Clipjesmakers gaan de strijd aan met elkaar!

Het nieuwe jaar is van start gegaan voor de Clipjesmakers! Als je denkt het nieuwe jaar rustig te beginnen… verkeerd gedacht! Maandagochtend begonnen wij de dag met een belangrijke opdracht: de 4 Hours Film Challenge. Twee teams gingen de strijd met elkaar aan om de beste film te maken binnen vier uur tijd. Op de dag zelf werd aangekondigd welke verplichte onderdelen in de video moesten komen: een personage (klant), de zin: koffie? En een prop: de maandkalender van januari. Aan het eind werd de grote winnaar bekend gemaakt en was er een prijsuitreiking.

De 4 Hours Film Challenge is tot stand gekomen zodat onze young professionals hun kwaliteiten kunnen laten zien bij alles wat komt kijken bij film. Een uitdaging waar veel input en creativiteit gebruikt wordt en die wij zeker kunnen toepassen bij de Clipjesfabriek!

Hoe was het om mee te doen aan een 4 Hours Film Challenge?

Marnix D: Ik vond het wel lachen! Ik werd uiteindelijk door mijn team gepusht om de hoofdrol te spelen, omdat ik daar de beste persoon voor bleek te zijn.  

Marlijn: Super! Het was echt een uitdaging om in vier uur een film in elkaar te zetten.  

Roman: Ik vond het erg leuk, omdat je helemaal vrij was in het maken van een film, je kon veel creativiteit erin stoppen en zo hadden wij gekozen voor het genre ‘thriller.’  

Sophie: Het was heel leuk om te zien dat er twee compleet verschillende films gemaakt zijn en je binnen zoveel tijd een goede film kan zetten.

Jullie team (team koffie) is de winnaar geworden van de 4 Hours Film Challenge. Hadden jullie het verwacht?

Marlijn: Ik had het niet helemaal verwacht, omdat de andere video er ook erg goed uit zag. Ik ben heel blij dat wij gewonnen hebben! Het is een echte eer.

Hoe was het om als jurylid te zien wat de teams in vier uur hadden gemaakt?

Stefan: Als jury is het toch altijd leuk om te zien wat er binnen de korte tijd wordt geproduceerd. Puur alleen de competitie tussen de twee teams maakt het al een leuke challenge. Als jury hadden we dan na het bekijken van de films ook een heftige discussie, we waren namelijk het absoluut niet met elkaar eens. Toch op basis van goede argumenten binnen de jury zijn we gekomen tot de winnaars van beste prop, personage, zin en de belangrijkste, beste film!

Bekijk hieronder de twee films, like en deel!
Abonneer je op ons kanaal als je als eerste dit soort toffe video’s wil zien langskomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.