Het virus en video

Sinds de opmars van het coronavirus afgelopen december zijn er al flink wat maatregelen genomen om verspreiding tegen te gaan. Gisteren lichtte Premier Mark Rutte, Jaap van Dissel (RIVM) en zorgminister Bruins de stappen toe die Nederland onderneemt om verdere verspreiding tegen te gaan. Er gebeurt veel en dit heeft consequenties voor de Clipjesfabriek. Zo gaan onder andere een aantal filmopdrachten voor ons niet door.

Wij worden natuurlijk niet blij van deze situatie, maar het maakt ons wel creatief. In een tijd als deze kan video namelijk mensen verbinden. Jelle, directeur van de Clipjesfabriek, licht dit toe: ‘’Een video is sowieso een beter communicatiemiddel dan een grote lap tekst. Normaal gesproken is een echte ontmoeting vaak nog beter om een boodschap duidelijk te maken, maar dat neemt in deze tijd dus risico’s mee door het coronavirus.’’

Jelle vindt dat video’s belangrijk zijn omdat je elkaar dan beter kan begrijpen en beter informatie kan overbrengen. Video’s voorkomen misverstanden en brengen ons dichterbij elkaar. Zeker nu is dat belangrijk. ‘’Video is voor de meeste bedrijven een belangrijke manier van communiceren. Dat wordt in deze situatie nog belangrijker. Mensen snel en duidelijk bijpraten via video, conference-calls met beeld, instructies geven per video of online colleges organiseren zijn slechts een paar voorbeelden van hoe je digitalisering nu door kan zetten binnen jouw bedrijf of instelling. Video is een verbindend en persoonlijk middel waar je vandaag al een flinke slag mee zou kunnen maken’’, aldus Jelle.

We zetten ons team en onze faciliteiten juist nu graag in om jullie te ondersteunen op het gebied van communicatie. Hoe gaat jouw organisatie om met het virus? Hoe gaan we met elkaar om? En hoe zoek jij de verbinding met jouw doelgroep? Laat het zien in een video.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.