‘We mochten alles filmen van wachtkamer, operatietafel tot de terugkomdag’

Deze maand is het precies 25 jaar geleden dat het Flevoziekenhuis van start ging. Met een heuse expo en een speciale website gaat het jubileumjaar van start. De Clipjesfabriek heeft de afgelopen jaren veel gedaan voor het Flevoziekenhuis. Tessa van der Neut houdt zich veelal bezig met filmen en produceren van filmpjes voor het ziekenhuis. We praten met Tessa over haar werkzaamheden voor het Flevoziekenhuis.

Hoe ga je te werk voor het Flevoziekenhuis?
We krijgen eerst een opdracht binnen via de communicatieafdeling van het Flevoziekenhuis.
Afdelingen als bijvoorbeeld cardiologie en oncologie kunnen een vraag voor een video indienen bij de communicatieafdeling en zo komen ze bij ons terecht! Vervolgens sturen ze ons een sheet met informatie over wat ze graag in de video willen hebben. Daarna ga ik samen met een collega in gesprek om samen met het Flevoziekenhuis te gaan kijken wat het doel van de video is. Het kan bijvoorbeeld getoond worden in de wachtkamer of op de website, dat is belangrijk om te weten. We proberen hun ideeën op te schrijven. Wanneer alles naar wens is gaan we draaien!

Waar moet je rekening mee houden wanneer je filmt in het Flevoziekenhuis?
Je moet rekening houden met heel veel dingen. Je kan bijvoorbeeld niet zomaar patiënten in beeld brengen. Voor een video is het wel leuk als je patiënten ziet die bijvoorbeeld in interactie zijn met een arts. Maar het is niet meer dan logisch dat ze daar toestemming voor vragen, dat doet de afdeling zelf.

Hoe verloopt de samenwerking?
De samenwerking verloopt zeer goed. Het is leuk om contact te hebben met de verschillende afdelingen en mensen in het ziekenhuis. Via de video communiceer je ook met cardiologen en verpleegkundigen. Erg interessant.

Welke video voor het Flevoziekenhuis is voor jou het meest geslaagd?
Dat was de video voor de afdeling oncologie. Iemand kreeg een ICD, dat is een hartkastje.
We mochten alles filmen van wachtkamer, operatietafel tot de terugkomdag.
In dit filmpje komen heel veel professionals aan het woord, dat maakt het erg interessant!
De patiënt vond het erg leuk om gefilmd te worden, dat maakt de samenwerking bijzonder.