Clipjesfamilie: Nick

Naam: Nick Noortman
Leeftijd: 21
Functie: Allround Filmmaker
Opleiding: Audiovisuele vormgeving (afgerond)
Tijd werkzaam bij Clipjesfabriek: Ruim 2 jaar waarvan 1 jaar als stagiair.

Leukste activiteit bij de Clipjesfabriek?
Filmen, omdat hier mijn passie ligt. Daarnaast is het super leuk om elke periode met nieuwe mensen te werken en op deze manier je netwerk op te bouwen.

Als je een attribuut van een videoproductie zou zijn, wat ben je?
Een Glidecam. Het begin is lastig, maar als je doorzet lukt het vanzelf om dit attribuut steeds beter onder controle te krijgen. Dat is een beetje een reflectie op mijn verleden. Ik heb lastige periodes op school gehad en drukke periodes op stage. Nu ben ik een eigen ondernemer die doet waar zijn passie ligt: video’s maken. Ik ben nog lang niet uitgegroeid.

Dit is Nick in vijf woorden?
Creatief, audiovisueel, flexibel, groeiend en een sportliefhebber (kijken).

Voor wat mogen we je wakker maken?
Starbucks.

Favoriete beleg voor op brood?
Ik ben geen brood-liefhebber, maar als ik moet kiezen, dan toch gebakken ei met spek.

Wat is jouw favoriete bezigheid op een zondag?
De week uitzitten, voetbal kijken en indien nodig filmen.

Aan welke (tv/film) productie had jij mee willen werken?
Qua film had ik mee willen werken aan “Avatar”. Puur omdat ik benieuwd ben hoe de special fx in zijn werking gaan op de set en hoe de grading wordt toegepast. Op gebied van televisie is het sowieso “3 op reis”, lekker reizen en je hobby toepassen tegelijkertijd.

“Geef Nick een Glidecam en hij is de gelukkigste persoon op aarde.”