Over Ons

Een energiek en creatief mediabedrijf. Dat is de Clipjesfabriek in Almere waar onze young professionals met een unieke blik en innovatieve skills video’s maken. We zijn gespecialiseerd in korte en doelgerichte clips die effectief worden verspreid via sociale media. Iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt; communiceren met bewegend beeld.
 
We selecteren onze young professionals zorgvuldig uit de beste mbo- en hbo-opleidingen uit het hele land. Zij gaan samen met ons aan het werk met video, animatie en audio en vormen zo een divers, dynamisch en innovatief team, uniek voor de media-industrie.
 
De Clipjesfabriek is thuis in digitale instructie, sociale media en trends & hypes. We maken video’s in alle soorten en lengtes: van promo tot portret, van instructie tot eventverslag, van zorgvuldig gescript tot improvisatievlog, van opnames met drones tot uitvoeringen in animatie. Snel zijn we ook: een video kan in een paar dagen klaar zijn. Sterker nog; er zijn zelfs opdrachten waarbij wij dezelfde dag de montage opleveren.
 
Behalve video, bieden we mediatrainingen voor als je wilt leren hoe je beter op beeld overkomt en media-instructies om meer aandacht (views) te krijgen voor je video.

Team

Jelle Koolstra

Jelle Koolstra is de opperbaas van de Clipjesfabriek. Met tien jaar werk in het onderwijs en twintig jaar radio en televisie ervaring bij de NCRV, weet deze man waar hij mee bezig is. Hij vindt het prachtig om met zo veel creatievelingen te mogen werken. Jelle was afgelopen drie jaar practor Sociale Media te Amsterdam en geeft mediatrainingen.

Alexander de Waardt

Alexander de Waardt is de papafiguur van de jonge talenten bij de Clipjesfabriek en begeleidt ze met plezier. Hij studeerde in 2010 af van de opleiding Media en Informatie Management in Amsterdam en heeft zelf dus ook nog een jonge geest. Alex weet alle ins en outs van het vak en past daarom perfect bij de Clipjesfabriek.

Noëmie Groothuis

Noëmie Groothuis [nowemie] is projectmanager binnen de Clipjesfabriek en heeft grote producties onder haar naam staan. Deze kleine dame weet wat ze wil en er is geen reus groot genoeg om haar te stoppen van het behalen van haar doel..

jeanic Smits

(zjaniek) is terug bij de Clipjesfabriek, en dit keer als projectcoördinator! Deze creatieveling is Brabander in hart en nieren. Naast haar video en montageskills is ze ook nog enorm goed in fotografie, grafisch ontwerp en het maken van (te) lange to-do lijstjes. Jeanic gebruikt in het verkeer haar toeter iets te vaak en is een echte Netflix freak.

Stefan Middel

Stefan Middel is een gedreven gozer die al een tijd werkzaam is bij de Clipjesfabriek. Met zijn liefde voor gescripte video’s laat hij een indruk achter bij de medewerkers. Hij voelt zich een adelaar binnen de groep: hij heeft overzicht en krijgt ontzettend veel mee.

Thijs Reiling

Thijs Reiling komt uit het verre zuiden helemaal naar Almere. Dit doet hij om de talenten te helpen en zelf ook nieuwe dingen te leren. Het realiseren van animaties vindt hij het leukste en is daarom niet meer weg te slaan bij de Clipjesfabriek.

Rejan Okkema

Rejan loopt al een tijdje mee bij de Clipjesfabriek. Na twee stageperiodes werd ze als freelancer ingehuurd en inmiddels heeft ze vier vaste dagen. Ze pakt altijd de juiste sfeer mee tijdens de opnames en ook monteren ligt haar goed. Het liefst was ze cowboy geweest, maar met filmen schiet ze ook raak.

Jelmer Westra

wil het zover mogelijk schoppen op het gebied van audio en film. Dit multitalent uit Fryslân staat elke ochtend om 5:50 op om de trein naar de Clipjesfabriek te halen. Daar hebben wij respect voor. Jelmer kan zingen, rappen, componeren, schrijven, filmen, monteren en kibbeling eten.

Roan Erberhardt

Roan Eberhardt wil graag zijn vrolijkheid en humor over de hele wereld verspreiden. Gelukkig is hem dat bij de Clipjesfabriek al meer dan gelukt. Deze gezellige tostikoning staat regelmatig voor onze camera’s als presentator, maar ook achter de schermen werkt hij aan vele producties

Alain Paulussen

is niet weg te slaan bij de Clipjesfabriek. Hij heeft hier al meerdere keren stagegelopen, maar is nu een van onze vaste talenten op het gebied van camera. Een van zijn andere talenten is overigens bier drinken, dat is fijn voor de beruchte vrijmibo’s van de Clipjesfabriek.

Freya Veldstra

komt uit het topje van Noord-Holland om het team te versterken. Freya is een van onze vaste reporters, waaronder het gezicht voor Stoptober, SALTO en de GGD Amsterdam. Deze brutale dame heeft haar gezicht versierd met natuurlijke confetti: sproetjes.

Tim Dalhoeven

heeft een oude ziel in een “jong” lichaam. Hij is gek van luiaards, John Lennon en Ierland. Hij werkt al bijna 8 jaar bij de bioscoop in Almelo en wilt later het liefst documentairemaker worden. Hij doet aan theatersport en probeert altijd zo creatief mogelijk te zijn.

Mike Rijpsma

is een Amstelveense boy en doet regelmatig een dansje op een festival. Hij volgt de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Zijn passie ligt bij het editen van films en het toevoegen van visuals aan video’s

Anna Bloemendal

houdt niet van smoesjes! Ze kijkt liever eerst de kat uit de boom, maar als ze eenmaal is gewend dan houdt ze ook wel van een grapje op z’n tijd. Ze pakt snel dingen op een probeert uit iets negatiefs altijd iets positiefs te halen. Als student Media, Informatie & Communicatie is ze hier om zich verder te ontwikkelen in haar film- en monteertalent. Ze staat liever achter de camera dan ervoor, al bevalt de afwisseling in het werk haar maar al te goed.

Polle Sijbers

is een echte Limburgse keukenprinses. Hij is een creatieveling op gebied van monteren en kleurbewerking van beelden, hij onderscheidt zich graag met zijn ‘flashy’ bewerkingsstijl. Als leerling van het Technovium met de uitstroom Audiovisueel vindt hij het wel waard om zijn thuisplek achter te laten en zich toe te voegen aan het mooie Almere.

Sascha Krielen

is spontaan, behulpzaam en kan als gamefreak maar niet genoeg krijgen van beeld. Grafisch ontwerpen en achter de camera staan zijn zijn sterke punten. Hij is wat cameraschuw, maar wil in de toekomst graag meer vóór de camera gaan staan. Sascha doet de opleiding Communication & Multimedia Design en wil graag zijn montageskills verbeteren. Helaas zal hij op kantoor zijn petten-verslaving thuis moeten laten, zonder is hij al leuk genoeg.

Romy Wisman

leeft als spontane muzikale Amsterdammer het echte stadsleventje. Na een cursus Productiedesign aan de Nederlandse Filmacademie studeert ze nu Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Romy wil maar al te graag leren over filmen en monteren, laat ze daarvoor nou op de juiste plek zitten! Als perfectionist heeft ze een goed oog voor detail, wat hier zeker van pas zal komen.

Cherylynn Schaasberg

(Cher) studeert Media & Redactie aan het ROC van Amsterdam en je zal haar dan ook snel voor de camera zien staan. Denk je Amsterdams te horen, dan weet je dat Cher om de hoek staat. Geef haar maar een camera en een microfoon en ze maakt er haar eigen show van. Ze is misschien bang om te falen, maar toch is dat haar motivatie om te presteren. Monteren is iets waar ze aan wil werken deze periode en gelukkig heeft ze daar nu alle tijd voor!

Furgel Godfried

is nogal vastgekleefd aan zijn Insta-story, Snapchat of Facebook-story. Sociale media is voor hem absoluut bekend terrein, zijn talent voor schrijven én beeld is mooi te combineren met het online netwerk. Hij volgt de opleiding Media & Redactie aan het ROC Amsterdam en naast filmen en monteren fotografeert hij ook graag. Met zijn positieve houding houdt hij het zeker gezellig!

Nick van Scherrenburg

zul je in de krant zien staan als je hem niet blij tegenkomt. Deze tweedejaars Cibapstudent Mediavormgeving met communicatieve specialisatie doet niets liever dan filmen, monteren, maar staat ook zelf graag voor de camera. Dat is duidelijk te merken aan zijn vele YouTube-video’s! Deze enthousiaste en fotogenieke jongeman voelt zich thuis op verschillende fronten en daarvoor is hij bij de Clipjesfabriek aan het juiste adres.

Biniyam van de Venis

(Bini) is een sportieve, vrolijke en enthousiaste student van het Cibap. Hij volgt de opleiding Mediavormgeving met uitloop Animatie. Zijn specialiteit is dan ook animeren en zijn grootste angst is presenteren. Ondanks dat wil hij zijn angst overwinnen door te leren om vóór de camera te staan in plaats van erachter. Bini komt misschien rustig over, maar stille wateren hebben diepe gronden!

May Therat

is een kokkin die een hekel heeft aan kruimels maar dol is op augurken. Ze studeert de opleding Mediavormgeving met uitloop Animatie op het Cibap. Daar kan ze zeker haar ei kwijt met haar animeerkunsten! Voor vragen over animatie kan je altijd bij May terecht, ze is leergierig naar nieuwe technieken en je kunt haar al blij maken met de kleinste dingen!

Nola Zeegers

is een leuke, behulpzame en muzikale Amsterdammer. Met haar grote glimlach maakt ze iedereen aan het lachen. Voornamelijk editen en het interviewen ziet ze wel zitten, want daar kan ze haar talent in kwijt. Ook Nola is student Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en ze wil hierna maar al te graag naar de filmacademie. Voor nu kunnen wij nog even van haar spontaniteit in het vak genieten!

Tessa Klok

is de enige echte Drent in het gezelschap. Ze volgt de opleiding Audiovisueel Specialist en fotografie aan het Landstede Zwolle. Tessa hoopt voornamelijk te leren om een goed georganiseerde productie in elkaar te zetten. Met al wat YouTube-jaartjes achter de rug is het niet verassend dat ze het enorm leuk vindt om met alle facetten van het videomaken bezig te zijn. En dat kan bij de Clipjesfabriek!

Finn Fernig

is de Benjamin van de groep. Geef hem zijn series en hij is pas een paar uur later weer aanspreekbaar. Maar daar zal hij absoluut geen tijd voor hebben bij de Clipjesfabriek, want hier mag hij zich bezighouden met het filmen én editen van video’s! Finn doet de opleiding Mediaredactie aan het Nimeto in Utrecht. Hij wil deze periode zijn vaardigheden graag verbeteren tot een echte prof.

Damian Nikkels

is wellicht rustig, maar heeft een goed gevoel voor humor. Hij wil graag weten hoe hij onder grote werkdruk toch mooie producties op tijd en met kwaliteit afleveren. Damian doet de opleiding Audiovisueel Specialist aan het Deltion Zwolle. Hij is flexibel en zelfstandig en kan in alle rust zijn werk doen. Maar hij werkt het liefst niet al te lang aan hetzelfde ding, want verlies van concentratie ligt om de hoek.

Jesper Boertien

is bescheiden, maar zit vol met verschillende talenten. Hij is een echte producent, niet alleen op muzikaal vlak, maar ook op filmgebied. En dat is natuurlijk waarom hij stageloopt bij de Clipjesfabriek! Jesper is gedreven om veel te leren en zijn film- en animatieskills te verbeteren. Hij is inmiddels al afgestudeerd van het Sint Lucas als grafisch vormgever en is nu bezig met zijn studie Communicatie & Multimedia Design aan Avans Hogeschool in Breda.