Camera aan en gaan! – De eerste stageweken

Wat was het koud en glibberig toen de nieuwe groep Clipjesmakers zich een weg baande naar hun eerste stagedag! Ondanks wat valpartijen kwam iedereen op tijd aan en gingen ze vol frisse energie aan de het werk! Inmiddels zijn de eerste twee weken verstreken en zijn de nieuwe stagiairs al aardig geland. Hoe is het ze tot nu toe bevallen? We vragen het ze!

Wat waren je verwachtingen voor de introweek?
Naomi: “Ik had nog nooit stage gelopen dus ik vond het spannend. Wel had ik er zin in! Gelukkig was er vanaf het begin al een vrolijke sfeer. Toen we met ons team een concept moesten uitwerken voor een jongeren talkshow bleek dat we ook goed konden samenwerken. Hierdoor heb ik een goed gevoel voor het komende half jaar.”
Berend: “Ook ik was een beetje zenuwachtig. Wel wist ik dat we workshops gingen krijgen. Hiervan heb ik meer over de camera’s en over het monteren geleerd.”
Naomi: “Ja, door de verschillende workshops en opdrachten ben ik veel te weten gekomen. Zoals hoe je moet ondertitelen en de basis over de camera & animatie.”

Hoe was je gevoel na de week?
Jordy: “Voldaan en energiek. Het enige wat mij écht energie lijkt te kosten is het lange reizen en de tijd die ik daarmee niet echt nuttig kan besteden. Maar op een normale werkdag merk ik dat ik gerust door kan gaan, zeker als in een flow zit.”
Femke: “Ik was ook heel enthousiast maar eerder uitgeput dan energiek, haha. Door alle nuttige informatie en nieuwe indrukken was ik overtuigd dat ik veel zou leren en een leuke tijd zou krijgen, maar was ik ook enorm toe aan weekend!”

Hoe vind je de sfeer op kantoor?
Jordy: “Hij voldoet aan de verwachtingen, die op dit gebied stiekem wel redelijk hoog waren. Ook merk ik een open houding van de collega’s. Je voelt dat je gezien wordt. Ook drukken ze je op het hart dat je jezelf moet proberen te tonen zodat er geen (verborgen) talenten onbenut blijven.”
Femke: “Door de sociale media had ik ook al een beeld van het team en het matcht met de realiteit! Het is zo energiek en gezellig dat het jammer is dat we er maar om de week kunnen zijn i.v.m de coronamaatregelen.”

 

Het is nu inderdaad ook gedeeltelijk thuiswerken, hoe bevalt dat?Naomi: “Op zich prima. Ik ben nog niet tegen problemen aangelopen. Nu scheelt het ook dat ik door school al gewend was om thuis te werken. Naar de Clipjesfabriek moet ik ruim twee uur reizen. Hierdoor ben ik wanneer ik thuis werk wel wat meer uitgerust wanneer ik aan de dag begin. Lastiger is misschien de communicatie, die gaat in het echt wel een stuk sneller. En ik mis dan natuurlijk wel de gezelligheid op kantoor. Daarom vind ik het fijn dat thuiswerken en op kantoor zijn om de week wisselt.”
Berend: “Ik merk dat ik minder goed werk als ik thuis zit, aangezien ik meer afleiding heb. Maar wanneer ik een dag thuis gewerkt heb, ben ik daarna wel weer productiever op kantoor. Daarnaast is het thuiswerken ook lekker om de batterij weer een beetje op te laden, want je hebt iets meer rust.”

Wat hoop je te leren deze aankomende maanden?
Naomi: “Ik hoop voornamelijk te leren goed animeren. Maar ook hoe het is om bij een bedrijf te werken, hoe je met klanten te werk moet gaat en hoe je goed samenwerkt in een team.”
Berend: “Voor mijn studie Creative Business ‘moet’ ik zo ongeveer alles over productie leren. Daarnaast wil ik handiger worden met camera’s en montage. Ik heb er zin in!”

Vind je het leuk om meer over ons te weten? Houd onze sociale media kanalen in de gaten! Zo blijf je op de hoogte over al onze video’s!

Bekijk hieronder de introvideo van de nieuwe Clipjesmakers!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.