De eerste boom voor de Floriade van 2022

Een groen project om te onderzoeken, te beleven en te produceren: aan de Floriade in Almere wordt hard gewerkt om de wereld een beetje groener te maken. Wij van de Clipjesfabriek volgen de Floriade nu al een tijdje. Op deze mooie lentedag stonden wij langs de oever van het Weerwater en filmden wij hoe de eerste boom werd geplant!

Met drie man sterk vertrokken wij naar het Floriadeterrein. Eenmaal aangekomen volgden wij de tractor die de eerste boom naar zijn plek bracht. Ploeterend door het zand kwamen we aan bij ‘the spot’. Nauwkeurig werd de plek bepaald waar de eerste boom de grond in ging. Met de drone stegen wij langzaam op en vanuit alle mogelijke hoeken legden wij het plantproces van de eerste boom vast.

André de Ruijter, de bedrijfsleider van Boogaart Almere stond ons te woord. Hij vertelde ons over de plannen van de Floriade, over de 700(!) bomen die er gepland gaan worden en over zijn verwachtingen. Van de opbouw van het eiland, het planten van de eerste boom en tot de opening in 2022, het vliegt allemaal voorbij! En wat is leuker dan het hele proces vast te leggen?

Het begin van iets moois, het begin van: de Floriade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.