Sportief filmen: dat kunnen wij!

Mee rennen met atleten, dobberen in het water met zwemmers en de camera beschermen voor rondvliegende tennisballen. De afgelopen weken zijn we sportief bezig geweest in Almere. We hebben gefilmd bij International Youth Games Almere en bij de Triatlon. Onze cameraman en productieleider Mike vertelt je er alles over.

Hoe film je een goede sport video?
Het klinkt heel cliché, maar de sporters zelf. Je wilt namelijk zien dat de sporters of atleten genieten van de sport en je wilt vooral de passie die ze voor die sport hebben terug zien.

Wat maakt een sport video zo speciaal?
Als je wedstrijden filmt zie je een bepaalde vechtlust in de sporters terug. De wil om te willen waardoor ze fanatiek aan de slag gaan en dat ziet er altijd mooi uit op beeld. Vergelijk het met een gescript interview waar iemand geen zin in hebt of de wil van een sporter die zijn wedstrijd wilt winnen.. wat ziet er denk je beter uit op beeld? 😉

Wat zijn de voordelen van een sport video?
Er gebeurt veel en er is altijd veel te filmen. Sfeerbeelden genoeg die er te maken zijn.

Wat zijn de lastige kanten van een sport video?
De juiste momenten filmen. Je wilt niets liever dan een moment filmen waar de sporter bijvoorbeeld een overwinning viert, een high five geeft , juicht etc. Maar dit zijn moment opnames waardoor je reactie snelheid als cameraman snel moet zijn. (En je moet soms geluk hebben :p)

Waarom film jij graag sport video’s?
Ik sport zelf ook veel en heb vroeger verschillende sporten beoefent. Daarom vind ik het leuk om diezelfde passie die ik heb, terug te zien bij andere mensen.

Waarom zouden er meer sport video’s gemaakt moeten worden?
Sporten is één van de belangrijkste activiteiten die je kan doen als mens. Als je sport ga je beter in je vel zitten en je looks gaan er op vooruit. Sportvideo’s stimuleren naar mijn mening andere mensen om deel te nemen aan dit soort activiteiten, wat ook weer leidt tot het ontmoeten van nieuwe mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.