Een kijkje in de technische wereld

Er dreigt een groot tekort voor nieuwe jonge mensen in de techniek, zowel op mbo als hbo niveau. De regio West-Friesland telt meer dan 100 innovatieve techniekbedrijven en is hard op zoek naar de nieuwe generatie. Maar de jongeren trekken er massaal weg, want niemand weet wat de regio te bieden heeft. We vroegen aan onze reporter Freya om een dagje mee te helpen bij verschillende bedrijven in West-Friesland voor de webserie “Werkbij Westfriesland”.

Kun je wat meer vertellen over de video’s die jullie gemaakt hebben?
Voor de gemeente Hoorn hebben we negen clips gemaakt bij negen verschillende techniek bedrijven, waar ik als presentatrice zelf ook de handen uit de mouwen stak!

Hoe vond je het om deze video’s te presenteren?
Ontzettend leuk! Ik ben zelf niet heel technisch en weet er ook niet heel veel van af, daarom was het voor mij juist interessant om deze video’s te presenteren. Misschien een beetje uit m’n comfort zone..

Ging er iets fout (achter de schermen)?
Haha genoeg! Ik hem nogal onhandig. Lassen vond ik ontzettend tof om te doen maar dat zag er helaas niet zo netjes uit! Het leukste was dat ik op een heftruck moest rijden. Dat is echt een vak apart! Ik moest van achter een aantal kubskisten verschijnen en elke keer als ik Rejan, onze cameravrouw, zag moesten we keihard lachen. Met als gevolg dat Rejan op de grond lag van het lachen.

Wat vond je het leukste om te doen als werkneemster van verschillende techniekbedrijven?
Lassen vond ik echt het leukste om te doen. Ik voelde me onwijs stoer met die Laskap op alle vonken die door de lucht vlogen.

Waarom zou je het jongeren aanraden om in de technieksector te gaan werken?
De technieksector is heel afwisselend en je bent lekker net je handen bezig. Ik denk dat jongeren dat heel erg aanspreekt. Je maakt dingen, dus je werkt altijd naar een mooi eindresultaat.

In de video’s deed je erg enthousiast mee met de werkzaamheden, zit je al te denken aan een carrièreswitch?
Haha geen carrièreswitch voor mij! Daar vind ik de media te leuk voor. Maar mocht dat ooit niet meer lukken word ik misschien wel lasser.

De komende tijd gaat Freya nog meer bedrijven bezoeken, wil je ook dat Freya langs komt bij jouw bedrijf? Neem dan contact op met Alex: Alex@clipjesfabriek.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.