GGD Amsterdam – Gezonder leven

‘Hoe zorg je ervoor dat mensen gezonder gaan leven?’ Dat is de vraag die de GGD van Amsterdam bezig hield. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst komt in actie en geeft ons niet één, maar twee oplossingen!

Als eerste oplossing: een tv-programma genaamd Gezond Kopen, Gezond Koken, dat zich focust op het voorkomen van het gezondheidsprobleem overgewicht. Het programma besteedt aandacht aan productkeuze, portiegroottes, regelmaat en bereidingswijze. Iedere aflevering volgen we vier Amsterdammers die gezondere keuzes willen maken. Freya Veldstra, een van de gezichten van de Clipjesfabriek, presenteert de gerechten aan ons en laat ons zien hoe gemakkelijk het eigenlijk is om gezonder te leven.

still-gkgk-1

Als tweede oplossing: een campagne voor de stinkers onder ons: de rokers. Stoptober is een landelijke campagne die mensen ertoe zet om 28 dagen niet te roken, beginnend op 1 oktober. De rokers staan niet alleen in hun strijd, ze worden aangemoedigd door BN’ers zoals Wendy van Dijk en Gordon, die overigens zelf ook 28 dagen zullen stoppen met roken. De burgemeester van Amsterdam is alvast begonnen en vertelt vol trots dat hij al een maand is gestopt: “Ik wil iedereen oproepen om mee te doen aan deze fantastische campagne. Als zelfs ík kan stoppen met roken, dan kunnen jullie het helemaal.”

De Clipjesfabriek produceert de afleveringen en beelden voor beide acties. De vier afleveringen van Gezond Kopen Gezond Koken zijn vanaf 12 september dagelijks te zien om 10.00, 16.00 en om 19.30 uur op Salto 1 en 1 oktober begint de 28 dagen niet roken reis van Stoptober.