Hersens kraken in het boekenparadijs

Wekenlang is er gezwoegd, maar aan al het moois komt een eind. Niet echt een eind, eerder het begin van iets nieuws: de Hackerroom in De Nieuwe Bibliotheek van Almere is eindelijk geopend! Samen met de bibliotheek hebben we gewerkt aan de voorbereidingen van de Hackerroom.

We filmden al eerder voor de inhoud van de Hackerroom, maar nu werd deze feestelijk geopend en uiteraard hebben we dat ook vastgelegd! Naast ons hele team clipjesmakers werd ook groep 8 van basisschool de Heliotroop uitgenodigd en niemand minder dan burgemeester Franc Weerwind kwam langs om de Hackerroom officieel te openen.

De escaperoom daagt je uit met allerlei vaardigheidstesten, binaire puzzels en computerkoppelingen. De leerlingen van groep 8 gingen hier tijdens de opening mee aan de slag en losten zo snel mogelijk alle puzzels op om tot de uitkomsten van de Hackerroom te komen.

Zelf lukte het ons helaas niet om binnen het uur te ontsnappen… Maar wie weet lukt het jou wel?! Bekijk de video en misschien zie jij wat wij over het hoofd zagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.