Drie draaidagen, dertig video’s en een virtual reality tour!

Een bijzondere opdracht in een bijzondere tijd. Want scholen bezoeken voor open dagen is nu helaas niet mogelijk. Hoe kun je dan toch ervoor zorgen dat mensen kennis maken met jouw school, de sfeer en de doelstellingen? Via video natuurlijk! En daar wist het Helen Parkhurst in Almere wel raad mee.

Dertig video’s binnen een maand om de virtuele open dag van Daltonschool het Helen Parkhurst te vullen, dat was de aanvraag die wij eind november binnenkregen. Even slikken, want alle opnames moesten gebeuren binnen drie dagen. “Het was echt passen en meten” vertelt Zita Moorman (productieleider bij de Clipjesfabriek). “Voor al die dertig video’s waren er natuurlijk docenten en leerlingen die geïnterviewd zouden worden om de video’s te voorzien van de juiste informatie. Maar iedereen moet natuurlijk wel op het juiste moment, op het juiste tijdstip, op de juiste locatie kunnen komen. En alles moest snel, want voor de kerst zou het opgeleverd moeten worden om het nog te kunnen verwerken in de virtuele omgeving van de school. Het was daarom handig als alle video’s ook al vooraf inhoudelijk waren uitgewerkt in productiesheets zodat de crew echt gerichte opnames kon maken en snel en efficiënt te werk kon gaan. Voor veel video’s hadden ze namelijk maar drie kwartier de tijd om het te filmen, omdat de geïnterviewden vast zaten aan lestijden en werkuren. Je kan je dus voorstellen dat het organiseren hiervan een flinke puzzel was. We stonden soms zelfs met twee crews tegelijkertijd te filmen in de school over twee verschillende onderwerpen!”

Uiteindelijk zijn er vijf editors ingezet om alle video’s op tijd te kunnen opleveren. En met succes! Want afgelopen zaterdag heeft het Helen Parkhurst hun eerste virtuele open dag kunnen organiseren op een online school, gevuld met dertig toffe video’s!

De virtuele tour is zo ingericht dat je na een 360 graden opname van het welkomstwoord je door de school kan lopen. Hier kom je informatie- en video-icoontjes tegen. Onze video’s zijn te vinden achter die video-icoontjes, met onderwerpen variërend van een kijkje in de les geschiedenis of Frans, naar een video over Beta mavo of uitleg over de leerlingenadministratie. Allemaal verschillende onderwerpen die uitleggen hoe de school in elkaar steekt! Ben jij benieuwd hoe dat eruit ziet? Klik dan hier en neem een kijkje!

Eerder maakten wij ook al een rondleidingsvideo voor het Helen Parkhurst. Check it out!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.