Een unieke samenwerking tussen moeder en dochter!

Onlangs hebben we wel een hele bijzondere opdracht binnen gekregen, namelijk: een promo maken voor de Openbare Schoolgemeenschap Bijlmer. De school waar Elizabeth Verhoog, de moeder van Clipjesmaker Pleun, werkt. Maar hoe is het voor haar om als stagiair voor én met je moeder te werken? Hoe is deze samenwerking ontstaan? En hoe heeft zij het eigenlijk ervaren? Pleun vertelt!

Video boven powerpoint
Voor mijn moeder begon haar enthousiasme voor een video toen ik vertelde over wat wij bij de Clipjesfabriek doen: “Ik wist meteen dat een video bij ons op school ook zou werken. Op dat moment lieten wij nog powerpoints zien op basisscholen, die oud en gedateerd zijn. Dit komt niet flitsend over, en dat is juist wel wat je wil. Het is daarna heel snel gegaan. Ik stond in eerste instantie in contact met projectmanager Josine, waarna Pleun het roer heeft overgenomen. Samen zijn we tot een mooi idee gekomen.”

Moeder & dochter
Je vraagt je misschien af of dat wel goed gaat, een samenwerking tussen moeder en dochter. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me dat ook heb afgevraagd, maar ik realiseerde me al snel dat je óók tegen je moeder professioneel kan en moet zijn. Dit heb ik gedaan, en ik denk dat dit, samen met het feit dat we uit hetzelfde hout gesneden zijn, ervoor heeft gezorgd dat het soepel is verlopen. Volgens mijn moeder is het een bijkomend voordeel dat er geen filter tussen ons zit. “Er is geen beleefdheid die je belemmert. We konden elkaar heel makkelijk bellen, maar we konden het ook gewoon zeggen als het even niet uitkwam. Ik kan me ook wel voorstellen dat het niet bij iedereen goed gaat. Het werkt bij ons omdat we op elkaar lijken. We zijn allebei relaxed en rustig. Niet snel geïrriteerd.”

Een andere leefwereld
Het is ook een manier geweest om elkaar op een andere manier te leren kennen. Ik zag mijn moeder op haar werkplek, waar je als dochter normaal gesproken nooit komt. Mijn moeder vond hetzelfde: “Ik vond het heel speciaal om met je samen te werken. Ik had je nog nooit echt aan het werk gezien. Ook als ik de positieve reacties hoor van mijn collega’s, dan maakt me dat erg trots. Iedere keer als ik iets aan je vroeg, zei je ‘ja mam, dat komt goed’. Precies zoals ik je ken. Ik heb een andere kant van je gezien, in je professionele leefwereld, een kijkje in de keuken. Daar kom je normaal gesproken niet als moeder.”

Samenwerking
Projectmanager Josine heeft alles van een afstandje natuurlijk wel meegekregen: “Af en toe gebeurt het weleens dat stagiaires hun familie op de kracht van Clipjesfabriek wijst. Het is zo leuk om te zien dat het dan daadwerkelijk wat oplevert. Pleun heeft het professioneel opgepakt, ze heeft onder toeziend oog zelf de productie gedaan en met haar moeder contact gehouden over het werk. Zo konden ze samen dingen afstemmen in de voorbereiding en ook op locatie makkelijk schakelen. Het is zeker een bijzondere manier van het gebruiken van je netwerk!”

Met de vraag of mijn moeder het zou aanraden, is het antwoord duidelijk: “Zeker. Het is makkelijk en snel schakelen, je kan elkaar ook ‘s avonds even appen. Het voelt ook minder als werken, wat ook geen straf is!” 

Benieuwd wat voor video er ontstaan is uit de samenwerking? Check ‘m hieronder!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.