Scheuren door Terschelling

Spelende en knutselende kinderen, dat is wat Carolien belangrijk vindt. Zij maakt tekeningen voor kinderen om hen te inspireren weer lekker naar buiten te gaan en plezier te hebben met elkaar zonder mobieltjes. Ook heeft zij een knutselcafé, waar kinderen met hun ouders heerlijk kunnen knutselen. Carolien heeft een zware tijd achter de rug, maar weigert zich hierdoor te laten tegenhouden. De Clipjesfabriek reist voor opdrachtgever DELA helemaal naar Terschelling om deze actieve en enthousiaste vrouw te ontmoeten.

Met de boottaxi zijn we in een uurtje op Terschelling, tijdens de reis krijgen we van Mark de Hond een voorproefje op zijn voorstelling voortschrijdend inzicht, daarna kunnen we Carolien begroeten. Ze laat ons haar kleurrijke knutselcafé zien en al haar vrolijke tekeningen en producten van Kaatje & Mup. Op het strand gooit de wind roet in het eten, of eigenlijk wind in onze haren en microfoon. Mark de Hond gaat met Carolien in gesprek over haar moeilijke tijd en hoe haar tekeningen en knutselcafé haar daarmee hebben geholpen.

Carolien Ruijs had last van angsten, depressie en hyperventilatie. Op Terschelling kwam ze tot rust, ging ze tekenen en richtte ze Stichting Kaatje & Mup op om de creativiteit van kinderen te stimuleren met poppenkast en voorstellingen. Van het DELA goededoelenfonds ontving ze een bijdrage voor haar activiteiten.

Actie
De Clipjesfabriek ging mee in de auto van Mooi Weer. Mooi Weer is een organisatie die gave activiteiten zoals surfen, strandrijden en wadkanotochten naar de zeehonden organiseert! We scheuren langs het water en slippen in het zand. Na een laatste rondje is het tijd om naar een prachtig stukje van Terschelling te rijden, waar we Carolien met de drone filmen als ze aan het tekenen is.

We maken beelden van het prachtige eiland en een tekenende Carolien op het topje van een duin. Nadat Carolien met Mark de Hond alle verschillende knutselprojecten heeft uitgeprobeerd horen we de toeter van de boot. Tijd om dit gezellige eiland achter ons te laten. Veel succes Kaatje & Mup!

Een reactie op “Scheuren door Terschelling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.