Online media

Hou je van lezen, schrijven en cultuur? En zijn social media, camera, montage en fotografie nou echt jouw ding? Kom dan vanaf 28 augustus 2022 stage lopen bij de Clipjesfabriek, waarbij je specifiek aan de slag gaat voor De Nieuwe Bibliotheek! Word onderdeel van een jong team en produceer en publiceer de mooiste content.

Iets voor jou? Lees dan snel verder, solliciteer direct en zet een link naar je portfolio in je motivatie!

Wat ga je doen? 

Als stagiair online media werk je mee aan de totstandkoming van verschillende soorten content voor online doeleinden. Je wordt onderdeel van het team van de Clipjesfabriek. Hier leer je alles over montage, camera, interviewen, fotografie, productie en social media. Deze kennis pas jij toe in video’s, foto’s, teksten en social posts voor de online kanalen van De Nieuwe Bibliotheek. 

Daarnaast werk je natuurlijk nauw samen met de collega’s van de bieb. Je zit wekelijks met ze om de tafel om de werkzaamheden en voortgang te bespreken. Uiteraard kun je meedenken met hoe je bepaalde diensten of evenementen het beste over het voetlicht kunt brengen, zeker in combinatie met de verschillende social media kanalen. Een creatieve inbreng wordt gewaardeerd, of het nu gaat om teksten, video’s of foto’s. 

Herken jij jezelf in dit profiel? 

  • Je houdt van lezen, schrijven en cultuur
  • Creatieve ideeën uitwerken op papier en beeld (film en foto) vind jij een fluitje van een cent
  • Je weet alles van Instagram, Facebook, LinkedIn en TikTok.
  • Je bent nieuwsgierig, communicatief sterk & georganiseerd
  • Je bent beschikbaar van 28 augustus t/m 27 januari. 
  • Je toont initiatief en weet van aanpakken
  • Je bent een teamplayer en houdt van een vrijmibo

Wat bieden wij? 

De Clipjesfabriek is gevestigd in De Nieuwe Bibliotheek en we werken al meer dan 10 jaar intensief samen. De Clipjesfabriek is gespecialiseerd in het opleiden van media stagiairs. Door middel van workshops en instructiemomenten op het gebied van camera, montage, animatie, interview, social media en nog veel meer word jij in korte tijd met persoonlijke begeleiding helemaal klaargestoomd voor het werken in de professionele mediawereld. Je gaat uitdagende stage tegemoet met veel verantwoordelijkheid, ruimte voor eigen input en creativiteit, een professioneel team van jong talent, een gezellige vrijmibo, stagevergoeding én natuurlijk veel werkervaring!

De Nieuwe Bibliotheek 

De Nieuwe Bibliotheek ontwikkelt zich steeds meer van boekenuitleen-fabriek tot huiskamer van de stad, gericht op ontmoeting en ontwikkeling voor, door en met Almeerders. Door steeds meer uitnodigende faciliteiten, zoals lees-, studie-, en werkplekken en ontmoetingsruimtes per doelgroep te bieden, in combinatie met prikkelende activiteiten en een actuele collectie, wordt de rol van de bibliotheek als huiskamer van de stad versterkt. Beleving en persoonlijke ontwikkeling van kennis en vaardigheden staan centraal. De Nieuwe Bibliotheek is er voor iedereen. Om te lezen, lenen, leren, werken en studeren. Bezoek de prachtige vestiging in Almere Stad en de drie vestigingen in Haven, Buiten en Poort en ontdek de modernste bibliotheek van Nederland. 

De Nieuwe Bibliotheek website

De Clipjesfabriek 

Een energiek en creatief mediabedrijf: dát is de Clipjesfabriek in Almere. Een plek waar young professionals met een unieke blik en innovatieve skills video’s, foto’s, animaties, podcasts en livestreams maken. Deze mediafabriek is gespecialiseerd in korte en doelgerichte clips die effectief worden verspreid via sociale media. Iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt; communiceren met bewegend beeld. 

Samen werken we aan creatieve concepten en formats voor video, die bedrijven en instellingen publiceren op sociale media, websites en/of de publieke omroep. Denk aan infoclips, promovideo’s, rondleidingsclips, social media content, portretvideo’s, en natuurlijk animaties. Dit doen we voor onder andere voor de Gemeente Almere, het ROC van Amsterdam, het DELA Fonds, Provincie Flevoland, Trimbos Instituut, Mediastages, de nieuwe bibliotheek Almere en Brandweer Gooi en Vechtstreek & Flevoland. We opereren vanuit hartje centrum van Almere, maar filmen door het hele land! 

Enthousiast geworden? Solliciteer dan nu door te mailen naar josine@clipjesfabriek.nl. Vergeet hierbij je CV, motivatie en vooral portfolio niet! We kijken graag naar de mooie dingen die jij al gemaakt hebt.