Onze alumni zijn onvergetelijk

doorgerold

Bij de Clipjesfabriek vinden wij het heel belangrijk om in contact te blijven met onze oud-stagiaires. Zo zijn wij niet alleen benieuwd naar hoe ze hun stageperiode vonden, maar ook waar ze zich nu mee bezig houden. Dat staat centraal in onze serie: Doorgerold!

Het idee is ontstaan toen we in 2018 het tienjarig jubileum van de Clipjesfabriek vierden met een groot feest. Ook blikten we die dag terug op onze roemrijke geschiedenis. Zo hadden we een portrettenserie gemaakt, genaamd “10 jaar”, waarin elke stagiaire terug in de tijd ging. Dit beviel zo goed dat we hier graag meer mee wilden doen.
Zo leek het ons interessant om terug te blikken op de stageperiode van deze oud-talenten. Toen zijn we begonnen met het format Doorgerold, waarbij we een een kijkje nemen in het huidige leven van onze alumni via een videoportret.

Zo gaat bijvoorbeeld de eerste aflevering over Sophie Koster. Sophie liep stage in 2012 toen de Clipjesfabriek nog onder de naam iamTV werkte. Ze maakte een enorme indruk tijdens haar stageperiode. Ze maakte namelijk goed gebruik van haar muzikale kwaliteiten door deze te combineren met video. Tot op de dag van vandaag zie je de muziek, dans en creativiteit van Sophie nog terugkomen in haar video’s. Zo maakt ze nu allerlei aftermovies, portretten en bedrijfsvideo’s waar ze veel plezier in heeft.

En wat dacht je van onze lolbroek Jelmer die helemaal vanuit het noorden besloot om naar Almere te komen! Na zijn stageperiode kwam Jelmer nog regelmatig terug om te helpen met het editen van projecten. Nu een aantal jaren later is hij binnen de Clipjesfabriek bekend als onze montage- en audiospecialist. Al deze kennis deelt hij maar al te graag met de nieuwe Clipjesmakers en begeleid hij ze ook tijdens hun stageperiode. Ook niet een te onbelangrijke rol zijn de voice-overs die Jelmer inspreekt.

Oh, en niet te vergeten Alain die hier zelfs twee keer stage heeft gelopen en bij de Clipjesfabriek heeft ontdekt dat verhalen vertellen hetgeen is waar zijn passie ligt. Gevoel overbrengen met een vleugje humor is waar Alain voor staat en neemt dat graag mee in zijn werk voor stichting Scherp. Samen met twee vrienden heeft Alain deze stichting opgericht. Hierbij richten ze zich vooral op het onderwerp: mental health en overbrenging daarvan bij jongeren.

Wij zijn allemaal heel trots op al deze talenten en hun prachtige prestaties. Daarom delen we deze graag met de rest van onze Clipjesfamilie. Met Doorgerold blijven we dus in contact met onze oud-stagiairs en willen we laten zien dat de Clipjesfabriek de perfecte start van je carrière is! We zijn op dit moment druk bezig met het maken van nieuwe portretten en zijn echt ontzettend benieuwd naar wat jullie hiervan vinden.

Bekijk hier één van de resultaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.