De Clipjesfamilie: Dewi

 

Naam: Dewi Veldhuizen
Leeftijd: 18 jaar
Opleiding: Media, Informatie & Communicatie aan het ROC van Amsterdam Noord.
Tijd werkzaam bij Clipjesfabriek: sinds september dit jaar, dus 3 maanden.

Leukste activiteit bij de Clipjesfabriek?
Interviewen natuurlijk! Ik vind het leuk om de perfecte antwoorden uit mensen te krijgen, en daarnaast ben ik nieuwsgierig van mezelf. En eigenlijk vind ik stiekem alles wel leuk, ik houd er ook van om achter de camera te staan in plaats van ervoor. De vrijdagmiddagborrel is ook een van de leukste activiteiten.

Wat hoop je te bereiken bij de Clipjesfabriek?
Ik hoop een heleboel ervaring op te doen, te netwerken en gewoon een top cameravrouw te worden! Daarnaast hoop ik een heleboel leuke filmpjes te maken die ik in mijn portfolio kan zetten!

Als je een attribuut van een videoproductie zou zijn, wat ben je dan?
Ik zou de hele videoproductie zelf zijn, ik houd ervan om overal bij te springen en eigenlijk van alles en nog wat te doen. Of dat nou de camera, het geluid, interviewen of het maken van een productiesheet is. Maar als ik dan echt 1 ding moet kiezen dan toch een richtmicrofoon. Ik richt mezelf op je en vang antwoorden op!

Dit is Dewi in vijf woorden:
Gek, veelzijdig, energiek, altijd hongerig, gedreven.

Wat is jouw droomberoep?
Dit vind ik een lastige vraag aangezien ik niet 1 specifieke droombaan heb. Ik wil later van ieder beroep in de mediawereld wel wat proeven. Maar toch lijkt het me wel stoer om uiteindelijk later te presenteren voor BNN.

Wat is het beste festival dat je ooit bent geweest?
Moet je dit wel aan mij vragen? Volgens mij heb ik in de eerste paar weken alleen maar over Mysteryland 2016 gepraat. Dus dat spreekt voor zich. Best weekend ever.

Als wat voor dier zou je reïncarneren?
Ik denk zo’n zwarte panter zoals in Jungle Book (Bagheera), eerst lekker luieren in een boom en daarna gaan jagen voor een lekker stukkie vlees. En als m’n buikje rond is weer chillen in een boom. Daarnaast ben ik dan het meest gevreesde dier van de jungle. Vet leuk.

Wat is je favoriete feestdag?
Mijn verjaardag. Allemaal cadeautjes voor mij! En een goed feestje om te vieren natuurlijk! Alleen haat ik het als mensen voor me gaan zingen enzo, dan kan ik mezelf geen houding geven. Heel awkward.

Welke superkracht zou jij willen hebben?
Ik zou willen kunnen teleporteren, misschien dat ik dan wat vaker op tijd ben. Dan ben ik in een flits zo waar ik wil zijn.

Hoeveel paar schoenen heb je?
Ik denk een stuk of 20. En ik draag dagelijks maar 2 of 3 paar…

“Dewi is een nieuwsgierige, breed inzetbare en gedreven dame, die je zowel voor als achter de camera kan tegen komen.“