Over Ons

Een energiek en creatief mediabedrijf. Dat is de Clipjesfabriek in Almere waar onze young professionals met een unieke blik en innovatieve skills video’s maken. We zijn gespecialiseerd in korte en doelgerichte clips die effectief worden verspreid via sociale media. Iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt; communiceren met bewegend beeld.
 
We selecteren onze young professionals zorgvuldig uit de beste mbo- en hbo-opleidingen uit het hele land. Zij gaan samen met ons aan het werk met video, animatie en audio en vormen zo een divers, dynamisch en innovatief team, uniek voor de media-industrie.
 
De Clipjesfabriek is thuis in digitale instructie, sociale media en trends & hypes. We maken video’s in alle soorten en lengtes: van promo tot portret, van instructie tot eventverslag, van zorgvuldig gescript tot improvisatievlog, van opnames met drones tot uitvoeringen in animatie. Snel zijn we ook: een video kan in een paar dagen klaar zijn. Sterker nog; er zijn zelfs opdrachten waarbij wij dezelfde dag de montage opleveren.
 
Behalve video, bieden we mediatrainingen voor als je wilt leren hoe je beter op beeld overkomt en media-instructies om meer aandacht (views) te krijgen voor je video.

Team

Jelle Koolstra

Jelle Koolstra is de opperbaas van de Clipjesfabriek. Met tien jaar werk in het onderwijs en twintig jaar radio en televisie ervaring bij de NCRV, weet deze man waar hij mee bezig is. Hij vindt het prachtig om met zo veel creatievelingen te mogen werken. Jelle was afgelopen drie jaar practor Sociale Media te Amsterdam en geeft mediatrainingen.

Alexander de Waardt

Alexander de Waardt is de papafiguur van de jonge talenten bij de Clipjesfabriek en begeleidt ze met plezier. Hij studeerde in 2010 af van de opleiding Media en Informatie Management in Amsterdam en heeft zelf dus ook nog een jonge geest. Alex weet alle ins en outs van het vak en past daarom perfect bij de Clipjesfabriek.

Noëmie Groothuis

Noëmie Groothuis [Noo-ee-mie] noemt zichzelf goofy en enthousiast. Ze heeft een passie voor dansen en interesseert zich vanzelfsprekend in de filmindustrie. Deze kleine dame weet wat ze wil en er is geen reus groot genoeg om haar te stoppen van het behalen van haar doel.

Stefan Middel

Stefan Middel is een gedreven gozer die al een tijd werkzaam is bij de Clipjesfabriek. Met zijn liefde voor gescripte video’s laat hij een indruk achter bij de medewerkers. Hij voelt zich een adelaar binnen de groep: hij heeft overzicht en krijgt ontzettend veel mee.

Thijs Reiling

Thijs Reiling komt uit het verre zuiden helemaal naar Almere. Dit doet hij om de talenten te helpen en zelf ook nieuwe dingen te leren. Het realiseren van animaties vindt hij het leukste en is daarom niet meer weg te slaan bij de Clipjesfabriek.

Rejan Okkema

Rejan Okkema begint haar opleiding AV-productie in Hilversum met als doel cameravrouw worden. Maar tijdens de opleiding komt ze erachter dat ze monteren ook helemaal te gek vindt, en nu kan ze niet meer kiezen. Daarom doet ze het maar allebei en dat kan bij de Clipjesfabriek!

Nick Noortman

Nick Noortman is een Feyenoorder in hart en nieren en uitgegroeid tot een de beste en creatiefste cameramannen van de Clipjesfabriek. Geef hem een glidecam en hij is gelukkig, en de opdrachtgever ook altijd.

Lauri van Bodegraven

Lauri van Bodegraven staat het liefst om 7 uur `s morgens op, waarom? Omdat ze niet van uitslapen houdt. Lauri is een proactieve dame met vele talenten. Ze kan meesterlijk interviewen en doet de opleiding Journalistiek. Op jonge leeftijd kon ze de spagaat, daar is ze zelf ook nog steeds verbaasd over.

Roan Eberhardt

Roan Eberhardt wil graag zijn vrolijkheid en humor over de hele wereld verspreiden. Gelukkig is hem dat bij de Clipjesfabriek al meer dan gelukt. Deze gezellige tostikoning staat regelmatig voor onze camera’s als presentator, maar ook achter de schermen werkt hij aan vele producties

Alain Paulussen

is niet weg te slaan bij de Clipjesfabriek. Hij heeft hier al meerdere keren stagegelopen, maar is nu een van onze vaste talenten op het gebied van camera. Een van zijn andere talenten is overigens bier drinken, dat is fijn voor de beruchte vrijmibo’s van de Clipjesfabriek.

Claire van Dam

studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en maakt als stagiaire bij de Clipjesfabriek grote indruk. Met haar oog voor detail heeft ze al vele klanten tevreden gemaakt. In haar vrije uurtjes maakt ze trouwvideo’s.

Lennaert Boelens

heeft als motto: “Wees gelukkig met alles wat je doet en alle mensen die je om je heen hebt”. Lennaert is een echte filosoof die een ontzettende hekel heeft aan om aandacht schreeuwende healthy-life-instagram-junkies. Verder is hij een groot talent op het gebied van tekenen, muziek maken en bier drinken.

Tessa van der Neut

heeft haar liefde voor productiewerk en filmen kunnen combineren bij de Clipjesfabriek. Ze studeerde af aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de HvA en sinds februari 2015 heeft ze al vele bijzondere producties op haar naam staan, zo zei ze zeker geen nee tegen de trip naar Malta.

Freya Veldstra

komt uit het topje van Noord-Holland om het team te versterken. Freya is een van onze vaste reporters, waaronder het gezicht voor Stoptober, SALTO en de GGD Amsterdam. Deze brutale dame heeft haar gezicht versierd met natuurlijke confetti: sproetjes.

Phylicia Baars

heeft een hekel aan tegenwind op de fiets, mocht ze chagrijnig zijn, dan weet je waar het door komt. Phylicia is een dame met veel talenten die we na haar stage nog veel inzetten voor verschillende videoverslagen en documentaires. Dat is haar wel toevertrouwd met een UvA-diploma op zak en ervaring bij National Geographic.

Jelmer Westra

wil het zover mogelijk schoppen op het gebied van audio en film. Dit multitalent uit Fryslân staat elke ochtend om 5:50 op om de trein naar de Clipjesfabriek te halen. Daar hebben wij respect voor. Jelmer kan zingen, rappen, componeren, schrijven, filmen, monteren en kibbeling eten.

Jason DeGraw

is een van de audio mannetjes en studeert Muziek & Technologie aan de HKU met de richting Sound Design. Hij hoopt op een dag een eigen studio te runnen, maar heeft twijfels of gewichtloos kunnen rondzweven en vliegen niet beter bij hem zou passen #BoycottZwaartekracht. Voor de zekerheid oefent en werkt hij elke dag aan beide opties; een doel zonder tijdlijn blijft immers een droom.

Tim Dalhoeven

heeft een oude ziel in een “jong” lichaam. Hij is gek van luiaards, John Lennon en Ierland. Hij werkt al bijna 8 jaar bij de bioscoop in Almelo en wilt later het liefst documentairemaker worden. Hij doet aan theatersport en probeert altijd zo creatief mogelijk te zijn.

Morris Faber

maakt sinds hij 10 jaar was al filmpjes en hij is van plan om door te gaan tot hij 100 is. Als hij niet bij de Clipjesfabriek te vinden is, vind je hem op zijn motor. In het weekend verhuurt hij fietsen aan toeristen, verkoopt hij motorkleding of zet hij de lekkerste koffie.

Max Oostveen

voorziet de Clipjesfabriek van Sound Design en studeert dan ook Muziek & Technologie aan de HKU. Hij speelt zowel keyboard als hockey, maar meestal niet tegelijkertijd. Hij heeft een hekel aan SBS6-programma’s, maar is dol op zijn werkende koelkast en zit graag op stoelen.

Sam ter Veer

is een pretty pinda uit het dorpje Monnickendam. Deze media enthousiast studeert Crossmediale Communicatie aan Inholland en is een vrolijke helper. Hij is dol op feestjes, films en inslaap vallen op gekke plekken. Hij heeft er zelfs een nieuw woord voor gemaakt: een sammetje doen.

Bibi Dikken

weet als de beste hoe je mooie herinneringen vast kan leggen: namelijk met de camera. Ze volgt de opleiding fotografie aan De Fotovakschool in Apeldoorn. Ze houdt van shoppen en maakt graag mensen blij. Hoe je Bibi blij maakt? Met een grote berg chocolade.

Rosanna den Arend

volgt de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze heeft lobi voor alle kattenfilmpjes en kan niet leven zonder muziek. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om bestaande bordspellen te customizen. Je kan haar herkennen aan haar Harry Potter tattoo.

Lois Peperkamp

upload wekelijks comedy content op haar YouTube kanaal. Met haar creatieve koppie bedenkt ze telkens nieuwe ideeën. Af en toe doet ze een poging om een verhaal te schrijven en in haar vrije tijd tekent ze portretjes met échte Hema balpennen.

Tim van Sloten

weet al een geruime tijd dat hij cameraman wil worden. Hij vindt het tof als er een goede boodschap in een video verwerkt zit. Hij is ook een echte voetballiefhebber. Naast dat hij graag een balletje trapt, volgt hij alle wedstrijden van Ajax. Als je voor PSV bent, dan kun je maar beter uit zijn buurt blijven.

Mike Rijpsma

is een Amstelveense boy en doet regelmatig een dansje op een festival. Hij volgt de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Zijn passie ligt bij het editen van films en het toevoegen van visuals aan video’s.

Kevin Salamat

is een 21-jarige creatieveling/hiphopper uit Enschede. Hij studeert media vormgeving op het ROC van Twente in Enschede en is 24/7 creatief. Hij schildert, filmt, tekent en geeft graffiti workshops. Als je een kinderfeestje hebt, kun je hem boeken.

Emily Walter

is een Media, Informatie en Communicatie student aan de Hogeschool van Amsterdam met een passie voor film en televisie. Geboren en getogen in Amstelveen, maar haar roots liggen in curaçao Ze heeft ondanks haar chocolade obsessie nog nooit chocomel gedronken.

Anna Tuinhout

begint haar dag altijd met koffie. Ze heeft een creatief brein en veel ideeën in haar hoofd zitten. Ze vindt het leuk om deze uit te werken en er vervolgens een clipje van te maken. Ze komt niet graag in de buurt van kippen.

Kiki Berm

ook wel bekend als ‘Kiek’ volgt de opleiding Media en Communicatie op het Nimeto in Utrecht. Ze woont voor haar stage tijdelijk bij haar hippe oma in Amersfoort, maar oorspronkelijk komt ze uit Woudrichem (het dorpje van de wel bekende serie: Dokter Tinus). Haar interesses liggen vooral bij fotografie en bij film. Daarnaast schrijft en zingt ze liedjes met haar moeder. Ze noemen zichzelf Kiki&Co.

Melody Boorsma

heeft altijd vrolijke sokken aan. Ze volgt de opleiding Media Vormgeving op het Cibap in Zwolle. Ze houdt van vrijwel alles wat met kunst en cultuur te maken heeft. Haar droom is om filmregisseur te worden.

Selina Dubbelaar

heeft veel interesses: animeren, filmen, fotograferen, tekenen, gamen, muziek luisteren en boogschieten. Ze volgt de opleiding mediavormgeving op het Cibap en heeft geweldig droge humor.

Doris Smit

is een kunstzinnige filmmaakster. Ze heeft haar passie voor film binnen de opleiding ‘Media Vormgever’ aan het Cibap in Zwolle ontdekt. Ze vindt muziek één van de beste uitvindingen ooit, daarom is ze regelmatig bij festivals en concerten te vinden. Ze staat bekend als een echtte regelneef.

Janiev Damhuis

is Media, Informatie en Communicatie student aan Saxion Hogeschool in Enschede. Als je hem een camera geeft, dan wordt hij blij. Zijn kat heet Cheddar en hij heeft een hekel aan kantoorverlichting. Zijn favoriete koekjes zijn mergpijpen.

Bas Hauwert

studeert Animatie Audiovisuele Vormgeving op het Grafisch Lyceum in Utrecht. Zijn passies zijn films maken en editen. Hij houdt van Hardstyle (feestjes) en is regelmatig in de sportschool te vinden. Als hij op de fiets zit samen met zijn muziek, dan drumt hij soms iets te fanatiek mee.