Hoe is het om Clipjesmaker te zijn? Joëlle blikt terug!

Op 4 februari begon ik met negen andere studenten aan een nieuw avontuur. Als nieuwe lichting Clipjesmakers bij de Clipjesfabriek gingen wij ons een half jaar lang verdiepen in de wereld van video. Nu is het al bijna tijd voor ons om het altijd gezellige kantoor in Almere te verlaten. Vol enthousiasme kijk ik terug op deze periode en daarom geef ik jullie graag een kijkje in het leven van een stagiaire bij de Clipjesfabriek. 

Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik de eerste week doodeng vond. Met een bonkend hart liep ik die eerste dag het kantoor binnen, maar al snel merkte ik dat het feit dat ik samen zou gaan werken met meerdere leeftijdsgenoten mij een bepaalde rust gaf. De gedachte dat ik niet de enige zou zijn die zo gespannen was, vond ik gek genoeg heel kalmerend.

De introductieweek stond vooral in het teken van jezelf bewijzen, goed samen werken en laten zien wat je in huis hebt. We deden allerlei opdrachten in groepjes, wat ik super fijn vond aangezien ik van een heleboel onderdelen nog niet genoeg verstand had. Tijdens deze week kwam ik erachter dat presenteren mij wel aardig lag. Hier besloot ik me het meest op te gaan focussen.

Voor mij was het begin van de stageperiode een super belangrijke en leerzame tijd. Je wordt heel goed opgeleid, voorbereid en op de proef gesteld. Zo kregen we elke week wel een andere workshop! Denk hierbij aan onderwerpen zoals: creatieve montage, animeren en interviewen. Deze nieuwe geleerde vaardigheden mochten we al heel snel gebruiken in het werkveld. Zo mochten we mee tijdens opnames en kregen we de ruimte om zelf te filmen, te presenteren of de audio op te nemen. Naar mijn idee is dit de beste manier om het te leren, door het gewoon te doen.

Wat ik zo fijn vind aan de Clipjesfabriek is dat ze super vrij zijn. Als je iets nog niet goed kan, krijg je de kans om door te blijven oefenen tot je het wel onder de knie hebt. Ik ben zelf ook vaak genoeg onderuit gegaan. Meerdere ideeën die ik heb mogen uitwerken, zijn uiteindelijk toch niet gebruikt voor video’s. Achteraf gezien is dat helemaal niet zo erg, want dit maakte allemaal deel uit van mijn leerproces.

Iedere stagiaire heeft zijn eigen onderdeel waarin hij of zij uitblinkt, dus we leren ontzettend veel van elkaar. We worden gehoord en er wordt wat met onze ideeën gedaan. Ik kan met trots zeggen dat ik veel vooruitgang heb geboekt het afgelopen half jaar. Ik heb een hele hoop geleerd waar ik nog niks vanaf wist, zoals over montage, filmen en presenteren. Dit had ik niet ontdekt zonder de vrijheid van de Clipjesfabriek.

Niks is hier gek genoeg, zolang je er maar genoeg energie in stopt. Daarom zou ik een stage bij de Clipjesfabriek aan iedereen kunnen aanraden!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.