Clipjesfabriek Goes Green


Een meatless Monday, gebruik van enkel LED-verlichting in het gebouw of meer elektrische 
auto’s op de weg, je kan er niet meer om heen! Duurzaamheid is nu steeds vaker te vinden in jouw omgeving. En bewust of onbewust doe jij ook mee aan deze duurzaamheid. Gemeentes, provincies en bedrijven zetten zich steeds vaker in om een duurzamere omgeving te creëren. En daar kan gemeente Hilversum niet achter blijven. Met het programma Hilversum100 werken zij samen met bedrijven voor een duurzamere stad.

Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, krijgen bedrijven de kans om hun ideeën over duurzaamheid te delen. Mochten de ideeën aanslaan, dan krijgt een bedrijf een Greendeal. Met een Greendeal slaan bedrijven en de gemeente de handen in een, om een duurzamere Hilversum te krijgen!

In Hilversum zijn er drie ondernemers met de Greendeals aan de slag gegaan en willen graag hun ideeën delen! Wij zetten ons graag in voor een duurzamere Hilversum en hebben de drie ondernemers geïnterviewd over hun bedrijf, de duurzame bijdrage en ideeën voor de toekomst.

Met ondernemer Pascalle van Hellemond (Van Hellemond sport) hebben we het gehad over de combinatie van duurzaamheid en sport: “want bij een gezonde levensstijl hoort aandacht voor duurzaamheid,” volgens Pascalle. Nic Roos (De Toekomst) vertelde ons dat hij het belangrijk vindt dat de duurzame oplossingen ook geld oplevert. Voor Michiel Lijenaar (Gebouw M, oude AKN-gebouw) is het echt tijd voor actie: “de tijd van praten en afwachten is nu voorbij, dus je moet nu gewoon beginnen”.

De gemeente Hilversum heeft sinds vorige zomer de Hilversum100 in leven geblazen. Een initiatief om in 100 weken, 100 kiloton co2-uitstoot te besparen. Een fantastische uitdaging om de stad duurzamer te maken, maar gaat het Hilversum lukken?

En niet alleen in Hilversum gaan ze voor een duurzamere stad, ook in Almere worden er oplossingen bedacht!

Op donderdag 12 oktober gingen Clipjesmakers Mike en Daan op pad met de Vereniging FlevoFood. FlevoFood is een netwerkorganisatie van en voor Flevolandse bedrijven, zij zetten zich in om op een duurzame manier voedsel te produceren. Dit willen ze onder andere doen door de kennis te delen met elkaar en het minder verspillen van voedsel. Met de missie om op een duurzame manier voedsel te produceren, zijn ze in Flevoland hard op weg naar een duurzamere provincie.

Dit is nog maar een kleine greep uit wat je kan doen met duurzaamheid. De mogelijkheden zijn oneindig en niks is te gek. Wat doe jij om milieubewuster om te gaan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.