Ik presenteer u: De Clipjesfabriek!

Naast video`s maken geeft De Clipjesfabriek allerlei soorten presentaties en workshops. Deze weken zijn we druk bezig voor de Nieuwe Bibliotheek, Windesheim en Bliksemstages.
Wat gaan we precies doen? Daarover meer in deze blog!

De Nieuwe Bibliotheek
Tessa en Stefan splitsen de medewerkers van de bibliotheek in twee groepen. Deze groepen moeten in een relatief kort tijdbestek een trailer van 1 minuut 30 maken over de bibliotheek van morgen.
Hoe ziet de bieb er in de toekomst uit? Lezen wij dan nog steeds boeken?
De medewerkers staan te trappelen om samen met Stefan en Tessa aan de slag te gaan. Uiteindelijk wordt het resultaat laten zien in de filmzaal, spannend!

Windesheim
Jelle geeft op het Windesheim een workshop over de kracht van video en sociale media.
Beelden zeggen meer dan woorden, visueel is de toekomst. In de workshop maakt Jelle samen met een cameraman een voorbeeldvideo voor één of twee deelnemers die vervolgens via de sociale media gedeeld wordt. Kortom; het begint met succesvolle video’s van anderen en het eindigt met een mooie video voor de deelnemers zelf. Leerzaam en erg leuk!

Bliksemstage
Een groep middelbare scholieren uit de eerste of tweede klas komt kennismaken met De Clipjesfabriek. Tijdens de Bliksemstage laten Laura en Vincent de jongeren zien wat De Clipjesfabriek allemaal doet en hoe ze te werk gaan. Vervolgens gaan de jongeren zelf aan de slag in de talentenjacht ‘Clipjes got talent’. Afgelopen week is klas MM2A van De Meergronden langs geweest. De scholieren waren erg enthousiast en showden hun talenten voor de camera en een zeer ‘vakkundige’ jury. In april en mei zullen nog twee klassen langskomen voor een bliksemstage.