#Examenstress

Vandaag zijn de centrale examens voor zo’n 198.000 scholieren van het voortgezet onderwijs van start gegaan. De weken van hard leren worden nu op de proef gesteld!

Foto examen

Het is nu echt begonnen… Een tijd vol stress en zenuwen. Iedereen heeft hier last van! De Clipjesfabriek weet hoe het is. Alain Paulussen heeft hierover een onwijs gave clip gemaakt. Het is een trailer voor het boek The Testing van Joelle Charbonneau. Het gaat over het maken van De Test en het laat zien hoe het staat met de zenuwen van de kandidaten. De Clipjesfabriek-stagiaires zijn in de rollen van de hoofdrolspelers gekropen en werden weer geconfronteerd met het gevoel van het maken van hun examens.

Malu Keijzer: ‘Ik was vooraf super gestrest. Echt te nerveus gewoon! Toen ik eenmaal het examen voor me had ging het prima.’

Estelle Levinson: ‘Vreselijk! Klamme handen, pijnlijke nek. Ik dacht echt dat ik alles verknalde. Achteraf bleek dit totaal niet nodig. Ik ben geslaagd met vijf 8’en! Gekste periode ever.’

Donovan O’Brien: ‘Ondanks het feit dat ik redelijk tot goed had geleerd voor de meeste examens was ik zeker zenuwachtig. Vooral voor het vak economie had ik mijn twijfels. Toch ging ik met opgeheven hoofd elk examen tegemoet met het idee dat ik slimmer was dan de meeste klasgenoten. Dit gaat me wel lukken!’

Sharon Bleekemolen: ‘Ik was helemaal niet nerveus. Ik had gezonde zenuwen en liet het gewoon op me af komen. Tijdens de examens was het doodstil en waar kreeg ik last van? Kriebelhoest of loopneus! Heel irritant als je stil wilt zijn voor anderen en je haalt steeds je neus op of moet hoesten. Oh ja, of natuurlijk je buik die gaat ‘knorren’!’

Voor iedereen die nu in zijn examens zit, maak je niet druk! Beter dan je best kun je niet doen. De Clipjesfabriek wenst iedereen heel veel succes!


Examen Almere from Clipjesfabriek on Vimeo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.