Jeugdzorg krijgt een gezicht

Sinds 1 januari 2015 hebben gemeentes meer verantwoordelijkheid gekregen op het gebied van jeugdzorg. En dat gaat niet zonder slag of stoot. De mensen van de gemeente moeten concreet krijgen waar het om gaat. In een opdracht voor de Vereniging Nederlandse Gemeentes kreeg de Clipjesfabriek de opdracht om ‘gezicht te geven’ aan wat er speelt. De verhalen moesten authentiek zijn.

 

Still-2

[ezcol_1half]Still-1[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]Still-3-(1)[/ezcol_1half_end]

 

Eén van de makers is Marije van den Houten. Zij vond het een bijzondere opdracht: “Omdat het waargebeurde verhalen zijn ga je extra zorgvuldig om met de uitwerking. Het was extra interessant.” Er moesten scènes bedacht en opgenomen worden, teksten gemaakt en ‘voice-over’ worden ingesproken en er moesten animaties worden gemaakt. Het gehele proces moest in slechts vier dagen gerealiseerd. En dat is zelfs voor de Clipjesfabriek – die toch heel wat snelheid gewend is– een uitdaging. In zo’n proces met zoveel tijdsdruk, komt het aan op optimale samenwerking en communicatie. De animator ging aan de slag, geschikte voice-overs werden gevonden en de juiste beelden en acteurs georganiseerd. En wij zijn trots op het resultaat. Nog belangrijker: de opdrachtgever is heel tevreden.

Bekijk hier het resultaat: