Hiep hiep hoera Twitter 10 jaar!

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat het social medium Twitter is opgericht.
Wat is er de afgelopen 10 jaar veranderd in Twitterland?
En wat doet de Clipjesfabriek op Twitter?

Twitter is volwassen geworden
Twitter werd in maart 2006 opgericht door Obivious Corp in San Francisco. Wat ooit begon als een intern onderzoeksproject groeide uit tot een van de grootste social media-netwerken ter wereld.
Twitter groeide in razend tempo wanneer er ergens iets gebeurde werd het eerst op Twitter gedeeld. Kijk maar naar de vliegtuigcrash van Turkish-Airlines-vlucht 1951.
Enkele jaren geleden werd Twitter erg populair bij jongeren, vele dingen werden gedeeld op Twitter.
Van ‘ik ga in bad’ tot dronken tweets die niet te lezen waren. Er is gelukkig veel veranderd in het huidige Twitterlandschap. Veel bedrijven hebben tegenwoordig een account op Twitter, dat geeft kansen tot netwerken. De inhoudsloze statusupdates zijn vrijwel verdwenen. Je kan dus eigenlijk controleren dat Twitter volwassen is geworden.

De Clipjesfabriek op Twitter
Sinds februari dit jaar zijn ook wij actiever geworden op Twitter. Regelmatig delen wij interessante updates, filmpjes en blogjes. Deze maand bereikten wij de 2000 volgers. Natuurlijk hebben wij onze 2000ste volger even opgezocht met camera en taart. Twitter is netwerken, interactie creëren. Wij doen daar graag aan mee. Volgen jullie ons eigenlijk al?