Team

Jelle Koolstra

Jelle Koolstra is de opperbaas van de Clipjesfabriek, het bedrijf dat hij in 2008 startte. Met tien jaar werk in het onderwijs en twintig jaar radio en televisie-ervaring bij de NCRV, weet deze man waar hij mee bezig is. De rode draad in zijn carrière is dat hij jonge mediamakers organiseert en daarmee samenwerkt. Zo geeft hij mediatrainingen, maar altijd samen met een jonge maker. Want bij de snel ontwikkelende media, moet je de nieuwe generatie dichtbij houden. Jelle was de allereerste practor van Nederland; van 2012 tot 2015 practor Sociale Media te Amsterdam.

Josine Nijenhuis

Als projectmanager leidt Josine producties, gaat ze over de planning en houdt ze de Clipjesfamilie in toom. Ze heeft altijd overzicht over alle lopende projecten, staat in direct contact met de klanten en zorgt ervoor dat iedereen aan het werk kan. Ze houdt van spelletjes spelen en heeft groene vingers, zo houdt ze de Clipjesfabriek ook nog eens groen! Het motto van deze stagebegeleider is: 'Don't be afraid to create!'

Jelmer Westra

Jelmer is specialist op het gebied van audio en video en daarom hebben wij hem maar al te graag in het team. Iedere ochtend reist hij helemaal vanuit het Noorden van Friesland af naar de Clipjesfabriek. Hij is een creatieve duizendpoot en houdt van een portie droge humor. Jelmer kan zingen, rappen, componeren, schrijven, filmen, voice-overs inspreken en natuurlijk monteren. Met zijn videofucks maakt hij het hele kantoor aan het lachen!

Zita Moorman

Zita is onze sociale media freak en houdt van organiseren! Borrels, productiesheets, livestreams of creatieve brainstorms. Ze regelt graag, maar ook een creatieve geest ontbreekt niet. Van scripts schrijven tot presentatie en van interviews tot klantcontact, videoproductie is echt haar ding. Daarnaast voelt ze zich met een backpack op haar rug een echte avonturier en reist ze het liefst de hele wereld over.

Thijs Reiling

Vanuit het verre zuiden reist onze animatiespecialist Thijs helemaal naar Almere. En nee, dat is geen animatiewerk zoals op een camping. Naast dat we van de zachte G kunnen genieten in zijn vlogs, ligt zijn passie in het vertellen van verhalen. Dit doet hij bij de Clipjesfabriek voornamelijk door het realiseren van animaties of tijdens de werkuren op kantoor. Want Thijs houdt soms iets te veel van praten.

Cynthia Fransen

Sommige mensen zijn na hun stage te goed om te laten gaan en daar is Cynthia een goed voorbeeld van. Ze is een kei op het gebied van montage en productie en versterkt ons team als programmamaker en editor! Het liefst is zij elke dag bezig met video’s maken, daarom reist ze iedere dag vanuit Langeraar naar de Clipjesfabriek. Ze is een harde werker en brengt rust in ons team. Een niet te missen eigenschap! In haar vrije tijd kijkt ze het liefst een goede serie en brengt ze veel tijd door met haar vrienden.

Damian Nikkels

Vanuit Hattem komt deze videospecialist drie keer per week naar de Clipjesfabriek. Zijn passie ligt echt in het camerawerk. Damian weet precies hoe hij dingen op een goede manier op beeld kan krijgen en shots interessant kan maken. Het is een hardwerkende jongen met een goed gevoel voor humor, maar kan in alle rust zijn werk doen.

Alexander de Waardt

Na tien jaar is Alex nog steeds niet weg te slaan bij ons. Eens per week komt de voormalig-projectleider met liefde meehelpen met productie, marketing en de strategie van de Clipjesfabriek. En wat zijn we daar blij mee, want die baard willen wij niet missen hier op kantoor! Het is een echt gezelligheidsmens en een aanpakker met een passie voor reizen en de wereld verbeteren. Een echte spin in het web die niet te missen is in ons team!

Romy Wisman

Twee jaar geleden liep ze stage bij de Clipjesfabriek en nu is ze terug als productieleider! Romy is een echte regelegel en weet van aanpakken. Haar passie ligt bij het produceren van video's die een verhaal vertellen en/of emotie losmaken. Daarbij weet ze door middel van de ervaring die ze heeft opgedaan op vele filmsets als artdirector wat goed werkt op beeld. Naast het maken van video's houdt Romy er ook heel erg van om video's te kijken op streamingdiensten zoals Netflix. De rest van haar vrije tijd besteed ze het liefst aan muziek maken, teksten schrijven en schilderen of tekenen.

Stefan Middel

Stefan is een gedreven gozer die helemaal thuis is in het maken van gescripte video’s. Niet gek ook dat hij bij de Clipjesfabriek wordt ingezet als videospecialist. Met zijn voorliefde voor gescripte video’s en ervaring in het regisseren van grote producties, is hij ook de perfecte man om young professionals nieuwe skills te leren. Het is voor hem de uitdaging om elke stagiaire zo snel mogelijk ‘echt’ in te kunnen zetten zodat ze samen een toffe clip kunnen neerzetten.

Mike Rijpsma

Als videospecialist is Mike helemaal thuis in maken van mooie clips. Interviewen, monteren en concepten bedenken; video’s maken kan hij als geen ander. Toch ligt zijn passie echt bij het camerawerk. Om al die camera’s te kunnen tillen, staat Mike regelmatig in de sportschool om fit te blijven. Het is een echt gezelligheidsmens en staat daarom regelmatig dansjes te doen op festivals.

Kevin Salamat

Kevin weet vanuit het verre Enschede ons bij de Clipjesfabriek vaak te verrassen met mooie animaties. Hij houdt ervan om nieuwe dingen te proberen en heeft naast animeren een passie voor streetart! Hij is altijd druk met nieuwe projecten, maar besteedt zijn vrije tijd graag aan games, skateboarden, goede films en het aaien van zijn kat. Oh, en hij kan zelfs met een naaimachine overweg. Wie had dat gedacht?!

Sven Kraaijenbrink

Jarenlang was deze creatieveling de buurman van de Clipjesfabriek. Met zijn humor wist hij snel een plek binnen de groep te vinden. Toen hij dus zelfstandig verder ging als fotograaf moesten wij hem wel binnenslepen als professional. Sven heeft een passie voor ondernemerschap en het uitwerken van out-of-the-box ideeën, waar fotografie een groot onderdeel van is. Hij trekt zich van niks of niemand wat aan en trapt vaak een lolletje, want het leven te serieus nemen is volgens hem nooit een goed idee.

jeanic Smits

Deze creatieve Brabander loopt al een hele tijd mee bij de Clipjesfabriek. Naast haar videoskills is ze helemaal thuis op het gebied van fotografie, grafisch design en het maken van (te) lange to-do-lijstes. Die mooie nieuwsbrieven elke maand? Ja, die komen onder andere uit de hand van Jeanic. Daarnaast gebruikt ze in het verkeer iets te vaak haar toeter en is ze een echte Netflix freak.

Sam ter Veer

In 2014 kwam deze geboren Amsterdammer binnenlopen bij de Clipjesfabriek. Sam heeft zich ondertussen ontwikkeld tot echte professionele cameraman met een passie voor het vastleggen van emotie op beeld. Dit doet hij ook als fotograaf. Hij experimenteert graag met nieuwe formats en stijlen en werkt dan ook graag samen met young professionals vanwege hun verfrissende ideeën.

Martijn Veerman

Deze fanatieke Feyenoord Fan heeft na zijn stage helemaal zijn plek bij de Fabriek gevonden. Als cameraman weet hij goed verhalen te vertellen op beeld, en dat doet hij bij ons vooral voor de brandweer! Hij komt uit het oh zo gezellige Utrecht en is een fan van foute muziek. Het liefst luistert hij dit op een avond met vrienden, met een biertje in zijn hand en natuurlijk een goede voetbalwedstrijd op de achtergrond.

Jasper Polderman

Jasper is afgestudeerd aan het Cibap in Zwolle. Hij werd zonder twijfel aangenomen nadat hij een YouTube-video maakte met meer dan 1 miljoen views. Die moest de Clipjesfabriek natuurlijk hebben en met zijn animatie talent is hij een echte aanwinst. Deze loyale jongeman is voor eeuwig onderdeel van de Clipjesfamilie en is een held in iconische animaties.

Charlotte Leliveld

In 2020 liep Charlotte bij ons binnen als Clipjesmaker. Typisch een sterke young professional die we niet konden laten gaan! Inmiddels is ze freelancer op het gebied van interviewen, presenteren en editen! Maar denk je aan Charlotte, dan denk je aan creativiteit en muziek. Ze volgt naast haar opleiding mediavormgeving aan het Cibap dan ook piano- en musicallessen. Na haar stage bij de Clipjesfabriek heeft ze zeker niet stil gezeten. Ze werkt hard om haar studie af te ronden en dat doet ze onder andere met een stage bij de KRO-NCRV. Maar gelukkig vindt ze ook de tijd om af en toe ons team te versterken en mee te helpen aan verschillende interview en montage klussen!

Alain Paulussen

Deze man is niet weg te slaan bij de Clipjesfabriek. Hij heeft hier al meerdere keren stagegelopen, maar is nu een van onze freelancers op het gebied van camera. Een van zijn andere talenten is overigens bier drinken, dat is fijn voor de beruchte vrijmibo’s van de Clipjesfabriek.

Rick Roos

Rick is veelzijdig, enthousiast en leergierig! Een echt gezelligheidsdier die ook na zijn stage nog graag langskomt bij de Fabriek. In zijn vrije tijd is hij bezig met eigen film en fotografie klussen en bij de Fabriek is hij inzetbaar als freelancer voor montages. Maar ook voor de camera presenteren of een voice-over inspreken kan hij goed. Maar sportief is hij ook! Want Rick staat regelmatig in de sportschool en heeft voor lange tijd MMA gedaan.

Meike van Duijkeren 

Meike is een echte allrounder met een passie voor video! Ze kan filmen, presenteren, interviewen, drone vliegen, monteren en ook fotograferen. Ze besteedt haar vrije tijd aan muziek en dans. Ze volgt de opleiding Media & Broadcast Operations op het MBO College Hilversum en is actief in de studentenraad. Een voormalig stagiaire die we maar al te graag als freelancer inzetten.

Severn Teunissen

Een echte Almeerder in het team van de Clipjesfabriek, dat is Severn! Deze fotograaf draagt altijd zijn camera bij zich. Momenteel volgt hij de opleiding Audiovisuele vormgeving en animatie en huren we hem in op freelance basis als cameraman of fotograaf. Hij houdt enorm van koffie en is altijd in voor een avontuur of reis naar een verre locatie. In zijn vrije tijd werkt hij bij een bioscoop of fotografeert hij voor eigen klanten. Ook is hij licht assistent en camerman van een influencer.

Pleun Wijgman

Pleun is een goed voorbeeld van een creatieve duizendpoot! Ze is bezig met afstuderen aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de HvA en wordt ingeschakeld op het gebied van productie en interviewen bij de Fabriek. Deze nuchtere dame kan plannen, stelt scherpe vragen, neemt de regie in handen op lange draaidagen en heeft zelfs een documentaire over 5G gemaakt. Het liefst reist ze de wereld rond met een backpack op haar rug, maar Ajax kijken met een pizza op schoot zegt ze zeker geen nee tegen.

Emily Boone

Emily is terug! Dit keer voor een afstudeerstage van haar opleiding Communication & Multimedia Design. Al eerder wist Emily zich een mooie plek in het team te veroveren met haar productie, montage en regie skills. Nu gaat ze de Fabriek ondersteunen met extra onderzoek en haar enthousiasme voor het vak. Het is een avontuurlijke dame die afgelopen jaar voor haar studie zelfs naar Spanje is verhuisd! Daarnaast houdt ze enorm van dansen. Dit doet ze in haar vrije tijd en zelfs op de Wii!

Rochelle Hoedt

Rochelle is een echte avonturier. Ze reist het liefst met een backpack de hele wereld rond, maar doet dit nu iedere dag vanuit Muiderberg naar Almere. Ze studeert Media en Entertainment Management in Haarlem en wil bij de Clipjesfabriek zich specialiseren in filmen en geluid. Het liefst wil ze aan de slag met het maken van cinematics. Ze omschrijft zichzelf als echte foodie en experimenteert graag met eten. Wel allemaal vegetarisch natuurlijk, want dierenleed is iets waar ze een absolute hekel aan heeft.

Dennis Timmerman

Vanuit Wetering reist Dennis dagelijks af naar de Fabriek in Almere. Hij houdt van muziek en werkt in het weekend bij een watersportvereniging in Giethoorn. Hij houdt zich bezig met camera en montage, maar ook voor livestreams en podcasts draait hij zijn hand niet om. Gelukkig kunnen wij iets langer van zijn skills genieten, want Dennis loopt maar liefst zeven maanden stage bij ons! Hij kan een goed potje darten, maar doet ook aan drummen en muziek maken in FL studio.

Tim van Zoelen

Vanuit het Noordelijke Leeuwarden is Tim speciaal voor zijn stage naar Almere verhuisd! Hij studeert Communication & Multimedia design aan het NHL Stenden en wil zich bij de Fabriek graag focussen op het produceren en maken van goede video’s. Maar laat creatief editten nou echt een ding zijn van Tim! Hij is goed in improviseren en kan snel schakelen als iets mis dreigt te gaan. De beste keuze van hem het afgelopen jaar is dat hij is begonnen met motorrijlessen, de beste keuze van dit jaar is terugkomen bij de Fabriek! In 2014 liep hij al stage bij ons als MBO-er en nu hij is doorgestudeerd op het HBO hebben we hem er graag weer bij.

Chimene Bach

Ook deze dame loopt voor een tweede keer stage, ze komt nu afstuderen van de opleiding Mediavormgeving op het MBO Rijnland in Leiden. Ze is nieuwsgierig naar de Sony FS5 en wil haar camera en montage skills verder ontwikkelen. Dit pakt ze snel op en ze probeert graag nieuwe dingen op het gebied van foto en video, want daar krijgt ze veel energie van! Ze houdt van schaken, schrijven en lezen en heeft een talent voor het onthouden van allerlei nutteloze feiten. Chimène kan goed improviseren en zou ontzettend graag een roadtrip met vrienden willen maken.

Berend van der Valk

Deze Creative Business student uit Haarlem is vanaf jongs af aan al geïnteresseerd in film. Zijn favoriete regisseur is Christopher Nolan en hij houdt iets teveel van Marvel films. Bij de Fabriek wil hij leren om van begin tot eind een videoproductie te maken. Hij durft kritische vragen te stellen en wil ook wel eens voor de camera staan in zijn stage. Berend houdt van gamen, drummen, golfen, naar festivals gaan, maar ook podcasts maken vindt hij leuk. En die maken we ook bij de Clipjesfabriek, dus dat komt goed van pas!

Femke Buijs

Dit is Femke! Een Hbo student Journalistiek uit Ede die sinds begin dit jaar op zichzelf in Hilversum is gaan wonen. Ze is goed in organiseren en regelen en maakt zelf eigen memes op haar side-account Femketubee. Maar ze heeft een hekel aan vast lopende projecten in premiere, tegen de wind in fietsen en mensen die smakken. Iets wat je echt moet weten is dat Femke al vijf jaar lang iedere dag 1 seconde van haar dag filmt en dit aan het einde van het jaar achter elkaar zet!

Jordy Kasse

Vanuit een klein studentenkamertje in Ede komt Jordy iedere dag naar de Fabriek! Hij studeert Audiovisueel Specialist op Rijnijssel in Arnhem en wil ontdekken in welke rol hij het beste tot zijn recht komt, want of het nou gaat om productie, sociale media, voice-overs of monteren...Jordy vindt van alles op media gebied interessant! Verder heeft hij twee jaar de PABO gestudeerd, dus bij film klussen met kinderen is Jordy de man die je moet inzetten! Hij droomt graag van Nieuw-Zeeland en ‘s nachts is hij wakker te maken voor roadtrips, zoals bijvoorbeeld curryworst halen in Duitsland.

Heleen Zweers

Na haar HBO studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, is Heleen zich gaan focussen op de mediawereld op het MBO. Ze volgt nu de opleiding Audiovisueel Specialist op Rijn IJssel en gaat er regelmatig op uit in haar stad Arnhem om te fotograferen of filmen. Met haar organisatietalent en creativiteit wil ze zich op het mediagebied overal in ontwikkelen en erachter komen wat het beste bij haar past. Ze beweegt graag, door te mountainbiken, hardlopen, te wandelen en zelfs ‘s avonds dansen in haar kamer om haar stappendoel te halen.

Jelle Kos

Vanuit Huizen komt Jelle regelmatig naar de Clipjesfabriek. Maar wij noemen hem Kos, om verwarring met de baas te voorkomen. Hij zit in het laatste jaar van zijn studie AV-specialist op het Creative College in Utrecht en is een echte videomattie. Deze creatieve jongen filmt en monteert graag, maar vindt conceptontwikkeling en presenteren ook erg leuk. Met zijn ervaring bij de scouting heeft hij al leiderschapskwaliteiten ontwikkeld. En wist je dat hij magneetvisser is? Iets wat je ook van Kos moet weten is dat hij houdt van foute muziek. Hij is namelijk al vanaf zijn 11e dj, een mooie aanwinst voor de vrijmibo!

Susan Post (Suus)

Susan is een enthousiaste meid uit Beverwijk die houdt van skaten en surfen! Ze studeert Audiovisueel op het Mediacollege in Amsterdam en wil bij de Clipjesfabriek leren hoe ze beter kan produceren en plannen om een betere allround AV’er te worden. Ze houdt niet van stilzitten en wil veel mee op draaidagen om ook in het filmen stappen te maken. In haar vrije tijd houdt ze ook van schilderen, waterverven en plantjes stekken. Ze is lekker direct, kan goed koken en wil graag met eigen creatieve ideeën haar gang gaan. Laat dat zou echt passen bij de Clipjesfabriek!

Naomi Hoogendam

Deze animatie-dame komt uit het zuidelijke Maasdam. Als student AV-specialist wil graag leren animeren bij de Fabriek en ervaren hoe het is om te werken in een druk videobedrijf. Deze creatieveling is een echt gezelligheidsmens en spreekt het liefst met vriendinnen af en houdt in haar vrije tijd van editten. Maar sportief is ze ook want ze doet regelmatig aan skaten en hardlopen! Toch moet je Naomi niet de hoogte in laten gaan, want hoogtevrees kan ze al hebben als ze op een tafel staat.

Kasper Broos

Deze motion designer uit Elst reist elke dag naar de Clipjesfabriek om hier zijn animatieskills te verbeteren! Op het ROC Nijmegen volgt hij de opleiding Mediavormgeving niveau 4 waar hij veel heeft geleerd over 2D, maar inmiddels is hij ook zelf begonnen met 3D animatie! Duiken is zijn grootste hobby en daarvoor reisde hij vorig jaar voor het eerst in zijn eentje naar Cyprus om zijn wrakduikers brevet te halen. En stress of niet, deze rustige jongen blijft net zo kalm als altijd. Al zie je hem misschien dan wel wat meer met zijn benen wiebelen.

Over Ons

Een energiek en creatief mediabedrijf. Dat is de Clipjesfabriek in Almere waar onze young professionals met een unieke blik en innovatieve skills video’s maken. We zijn gespecialiseerd in korte en doelgerichte clips die effectief worden verspreid via sociale media. Iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt; communiceren met bewegend beeld.

We selecteren onze young professionals zorgvuldig uit de beste mbo- en hbo-opleidingen uit het hele land. Zij gaan samen met ons aan het werk met video, animatie en audio en vormen zo een divers, dynamisch en innovatief team, uniek voor de media-industrie.

De Clipjesfabriek is thuis in digitale instructie, sociale media en trends & hypes. We maken video’s in alle soorten en lengtes: van promo tot portret, van instructie tot eventverslag, van zorgvuldig gescript tot improvisatievlog, van opnames met drones tot uitvoeringen in animatie. Snel zijn we ook: een video kan in een paar dagen klaar zijn. Sterker nog; er zijn zelfs opdrachten waarbij wij dezelfde dag de montage opleveren.

Behalve video, bieden we mediatrainingen voor als je wilt leren hoe je beter op beeld overkomt en media-instructies om meer aandacht (views) te krijgen voor je video.