De Clipjesfamilie: Jelmer

Paspoort
Naam: Jelmer Westra
Geboortedatum: 2 december 1993
Waar woont je huis: Cornjum
Opleiding: Communicatie en multimediadesign
Relatie: Nee
Is goed in: componeren van muziek, schrijven van verhalen, kibbeling eten, helpen van anderen, humor brengen en monteren.

Hoelang loop je al stage bij de Clipjesfabriek?
2,5 maand.

Op welk filmpje ben jij het meest trots?
Ik ben echt heel erg trots op de montage van de 24H projecten. De feedback die ik kreeg was heel erg positief. Echt iets om blij van te worden!

Wat wil je graag nog doen bij de Clipjesfabriek?
Ik wil mijn eigen grenzen gaan verkennen, tot hoever kan ik gaan? De lat steeds hoger leggen op het gebied van videoproducties.

Wat is je lievelingsliedje en waarom?
Het nummer Twijfel van Fresku, het is een nummer waar ik me vrijwel helemaal in kan vinden. Het gaat over veel zaken die voor veel mensen onbespreekbaar zijn zoals: verdwaald zijn in jezelf, onzekerheden, twijfels en het opzetten van maskers om zo je echte zelf te verbloemen. Zo gebruik ik zelf vaak humor om mijn onzekerheid te verslaan. Echt een puur nummer van een pure artiest.

Als jij een land zou zijn, welk land ben jij dan?
Amai, dat is een moeilijke vraag! Ik ga voor het land van bier en chocolade: België.
Belgen zijn een stuk zachter en liever dan Nederlanders, dat merk je vooral met communiceren. Nederlanders zijn over het algemeen veel killer en harder. Geef mij maar Belgenland!

O nee, ik ga morgen dood. Wat zou jij op je laatste dag gaan doen?
Nu op dit moment? Nou Vincent, ik zou samen met jou naar beneden rennen, naar de bank gaan, in de min gaan staan, desnoods gaan lenen. Daarna pakken we het eerste de beste vliegtuig, gaan naar een mooi land toe. Daar gaan we het leven nog even vieren. We doen alles wat god verboden heeft, verstand op nul, helemaal loesoe!

Stel je mag 1 dag iemand anders zijn, wie zou je dan willen zijn?
Niet lachen oké? Ik ga voor Justin Bieber. Het lijkt mij vet leuk om één dag een tieneridool te zijn. Schreeuwende meisjes, het hele pakket. Je krijgt heel veel swag, dat is tof. Wat ik dan wel zou doen is me als Justin inzetten voor iets goed, iets waar de mensheid iets aan heeft.

Waar kun jij echt van genieten?
Op mijn kamer, koptelefoon op, muziek hard aan en lekker gek gaan doen. Helemaal opgaan in de muziek. Het is een soort van gemeenschap met de muziek. Het klinkt erotisch, misschien is dat ook wel zo.

Als jouw leven een boek zou zijn, hoe zou het boek dan heten?
‘Verdwaald geluk’ al mijn acties uit het verleden hebben mij op onbekende wegen gebracht.
Ik was behoorlijk verdwaald. Door de onbekende wegen te bewandelen heb ik paden gevonden naar succes en geluk. Conclusie: wanneer je verdwaalt kun je het geluk vinden. Een perfect leven hoeft overigens niet het ultieme geluk te zijn. Een hobbelige weg met vreemde bochten is soms gewoon even nodig.

Wat is volgens jou het doel van het leven?
Mijn visie is dat je niet als individu maar als groep er een zo groot mogelijk feest van moet maken.
Je moet van elk klein dingen genieten, maar liever niet alleen natuurlijk. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Je gaat natuurlijk wel alleen dood, maar voor de rest van je leven ben je met heel veel mensen. Wanneer iedereen vrolijkheid en gelijkheid uitstraalt, wordt de wereld een stuk mooier.
Samen bereik je veel meer dan alleen!

Waar sta jij over 10 jaar?
Over 10 jaar sta ik in het theater. Mijn droom is om mensen te vermaken, het liefst met een grote dosis humor! Maakt niet uit dat het een kleine voorstelling is. Less is more toch?