De Clipjesfamilie: Shannon

Paspoort
Naam: Shannon Helstone
Geboortedatum: 27 mei 1994
Waar woont je huis: Almere
Opleiding: Communicatie
Relatie: Nee
Is goed in: Praten over het leven, monteren, sporten en veel eten

Hoelang loop je al stage bij de Clipjesfabriek?
Sinds 1 februari 2016.

Op welk filmpje ben jij het meest trots?
Ik ben heel erg trots op mijn allereerste montage. Dat was de sectorclip voor Uiterlijke Verzorging. De feedback was positief, dat had ik niet verwacht, het was immers mijn eerste montage!

Wat wil je graag nog doen bij de Clipjesfabriek?
Ik heb eigenlijk niet iets specifieks, mijn stagetijd loopt bijna ten einde. Ik ga gewoon lekker door met waar ik mee bezig ben en wil me graag doorontwikkelen.

Wat is je lievelingsliedje en waarom?

Aretha Franklin met het liedje ‘Respect’. Dit liedje is heel toepasselijk voor hoe ik in het leven sta. De boodschap is erg krachtig, hier kunnen veel mensen nog wat van leren. ‘Respect’ is natuurlijk een oud liedje, het heeft iets nostalgisch met die prachtige stem van haar.

Als jij een land zou zijn, welk land ben jij dan?
Suriname natuurlijk! Een lekker tropisch temperatuurtje met of course lekker eten. Just chill and relax, no stress! En is er lekker eten, of had ik dat al gezegd?

O nee, je gaat morgen dood. Wat zou jij op je laatste dag gaan doen?
Ik vertel het tegen niemand, ik wil dat mensen gewoon normaal tegen me doen en niet anders tegen me aan gaan kijken. Als ik aan geld kan komen, zorg ik ervoor dat alle mensen die ik lief heb financieel goed zitten. Daarnaast ga ik met al mijn dierbaren op vakantie, heerlijk genieten. Ik wil niet dat mensen emotioneel worden als ik tijdens die vakantie in 1x weg ben. Gewoon lekker genieten van het leven toch?

Stel je mag 1 dag iemand anders zijn, wie zou je dan willen zijn?
Oprah Winfrey, ik volg haar al sinds ik klein ben. Ze heeft veel meegemaakt, veel mooie dingen, maar ook slechte dingen. Zij kwam er altijd weer bovenop, dat is bewonderingswaardig. Gewoon doorgaan met je leven, ook als het tegenzit. Dat is inspirerend.

Waar kun jij echt van genieten?

Lekker eten, maar ook van een gezellig feestje, daar hoort trouwens ook eten bij. Ook vind ik het mooi om te zien dat mensen die iets naars hebben meegemaakt zichzelf weer opnieuw uitvinden en verder leven.

Als jouw leven een boek zou zijn, hoe zou het boek dan heten?
‘Stop wishing, start doing’, je kan zoveel dingen wensen, maar het niet doen. Follow your dreams, als je het niet probeert, weet je natuurlijk nooit hoe het uitpakt.

En als dat boek uitgelezen is, wat voor film kunnen we dan het beste kijken?

‘Intouchables’, wat een prachtige film is dat! Ik moest een paar traantjes laten toen ik de film had gezien. Het is erg inspirerend en ook waargebeurd, dat maakt het misschien nog wel krachtiger.

Wat is volgens jou het doel van het leven?
Leven, nu je er nog bent. Je kan nu alles doen. Als je weg bent, ben je weg.

Waar sta jij over 10 jaar?
Ik ben dan 32, dat klinkt oud. Ik zit dan sowieso in de buurt van mijn midlifecrisis. Ik ben op die leeftijd in ieder geval gesetteld, heb dan ook veel kinderen, ik moet dus op tijd beginnen, wie meldt zich aan? Ik hoop over 10 jaar een eigen bedrijfje te hebben. Dat mijn 800.000 kleinkinderen later zeggen ‘’weet je nog mijn over-over-over-overgrootoma Shannon Helstone, die heeft dit mooi even voor ons opgezet!’’ Dat zou toch prachtig zijn!