Clipjesfamilie: Sam


Naam: Sam ter Veer  
Leeftijd: 22
Opleiding: Crossmediale Communicatie aan de Hogeschool Inholland in Diemen
Tijd werkzaam bij Clipjesfabriek: Nu 6 maanden (maar wel met een pauze van 3 jaar)

Leukste activiteit bij de Clipjesfabriek?
De gezelligheid onder collega’s, andere helpen en achter de camera staan. Het team is één van de grootste redenen dat ik ben blijven hangen. De creatieve vrijheid die je hier krijgt, zorgt voor een fijne werksfeer.

Wat hoop je te bereiken bij de Clipjesfabriek?
Dat ik in de toekomst meer hulp kan bieden en een grote bijdrage kan leveren voor zowel de sfeer als werktechnieken. Daarnaast wil ik mij verder ontwikkelen op het gebied van cameratechnieken, maar de productie achter film maakt mij ook nieuwsgierig.

Als je een attribuut van een videoproductie zou zijn, wat ben je dan?
Ik zou camera willen zeggen, maar ik denk toch dat ik een statief zou zijn. Het ondersteunen van een project en andere zie ik als iets dat onmisbaar is als je in een team werkt en dat teamwerk vind ik een must. Af en toe stilstaan vind ik ook niet erg.

Dit is Sam in vijf woorden:
Creatief, Helper, Rustig, Levensgenieter, Vreetzak

Als wat voor dier zou je reïncarneren?
Kameleon, dan kan ik onopvallend ergens slapen

Wat is jouw powersong?
Lekker gaan: Freebird -Lynyrd Skynyrd

Wat is de beste film die je ooit hebt gezien?
American Beauty. Een echte klassieker. Er gebeurt in de film zo weinig, en toch zoveel.

Wat kan je écht niet?
Kaartspellen, zeker als er alcohol in het spel is…Ben een slechte verliezer.

Waar ga je heel slecht op?
Wanneer een maaltijd maken totaal mislukt.

Wat doe jij over vijf jaar?
Dan ben ik afgestudeerd filmmaker. Daarna wil ik mij verdiepen in het maken van documentaires over m’n roots, het voormalig Nederlands-Indië.

‘’Sam is een vrolijke pinda die de Clipjesfabriek nog niet wilde verlaten. Daarom besloot hij na drie jaar toch terug te komen, en dat vinden wij helemaal niet erg.’’