Stap voor stap vooruit glijden

Hoe cool is ‘de Coolste baan van Nederland’? Nou, wij kunnen je vertellen: aardig ‘cool’! Met handschoenen aan en mutsen op reisden Noëmie, Alain en clipjesmaker Nola af naar het Olympisch Stadion waar een tijdelijke ijsbaan is aangelegd in het sporthart van Amsterdam.

We filmden in opdracht van ManpowerGroup, die de vrijwilligers op de ijsbaan verzamelt. In samenwerking met JINC boden zij een groep vluchtelingen de kans om voorzichtig wat stappen op het ijs te zetten. Met kleine stapjes zien we langzaam een lach verschijnen op het gezicht. Hier en daar glijdt er iemand onderuit, maar dat waren niet alleen de vluchtelingen!

JINC zorgde ook voor een spiegelgladde baan en genoeg basisschoolkinderen om het stadion mee te vullen. Dat waren kinderen die vaak niet uit hun buurt komen en ook nog nooit op
het ijs hadden gestaan. Op de krabbelbaan gleden ze langzaam vooruit. Vallen en opstaan, net als wij: we schuifelden langzaam overal achteraan om te filmen! Zo spraken we met Jeffrey van Meerkerk van ManpowerGroup over het initiatief van de schaatsende groentjes en met Michiel Slot, medewerker Vluchtelingwerk Nederland, over het plezier wat alle bezoekers beleven.

Met koude voeten en rillende handen sloten we de dag af. Moe, maar voldaan! Benieuwd naar de video? Bekijk ‘m hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.