Over Ons

Een energiek en creatief mediabedrijf. Dat is de Clipjesfabriek in Almere waar onze young professionals met een unieke blik en innovatieve skills video’s maken. We zijn gespecialiseerd in korte en doelgerichte clips die effectief worden verspreid via sociale media. Iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt; communiceren met bewegend beeld.
 
We selecteren onze young professionals zorgvuldig uit de beste mbo- en hbo-opleidingen uit het hele land. Zij gaan samen met ons aan het werk met video, animatie en audio en vormen zo een divers, dynamisch en innovatief team, uniek voor de media-industrie.
 
De Clipjesfabriek is thuis in digitale instructie, sociale media en trends & hypes. We maken video’s in alle soorten en lengtes: van promo tot portret, van instructie tot eventverslag, van zorgvuldig gescript tot improvisatievlog, van opnames met drones tot uitvoeringen in animatie. Snel zijn we ook: een video kan in een paar dagen klaar zijn. Sterker nog; er zijn zelfs opdrachten waarbij wij dezelfde dag de montage opleveren.
 
Behalve video, bieden we mediatrainingen voor als je wilt leren hoe je beter op beeld overkomt en media-instructies om meer aandacht (views) te krijgen voor je video.

Team

Jelle Koolstra

Jelle Koolstra is de opperbaas van de Clipjesfabriek. Met tien jaar werk in het onderwijs en twintig jaar radio en televisie ervaring bij de NCRV, weet deze man waar hij mee bezig is. Hij vindt het prachtig om met zo veel creatievelingen te mogen werken. Jelle was afgelopen drie jaar practor Sociale Media te Amsterdam en geeft mediatrainingen.

Alexander de Waardt

Alexander de Waardt is de papafiguur van de jonge talenten bij de Clipjesfabriek en begeleidt ze met plezier. Hij studeerde in 2010 af van de opleiding Media en Informatie Management in Amsterdam en heeft zelf dus ook nog een jonge geest. Alex weet alle ins en outs van het vak en past daarom perfect bij de Clipjesfabriek.

Noëmie Groothuis

Noëmie Groothuis [nowemie] is projectmanager binnen de Clipjesfabriek en heeft grote producties onder haar naam staan. Deze kleine dame weet wat ze wil en er is geen reus groot genoeg om haar te stoppen van het behalen van haar doel..

jeanic Smits

(zjaniek) is terug bij de Clipjesfabriek, en dit keer als projectcoördinator! Deze creatieveling is Brabander in hart en nieren. Naast haar video en montageskills is ze ook nog enorm goed in fotografie, grafisch ontwerp en het maken van (te) lange to-do lijstjes. Jeanic gebruikt in het verkeer haar toeter iets te vaak en is een echte Netflix freak.

Stefan Middel

Stefan Middel is een gedreven gozer die al een tijd werkzaam is bij de Clipjesfabriek. Met zijn liefde voor gescripte video’s laat hij een indruk achter bij de medewerkers. Hij voelt zich een adelaar binnen de groep: hij heeft overzicht en krijgt ontzettend veel mee.

Thijs Reiling

Thijs Reiling komt uit het verre zuiden helemaal naar Almere. Dit doet hij om de talenten te helpen en zelf ook nieuwe dingen te leren. Het realiseren van animaties vindt hij het leukste en is daarom niet meer weg te slaan bij de Clipjesfabriek.

Rejan Okkema

Rejan loopt al een tijdje mee bij de Clipjesfabriek. Na twee stageperiodes werd ze als freelancer ingehuurd en inmiddels heeft ze vier vaste dagen. Ze pakt altijd de juiste sfeer mee tijdens de opnames en ook monteren ligt haar goed. Het liefst was ze cowboy geweest, maar met filmen schiet ze ook raak.

Nick Noortman

Nick Noortman is een AV’er in hart en nieren en uitgegroeid tot een de beste en creatiefste cameramannen van de Clipjesfabriek. Nick zijn dynamische video’s maken hem een echte one of a kind filmmaker. Geef hem een glidecam en hij is gelukkig, en de opdrachtgever ook altijd.

Jelmer Westra

wil het zover mogelijk schoppen op het gebied van audio en film. Dit multitalent uit Fryslân staat elke ochtend om 5:50 op om de trein naar de Clipjesfabriek te halen. Daar hebben wij respect voor. Jelmer kan zingen, rappen, componeren, schrijven, filmen, monteren en kibbeling eten.

Lauri van Bodegraven

Lauri van Bodegraven staat het liefst om 7 uur `s morgens op, waarom? Omdat ze niet van uitslapen houdt. Lauri is een proactieve dame met vele talenten. Ze kan meesterlijk interviewen en doet de opleiding Journalistiek. Op jonge leeftijd kon ze de spagaat, daar is ze zelf ook nog steeds verbaasd over.

Roan Erberhardt

Roan Eberhardt wil graag zijn vrolijkheid en humor over de hele wereld verspreiden. Gelukkig is hem dat bij de Clipjesfabriek al meer dan gelukt. Deze gezellige tostikoning staat regelmatig voor onze camera’s als presentator, maar ook achter de schermen werkt hij aan vele producties

Alain Paulussen

is niet weg te slaan bij de Clipjesfabriek. Hij heeft hier al meerdere keren stagegelopen, maar is nu een van onze vaste talenten op het gebied van camera. Een van zijn andere talenten is overigens bier drinken, dat is fijn voor de beruchte vrijmibo’s van de Clipjesfabriek.

Freya Veldstra

komt uit het topje van Noord-Holland om het team te versterken. Freya is een van onze vaste reporters, waaronder het gezicht voor Stoptober, SALTO en de GGD Amsterdam. Deze brutale dame heeft haar gezicht versierd met natuurlijke confetti: sproetjes.

Jason de Graw

is een van de audio mannetjes en studeert Muziek & Technologie aan de HKU met de richting Sound Design. Hij hoopt op een dag een eigen studio te runnen, maar heeft twijfels of gewichtloos kunnen rondzweven en vliegen niet beter bij hem zou passen #BoycottZwaartekracht. Voor de zekerheid oefent en werkt hij elke dag aan beide opties; een doel zonder tijdlijn blijft immers een droom.

Tim van Sloten

weet al een geruime tijd dat hij cameraman wil worden. Hij vindt het tof als er een goede boodschap in een video verwerkt zit. Hij is ook een echte voetballiefhebber. Naast dat hij graag een balletje trapt, volgt hij alle wedstrijden van Ajax. Als je voor PSV bent, dan kun je maar beter uit zijn buurt blijven.

Max Oostveen

voorziet de Clipjesfabriek van Sound Design en studeert dan ook Muziek & Technologie aan de HKU. Hij speelt zowel keyboard als hockey, maar meestal niet tegelijkertijd. Hij heeft een hekel aan SBS6-programma’s, maar is dol op zijn werkende koelkast en zit graag op stoelen.

Tim Dalhoeven

heeft een oude ziel in een “jong” lichaam. Hij is gek van luiaards, John Lennon en Ierland. Hij werkt al bijna 8 jaar bij de bioscoop in Almelo en wilt later het liefst documentairemaker worden. Hij doet aan theatersport en probeert altijd zo creatief mogelijk te zijn.

Mike Rijpsma

is een Amstelveense boy en doet regelmatig een dansje op een festival. Hij volgt de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Zijn passie ligt bij het editen van films en het toevoegen van visuals aan video’s

Zaher Mierzaie

Is een hardwerkende ondernemer en komt vers van de pers van het HBO om het komende half jaar het Clipjesfabriek-team te versterken. Zaher heeft geweldige ideeën, veel doorzettingsvermogen en beschrijft zichzelf als zacht, aardig, hilarisch, enerverend en rustig; woorden die heel toevallig ook zijn naam spellen. Verder maakte Zaher ooit Jaap de Hoop-Scheffer van het CDA boos en moet je niet bij hem zijn voor je autoreparaties.

Thomas van Hooff

Is een trotse Emmeloorder die aan zijn laatste jaar van het Cibap in Zwolle is begonnen. Hij is een sociale, vrolijke koffiedrinker die liever niet vroeg zijn bed uit komt en houdt van lachen en gekkigheid. Zijn skills liggen bij het filmen en monteren en ook animatie is sinds kort een hobby; iets wat goed van pas zal gaan komen bij de Clipjesfabriek. Verder vindt Thomas het leuk om slechte woordgrappen te maken en om kaarttrucjes uit te halen.

Max de Wit

Ook wel ‘’de rust zelve’’ genoemd, leest in zijn vrije tijd het liefst een goed boek en is een koning in tekenen. Deze kunstacademie student beschrijft zichzelf als gefocust en aardig en met zijn Groningse roots kan hij altijd goed met mensen overweg. Als je meer wilt weten van Max, staat hij altijd open voor een gesprekje.

Mandy Water

Is een laatstejaars Cibap’er met een passie voor monteren en animeren. Mandy is een echte regelnicht en houdt dan ook enorm van orde en netheid; een echte aanwinst in het Clipjesfabriek-team dus! Deze vrolijke en soms eigenwijze jongedame heeft een hekel aan autorijden en is naast animeren ook dol op sporten, schilderen en poolen met haar vriendinnen.

Renee Mantel

Kun je altijd herkennen aan haar opvallende kledingstyle; elke dag ziet ze er weer anders uit. Renée legt op haar eigen manier beeld vast en is daar heel erg goed in. Ook monteren gaat haar goed af en aparte, ‘out-of-the-box’ ideeën bedenken is voor Renée een eitje. Verder houdt ze wel van een feestje, niest ze zonder geluid te maken en wordt ze doodsbenauwd van spinnen.

Rolf Janssen

Beschrijft zichzelf als druk, lief en nonchalant en is een echte entertainer; Rolf maakt je graag aan het lachen. Deze Eindhovenaar is een ster in filmen en monteren en kan daarnaast ook nog eens goed schrijven. Dat kunnen we goed gebruiken bij de Clipjesfabriek! Rolf houdt zich in zijn vrije tijd ook nog bezig met acteren en gamen en hij heeft een bloedhekel aan regen.

Miquel de Vries

is een man met vele hobby’s en filmen en editen zijn daar twee van. Dat komt goed van pas bij de Clipjesfabriek! Miquel is een echte danser en gaat dan ook graag overal en altijd met de voetjes van de vloer. De Libanees-Surinaamse jongeman is super gedreven en ziet dan ook graag aan het eind van zijn stageperiode dat hij een totaalpakketje op het gebied van videoproducties is. Verder houdt Miquel van koken, dus vraag maar raak naar zijn favoriete recepten.

Julia van der Most

Uitgesproken op zijn Amerikaans en ook wel Juul genoemd, is een echte lachebek en kan niet wachten om zoveel mogelijk te leren op het gebied van film en montage. Julia is altijd vrolijk en laat anderen graag lachen, en samen met haar videoskills maakt dat haar onmisbaar op de redactie. Ze noemt zichzelf enthousiast en energiek en is he-le-maal nergens bang voor.

Barbera Veres

Is een echte sportfanaat en beschrijft zichzelf als rustig, gevoelig en zorgzaam. Barbara is een echte planner en kan niet wachten om meer te leren over de camera en het edit-werk, waar ze al een aardig staaltje van heeft. Naast dat is schilderen één van haar grootste hobby’s en ook koken doet ze graag. Leuk feitje, Barbara is opgegroeid in Hongarije!

Gwen de Ruiter

Is een reisfanaat die al heel wat plekjes van de wereld heeft mogen bezoeken. Ze studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft naast haar passie voor editen ook een heleboel productie-skills. Gwen zou graag willen leren hoe ze van A tot Z een mooie video in elkaar zet, dus dan is ze bij de Clipjesfabriek aan het juiste adres. Naar eigen zeggen is ze spontaan, flexibel, impulsief en altijd vrolijk! Gwen is verder verslaafd aan thee en chocola, kookt liever niet voor zichzelf en is geen ster in schoonmaken.

Jip van der Plas

Is een vrolijke en enthousiaste dame die al sinds haar jonge jaren bezig is met video. Met een goed oog voor beeld kan ze zeker haar ei kwijt bij de Clipjesfabriek. Film monteren en fotografie zijn de dingen waar ze goed in is en naast dat hoopt ze veel te leren over audio en animatie. De blonde dame zit vol energie, enthousiasme en danst de hele dag door, iets wat ze eigenlijk helemaal niet kan. Ook is ze fan van kippen en drinkt ze minimaal 6 koppen thee per dag, dus je zult haar vaak door de gangen van de bibliotheek zien lopen.