Animatie binnen de Clipjesfabriek

Het is vast opgevallen dat er steeds meer animaties voorkomen in de filmpjes van de Clipjesfabriek. Wij hebben het geluk dat er een aantal collega’s geweldig kunnen animeren. Ook zijn er steeds meer stagiairs die zich hiervoor interesseren en meer kennis willen opdoen over animatie. Dat is mooi, want het is een groeiende markt, zeker in combinatie met video.

Animatie is een goede manier om je video compleet te maken. Vormgeving voor opdrachtgevers wordt meteen ‘af’ door het te animeren. Denk aan naamtitels, overgangen tussen beelden en intro’s en outro’s. Met een animatie kun je gemakkelijk extra informatie in beeld brengen, zonder dat het al te veel tijd inneemt. Dit kan een introductie van een filmonderwerp zijn, of de weergave van cijfers en andere gegevens (infographic) of een grappige aanvulling op de inhoud van de film. Zoals we dit deden voor de informatieve video over gamen, voor het Trimbos-instituut:

Thijs Reiling (animator bij de Clipjesfabriek): “Met animaties kun je sommige informatie gewoon veel beter weergeven en uitleggen dan in video. Daarnaast kunnen wij de opdrachtgever -door middel van animeren- een echte eigen huisstijl bieden. Dus we animeren op maat eigenlijk!” Voor het ROCvA en ROCvF maakte Thijs een grote instructieve animatievideo. Rosa Croque (dienst ICT bij ROCvA en ROCvF): “Studenten vinden het prettig om stap voor stap wegwijs gemaakt te worden in de uitgebreide ICT voorzieningen van onze school, de ROC Cloud. Een warm digitaal welkom voor onze nieuwe studenten!”

Bij de Clipjesfabriek willen we graag nóg meer met animatie gaan werken. We maken vooral gebruik van Adobe After Effects, een programma met een breed aanbod van mogelijkheden. Door ons verder te verdiepen en specialiseren in animatie, kunnen we de klant nog meer bieden en hopen we gave opdrachten binnen te slepen.