Politiek saai? Niet met Sophie & Nore-linn!

Jongeren en politiek lijken vaak niet goed samen te gaan en daarom is er het Jeugddebat! Het Jeugddebat is speciaal georganiseerd voor jongeren van de 12 tot en met 18 jaar oud. Politiek is niet alleen voor volwassenen, ook jongeren mogen meedenken! Het Jeugddebat wilt deze jongeren de kans geven om mee te denken over maatschappelijke thema’s, want zij zijn tenslotte de toekomst! De afgelopen maand zijn clipjesmakers Sophie en Nore-linn stad en land afgereisd om de debatten bij te wonen. Door de jongeren te interviewen, werden hun interview skills op de proef gesteld. Hoe hebben zij dit ervaren? En hoe kijken zij terug op deze hectische maand?

Jullie zijn de afgelopen tijd naar 12 verschillende provincies geweest. Hoe was dat?

N: Het was heel erg leuk en leerzaam. Ik vond het vooral heel erg leuk dat we het samen mochten doen! We hebben ook veel van elkaar geleerd.
S: Dat vind ik ook! Voor het jeugddebat begon, had ik een dip en was onzeker over mijn interview skills. Tijdens het Jeugddebat ging het interviewen gelukkig steeds beter!
N: Het was ook erg leerzaam, omdat de kinderen bepaalde dingen zeiden waarvan ik dacht: dat is een goeie!

Wat was de leukste stad waar jullie heen zijn geweest?

S: Ik vond Den Haag leuk, want de video was heel leuk geworden! Het was goed geregeld en de plek was erg mooi. Maar Zeeland was ook erg leuk. We zagen er erg tegenop, om naar Zeeland te gaan. Zeeland was het verste weg. Maar we gingen met de auto en we hadden ons voorbereid en dachten: oké, dit wordt echt een trip.
N: Ja klopt, dus we dachten: dit wordt gewoon heel gezellig. Soms waren we een hele maandag of vrijdag op pad met cameramannen Mike of Daan. Het was altijd heel leuk en we hadden veel lol!

Het was voor jullie zowel werken als een leuk uitje. Klinkt als muziek in de oren. Was het ook een leerzame periode voor jullie?

N: Het was een super leerzame en leuke maand. Als ik nu mensen moet gaan interviewen, ben ik niet meer zenuwachtig. Hiervoor dacht ik nog: wie ga ik nu voor mijn neus krijgen?
S: We hebben echt veel geleerd over het interviewen en de omgang met contactpersonen.
N: Inderdaad en omgaan met stressvolle situaties. Als ik nu een interview moet doen denk ik: piece of cake!

Laatste vraag: Zouden jullie weer stad en land rondreizen voor het Jeugddebat?

S & N: Ja!
N: Politiek is gewoon vet interessant en de kinderen zijn echt superslim.
S: Ik sta echt achter het idee van het Jeugddebat!
N: Het is een goed initiatief! Dus, als ze vragen wil je weer het jeugddebat doen, dan zou ik zeker ja zeggen.

Dit is één van de video’s! Veel kijkplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.