De week van de bevlogenheid

Bevlogen mensen doen met veel enthousiasme hun werk, ze zijn zeer betrokken en voelen zich energiek, vitaal en trots. Bevlogenheid zorgt er voor dat mensen vrolijk en fit blijven. Net zo belangrijk is dat bevlogenheid mensen productiever en innovatiever maakt.

In de week van bevlogenheid wordt hier extra aandacht aan besteed. Wij maakten onder andere video’s bij bedrijven als Effectory. We vroegen hoe het komt dat de werknemers bij dit bedrijf zo gemotiveerd zijn in het werk wat ze doen. Bekijk de video en ontdek hoe jij of je bedrijf bevlogenheid kan stimuleren.

Voor Jelle Koolstra, bevlogen directeur van de Clipjesfabriek betekent bevlogenheid:
“Voor mij heeft bevlogenheid te maken met enthousiasme, vrolijkheid, werklust. Dat je elke dag zin hebt om er iets van te maken, zin hebt om met je collega’s aan de slag te gaan, zin hebt om jezelf te ontwikkelen.”

Hoe bouw jij aan een ‘bevlogen werksfeer’ binnen de Clipjesfabriek?
“Het is belangrijk dat ik zorg dat er niets mis is met mijn eigen enthousiasme, vrolijkheid, werklust. Daarnaast zoek je mensen uit waar je vrolijk van wordt, die iets kunnen wat jij niet kunt en waar je een glimlach van krijgt. Verder moet je dingen organiseren waar je blij van wordt; zoals borrels en workshops.”

Wat zijn jouw tips voor andere bedrijven als het gaat om het motiveren van de werknemers?
​“Ieder bedrijf moet een ‘hoofd feestjes’ hebben. En een ‘hoofd workshops door bevlogen professionals’.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.