Opmerkelijke acteurs op de set: honden!

Een van de vele voordelen van een groot divers team is de veelzijdigheid aan passies. Zo is Clipjesmaker Jordy een rasechte hondenliefhebber en daarvoor kregen wij de perfecte opdracht binnen! We mochten namelijk aan de slag voor Nextmune, een gespecialiseerd farmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op een betere gezondheid van gezelschapsdieren, met dermatologische en anti-allergie producten.

Elf producten, elf video’s en vier honden en dat filmden wij binnen twee dagen!
Dit project voor Nextmune was de eerste (grote) productie die Jordy mocht doen tijdens zijn stageperiode bij de Clipjesfabriek. Dit project was de ideale kans voor hem om een iets grotere rol te spelen aan de productiekant van de Clipjesfabriek. We spraken Jordy over hoe hij dit heeft aangepakt!

‘Honden, een grotere motivatie had ik niet nodig. Ik stond, onder toezicht van Josine, aan het roer van deze productie. Dus kwam de vraag al snel naar boven: wat moet er allemaal gebeuren? Om dat scherp te krijgen was het van belang om een lijst te maken van alle zaken die ik vervolgens kon afwerken. Hoeveel producten moeten er gefilmd worden? Welke producten zijn dat? Hoeveel honden zijn er? Hoe gaat de animatie erin verwerkt worden? Hoe zit het met de Engelse voice over? Allemaal vragen waar ik het antwoord op moest vinden. Het is de zoektocht naar al die antwoorden waarin ik ontdekte hoeveel er nou echt bij zo’n productie komt kijken. Gelukkig hield Josine alles in de gaten en checkte zo nu en dan bij mij of alles nog op de rails lag. Op deze manier werkten we toe naar de draaidagen (en mocht ik bijna de honden ontmoeten).
En dan begint het leuke en ingewikkelde gedeelte pas: het werken met honden! Voor deze opdracht mocht ik samenwerken met Stefan en Tim als cameramannen. Na het regelen van alle benodigdheden en apparatuur hadden we nog een locatie nodig. Die vonden we uiteindelijk in een grote zaal van Corrosia Theater, Expo & Film. Hier hebben we een set opgebouwd waarop de honden braaf en mooi hun ding mochten doen, terwijl hun baasjes de producten van Nextmune zouden toepassen. Maarja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een hond is soms te nieuwsgierig of te ongeduldig om braaf te luisteren naar wat wij precies willen. Regelmatig gebeurde het dat wanneer alles perfect was, de hond precies goed lag en wanneer de camera begon met draaien, hij plots op sprong en snuffelend wegliep.’

Zoals gezegd deed Jordy het niet in zijn eentje, ook Stefan was zichtbaar aan het genieten: ‘Werken met honden voor de camera is vaak een hele uitdaging. De situatie was echter zo relaxed dat de opnames lekker liepen. Het werken met diverse honden was erg leuk! Ieder baasje kon ook heel goed de verschillende honden regisseren zodat Tim en ik de shots konden draaien die we wilden. Omdat alle honden zo schattig waren, wil je gewoon van achter de camera vandaan springen en met de honden spelen en knuffelen.’

De kunst was om te genieten van de puurheid van de viervoeters en vooral geduld te hebben. Dit bleek uiteindelijk ook de sleutel tot succes en zijn alle video’s geslaagd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.