Het mbo schittert

Het mbo heeft geen geweldige reputatie, terwijl er heel veel gebeurt en er bijzondere studenten rondlopen. En vooral die studenten zijn het ‘goud’ van het mbo; dat vindt het MBO College Hilversum (ROCvA), dat weet de Clipjesfabriek. Daarom hebben zij het initiatief genomen om videoportretten te maken van studenten waarbij de achtergronden, persoonlijke omstandigheden en drijfveren worden belicht.

Erwin Eijpe (clipjesfabriekwerker van het eerste uur) is ‘het brein’ achter de portretten en bedacht de vorm, het verhaal en stijl: “De voorbereiding was hier heel erg belangrijk. Ik sprak de studenten uitgebreid vooraf om er achter te komen wat precies het aansprekende verhaal is en hoe je dat verbeeldt.”

Claas Hazewinkel van het MBO College Hilversum is erg blij: “Erg gaaf, er zit een mooie verhaallijn in en de school staat op de kaart.”

Het eerste portret is van de 20-jarige Manon Boelen. Zij is student bouwkunde. In 2011 brandde haar ouderlijk huis af en het huis waar het gezin nu woont is door Manon zelf getekend.

Het verhaal van Jasper is weer totaal anders. Jasper is die ambitieuze student van Handel & Ondernemen:

More to come!