Clipjesfabriek laat zien wat #teamwork is

Dat we bij de Clipjesfabriek goed kunnen samenwerken, laten deze vier promo’s goed zien! Clipjesbaas Jelle heeft het bedacht, clipjesregelaar Alex zorgde ervoor dat het in goede banen liep, animatoren Thijs en Jasper gaven de boeken een leven en clipjesmaster Stefan zorgde voor de prachtige scenes. Niet te vergeten, clipjesmakers Sophie en Nore-Linn kregen een rol in de promo’s. We maakten de video’s in opdracht van de nieuwe bibliotheek en Europe Direct. Extra leuk is dat de medewerkers van de nieuwe bibliotheek Sven Kraaijenbrink en Polly Rademaker ook meespeelden.

Geen boeken lezen, maar mensen
The Human Library is een project waarbij je in gesprek gaat met jouw vooroordeel! Het gesprek kan met een transgender, homoseksueel, moslim of een gehandicapte zijn. Tijdens deze gesprekken mag je hen alles vragen.

Het boek komt tot leven
Voor de bibliotheek hebben wij vier promo’s gemaakt. Via een boek stellen Sophie, Nore-Linn, Sven en Alex hun vragen aan vier verschillende mensen. We geven de boeken leven en dat is precies de bedoeling!

Sven stelt zijn vragen aan Joke. Zij is op latere leeftijd uit de kast gekomen en dat ging niet zonder gevolgen. Alex gaat het gesprek aan met Danielle, moeder en wetenschapper. Danielle wilde alles perfect doen, dat ging niet goed en kwam in een depressie terecht. Thomas, een jonge jongen van 23, verteld zijn verhaal over zijn been die geamputeerd moest worden aan Sophie. Nore-Linn krijgt het verhaal te horen over Fieke, zij werd christelijke opgevoed maar kwam er op latere leeftijd achter dat haar ouders Joods waren. Vier verschillende gesprekken met ieder zijn eigen verhaal, om te laten zien dat er in ieder vooroordeel een persoonlijk verhaal schuilt.

Aan wie zou jij een vraag willen stellen?
Ben jij altijd bang geweest om de juiste vraag te stellen? Of wil je af van jouw vooroordeel?
Kom 17 november naar De Nieuwe Bibliotheek en ga het gesprek aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.