De clipjesfamilie: Lisanne

Paspoort
Naam: Lisanne de Wit
Geboortedatum: 19 september 1997
Waar woont je huis: Nijkerk
Opleiding: Media Vormgeving Cibap
Relatie: Ja
Is goed in: tekenen, filmen en hockey

Hoelang loop je nu stage bij de Clipjesfabriek?
Ik ben begonnen op 1 februari 2016, geen idee hoeveel weken dat is. Ik ga het ook niet uitrekenen trouwens.

Op welk filmpje ben jij het meest trots?
De clipjes die we hebben gemaakt voor de Provincie Flevoland. Ik deed daar de productie voor, dat ging heel erg goed! In de video`s gaan we naar verschillende dorpen en steden in Flevoland om mensen te interviewen over hun woonomgeving, de provincie en waarom het hier zo fijn is.

Wat wil je graag nog doen bij de Clipjesfabriek?
Filmen vind ik erg leuk, dat wil ik meer gaan doen. Sowieso wil ik me graag doorontwikkelen bij de Clipjes.

Wat is je lievelingsliedje en waarom?

Dan ga ik voor ‘You’ van 1975. Geweldig liedje waar hele mooie herinneringen aan zijn vastgeplakt. Wanneer ik dit opzet denk ik aan de zomer en hele leuke dingen.

Als jij een land zou zijn, welk land ben jij dan?
Ik ben Denemarken. Daar wonen de gelukkigste mensen en dat ben ik ook, gelukkig. Ook lopen ze qua milieuvriendelijkheid een heel stuk voor, dat is mooi.

O nee, ik ga morgen dood. Wat zou jij op je laatste dag gaan doen?
Ik ga dan lekker rondreizen met vrienden, maar ik ga ze natuurlijk niet vertellen dat ik dood ga. Wel een beetje een anticlimax. Ik wil geen emotioneel afscheid, gewoon in 1 x weg zijn, dat lijkt me een hele geruststelling. Ik ga in ieder geval mijn vrienden niet missen, zij mij wel. Ik ben dan immers toch dood.

Stel je mag 1 dag iemand anders zijn, wie zou je dan willen zijn?

Chris Mccandless, dé man van de film ‘Into the wild’. Hij ging reizen zonder geld. De film over zijn verhaal was zo inspirerend. Ik zou zo graag hem willen zijn, mezelf onderdompelen in de ultieme vrijheid. Dat moet toch geweldig zijn!

Waar kun jij echt van genieten?

Ik kan echt genieten van zomervakantie. Heerlijk vrij zijn. Ik reis heel graag en dan wil ik zelf bepalen wat ik doe. Niemand zeurt dan aan mijn kop dat ik schoolwerk moet gaan doen, het maagzuur komt omhoog bij alleen het woord al. Soms vraag ik me af of ik niet gewoon een hippie ben. Love, peace, je weet zelf.

Als jouw leven een boek zou zijn, hoe zou het boek dan heten?

‘Vrijheid’, het is mijn ultieme streven. Ik hoop dat ik ooit de complete vrijheid mag voelen. In hokjes leven benauwd me, dat is gewoon niks voor mij.

En als dat boek uitgelezen is, wat voor film kunnen we dan het beste kijken?
‘Moon rise kingdom’ want dat is een super schattige film. De manier van filmen is gewoon heel erg goed gedaan. De film is niet zo bekend, maar daar komt na dit interview natuurlijk verandering in.

Wat is volgens jou het doel van het leven?
Doel? Er is geen doel in het leven. Je wordt geboren, je gaat een keer dood. Tussen die tijd moet je er zelf maar iets van maken. Wanneer je gaat zoeken naar een doel, leef je niet. Je moet er gewoon niet teveel over nadenken, want stel, het valt tegen? Dan ga je hard onderuit, daar heb ik niet zo`n zin in hoor.

Waar sta jij over 10 jaar?
Dan ben ik 28. Ik heb geen kinderen, leef ergens op deze aardbol. Misschien ben ik wel aan het reizen, hopelijk doe ik dan wat ik wil. Het liefst natuurlijk iets met filmen, 3 op reis presenteren ofzo. Zien we dan wel weer toch?