Hoe de eerste stageweek grandioos misliep

Grapje natuurlijk, het ging hartstikke goed. “Hoe was het?” “Bevalt het een beetje?” “Heb je leuke collega’s?” “Is dit het werk wat je later wil gaan doen?” Dit zijn vragen die de afgelopen dagen op de stagiairs afgevuurd werden. De eerste week bij de Clipjesfabriek zit erop en hoe zou dat zijn gegaan?

Thirza

Thirza: “We krijgen overweldigend veel informatie, maar het is fijn dat we rustig beginnen en niet meteen van: hier is een laptop zoek het maar uit.” Marnix: “De eerste week is erg leuk. We gaan meteen aan de slag en krijgen groot werk in onze handen geduwd.” Bastian: ”De eerste week krijgen we superleuke opdrachten, is het gezellig met mede-stagiaires en hangt er een superleuke sfeer.”

Bastian: “Ik vond het cool om de voxpop op te nemen. Je ziet die op televisie en YouTube, maar nu mag ik het met professional gear zelf op pad en leuke mensen aanspreken.” Thirza: “De voxpop was erg leuk om op te nemen. We kenden elkaar niet en door intensief samen te werken leerden we elkaar goed kennen.”

Bastian


Thirza
: ”Ik kwam erachter dat ik best snel kan editten. Ik leerde dat op school maar merkte dat ik dat ook echt heb opgeslagen.” Marnix: “Ik heb geleerd hoe ik efficiënter en beter te werk ga.

Uit je comfortzone
Ondanks dat het spannend is of ze wel aansluiting bij de rest van de groep hebben, leren ze vooral veel van elkaar. Thirza: “Met veel stagiaires die dezelfde leeftijd hebben is het super dat je over dezelfde interesses kan praten. Bij andere stages zit je vaker met mensen die wat ouder zijn die hebben daarmee kan ik lastig meepraten over kinderen etc. Als enige stagiaire kan je dan ook makkelijker in je comfort zone blijven. Nu wordt er van je verwacht dat je sociaal bent.” Marnix: “Het is super dat je snel een hecht groepje wordt.”

Marnix

Ze moeten meteen aan de slag in de eerste week. Marnix: “Ik mocht mee filmen voor Dell, dat was cool. Meteen meedraaien en echt iets doen in plaats van assisteren. Bastian: “Je hoeft geen koffie te halen, maar gaat lekker aan het werk.”

Marnix: “Als je stageloopt bij Clipjesfabriek wordt je meer als werknemer gezien dan als stagiair.” Bastian: “Het is hier veel beter dan op school. Op school zit je alleen maar op een stoel en luister je naar de docent. Hier vraag je om tips aan de professional en daar leer je veel van. In de eerste week leer ik meer dan in een heel jaar op school.”

Marnix: “Ik heb zin om dit later als mijn baan te gaan doen en natuurlijk wil ik de beste worden in Pingpong.” Thirza: ”Ik heb zin om op een leuke locatie te gaan filmen. Een locatie waarvan je denkt: wanneer kom ik daar nou eigenlijk? Zoals Twente of Brabant.” Bastian: “Het lijkt mij cool om aan de slag te gaan met opdrachten voor grote bedrijven.”

In deze video stelt de nieuwe groep zich en jou voor:

Een reactie op “Hoe de eerste stageweek grandioos misliep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.