Het Bullet Time Effect Van De Matrix Namaken!

Onze animator Thijs is weer aan de slag gegaan met een tof video-effect: het Bullet Time effect.

Bul·let·time is een begrip dat werd geïntroduceerd in de film The Matrix en dat een bijzondere wijze van slowmotionfilmen aanduidt, waarbij gebruik wordt gemaakt van tientallen camera’s die de actie vanuit lichtelijk verschillende hoeken rondom filmen. Het effect is alsof de kijker kan rondlopen te midden van de handelingen, terwijl de tijd, en dus de overige bewegingen, zijn vertraagd of zijn stilgezet.

De film The Matrix stamt uit 1999 (en is dus stiekem al best wel oud!), dus wij moeten het effect bijna 20 jaar later toch wel beter kunnen doen! Met die gedachte ging Thijs de uitdaging aan en testte hij het effect uit op kantoor. Maar natuurlijk niet zonder de dagelijkse ins en outs van onze clipjesmakers! Benieuwd of het Thijs is gelukt? Je checkt de vlog hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.