Dilem beste presentatietalent van Nederland

Dilem Arslan is op 8 juni 2012 uitgeroepen tot het beste prestatietalent van de lokale omroepen van Nederland. Dat maakte de jury van de Lokale Omroep Awards in Beeld en Geluid in Hilversum bekend. Zowel Dilem als de mensen van iamTV/ROCmedia zijn overvallen door dit nieuwe, grote succes. Het is namelijk voor de tweede keer dit seizoen dat iamTV in de prijzen valt. Een paar maanden geleden werd het programma uitgeroepen tot het beste van SALTO 1 (Lokale Omroep Amsterdam).

De jury bestond uit de grote namen uit de publieke en commerciële omroep: Jeroen Latijnhouwers (presentator RTL4), Timo Kamst (opleidingscoördinator 3FM), Jeroen Overbeek (presentator NOS Journaal), Iwan Reuvekamp (programmadirecteur Q-music) en Fleur Wallenburg (nieuwslezer NOS op 3). Uit hun juryrapport:
“Presentatrice Dilem spat van het scherm, een enorme persoonlijkheid. Je blijft kijken en wilt graag weten wat er verder nog komt. De jury is van haar onder de indruk. Dilem kan heel veel bereiken, zeker met goede begeleiding. Het programma iamTV biedt een grote diversiteit aan filmpjes en onderwerpen. De filmpjes verschillen onderling heel erg. Iedere maker heeft zijn eigen stijl. Een afwisselnd geheel met creatieve onderwerpen en vormen. Ook zeer geschikt voor de regionale televisie.”

Jelle Koolstra: “Zo blijkt maar weer dat je stagiaires in hun kracht kunt zetten en voor de hoofdprijs kunt gaan. Dilem Arslan verdient alle credits. Alexander de Waardt moet vermeld worden als de grote man achter het programma iamTV en de begeleiding van Dilem in dit succes.”

De Lokale Omroep Awards zijn de prijzen voor de beste publieke lokale omroepprogramma’s.

Quote uit het algemeen juryrapport:

“Lokale omroepen in Nederland opereren op een steeds professionelere manier. De kracht is nog steeds dat een groot deel van deze programma’s door vrijwilligers wordt gemaakt. Maar deze vrijwillige inzet staat een veelzijdig en kwalitatief aanbod zeker niet in de weg. Ook dit jaar is de jury van de Lokale Omroep Awards zeer te spreken over de variëteit en de kwaliteit van de uitzendingen. De diversiteit van de inzendingen is groot. Naast een adequate nieuwsvoorziening brengen omroepen ook amusement, drama en educatieve programma’s. Op deze manier zijn veel omroepen in staat om een breed publiek aan zich te binden.”

Kijk hier de uitzending terug waardoor Dilem in de prijzen viel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.