Team

Jelle Koolstra

Jelle Koolstra is de opperbaas van de Clipjesfabriek. Met tien jaar werk in het onderwijs en twintig jaar radio en televisie ervaring bij de NCRV, weet deze man waar hij mee bezig is. Hij vindt het prachtig om met zo veel creatievelingen te mogen werken. Jelle was afgelopen drie jaar practor Sociale Media te Amsterdam en geeft mediatrainingen.

Josine Nijenhuis

Als projectmanager leidt Josine producties, gaat ze over de planning en houdt ze de Clipjesfamilie in toom. Ze heeft altijd overzicht over alle lopende projecten, staat in direct contact met de klanten en zorgt ervoor dat iedereen aan het werk kan. Ze houdt van spelletjes spelen en heeft groene vingers, zo houdt ze de Clipjesfabriek ook nog eens groen! Het motto van deze stagebegeleider is: 'Don't be afraid to create!'

Jelmer Westra

Jelmer is specialist op het gebied van audio en video en daarom hebben wij hem maar al te graag in het team. Iedere ochtend reist hij helemaal vanuit het Noorden van Friesland af naar de Clipjesfabriek. Hij is een creatieve duizendpoot en houdt van een portie droge humor. Jelmer kan zingen, rappen, componeren, schrijven, filmen, monteren en kibbeling eten.

Zita Moorman

Zita is onze sociale media freak en houdt van organiseren! Borrels, productiesheets, livestreams of creatieve brainstorms. Ze regelt graag, maar ook een creatieve geest ontbreekt niet. Van scripts schrijven tot presentatie en van interviews tot klantcontact, videoproductie is echt haar ding. Daarnaast voelt ze zich met een backpack op haar rug een echte avonturier en reist ze het liefst de hele wereld over.

Thijs Reiling

Vanuit het verre zuiden reist onze huisvlogger Thijs helemaal naar Almere. Naast dat we van de zachte G kunnen genieten in zijn vlogs, ligt zijn passie in het vertellen van verhalen. Dit doet hij bij de Clipjesfabriek voornamelijk door het realiseren van animaties of tijdens de werkuren op kantoor. Want Thijs houdt soms iets te veel van praten.

Cynthia Fransen

Sommige mensen zijn na hun stage te goed om te laten gaan en daar is Cynthia een goed voorbeeld van. Ze is een kei op het gebied van montage en productie en versterkt ons team als programmamaker en editor! Het liefst is zij elke dag bezig met video’s maken, daarom reist ze iedere dag vanuit Langeraar naar de Clipjesfabriek. Ze is een harde werker en brengt rust in ons team. Een niet te missen eigenschap! In haar vrije tijd kijkt ze het liefst een goede serie en brengt ze veel tijd door met haar vrienden.

Damian Nikkels

Vanuit Hattem komt deze videospecialist drie keer per week naar de Clipjesfabriek. Zijn passie ligt echt in het camerawerk. Damian weet precies hoe hij dingen op een goede manier op beeld kan krijgen en shots interessant kan maken. Het is een hardwerkende jongen met een goed gevoel voor humor, maar kan in alle rust zijn werk doen.

Alexander de Waardt

Na tien jaar is Alex nog steeds niet weg te slaan bij ons. Eens per week komt de voormalig-projectleider met liefde meehelpen met productie, marketing en de strategie van de Clipjesfabriek. En wat zijn we daar blij mee, want die baard willen wij niet missen hier op kantoor! Het is een echt gezelligheidsmens en een aanpakker met een passie voor reizen en de wereld verbeteren. Een echte spin in het web die niet te missen is in ons team!

Romy Wisman

Twee jaar geleden liep ze stage bij de Clipjesfabriek en nu is ze terug als productieleider! Romy is een echte regelegel en weet van aanpakken. Haar passie ligt bij het produceren van video's die een verhaal vertellen en/of emotie losmaken. Daarbij weet ze door middel van de ervaring die ze heeft opgedaan op vele filmsets als artdirector wat goed werkt op beeld. Naast het maken van video's houdt Romy er ook heel erg van om video's te kijken op streamingdiensten zoals Netflix. De rest van haar vrije tijd besteed ze het liefst aan muziek maken, teksten schrijven en schilderen of tekenen.

Stefan Middel

Stefan is een gedreven gozer die helemaal thuis is in het maken van gescripte video’s. Niet gek ook dat hij bij de Clipjesfabriek wordt ingezet als videospecialist. Met zijn voorliefde voor gescripte video’s en ervaring in het regisseren van grote producties, is hij ook de perfecte man om young professionals nieuwe skills te leren. Het is voor hem de uitdaging om elke stagiaire zo snel mogelijk ‘echt’ in te kunnen zetten zodat ze samen een toffe clip kunnen neerzetten.

Mike Rijpsma

Als videospecialist is Mike helemaal thuis in maken van mooie clips. Interviewen, monteren en concepten bedenken; video’s maken kan hij als geen ander. Toch ligt zijn passie echt bij het camerawerk. Om al die camera’s te kunnen tillen, staat Mike regelmatig in de sportschool om fit te blijven. Het is een echt gezelligheidsmens en staat daarom regelmatig dansjes te doen op festivals.

Kevin Salamat

Kevin weet vanuit het verre Enschede ons bij de Clipjesfabriek vaak te verrassen met mooie animaties. Hij houdt ervan om nieuwe dingen te proberen en heeft naast animeren een passie voor streetart! Hij is altijd druk met nieuwe projecten, maar besteedt zijn vrije tijd graag aan games, skateboarden, goede films en het aaien van zijn kat. Oh, en hij kan zelfs met een naaimachine overweg. Wie had dat gedacht?!

Sven Kraaijenbrink

Jarenlang was deze creatieveling de buurman van de Clipjesfabriek. Met zijn humor wist hij snel een plek binnen de groep te vinden. Toen hij dus zelfstandig verder ging als fotograaf moesten wij hem wel binnenslepen als professional. Sven heeft een passie voor ondernemerschap en het uitwerken van out-of-the-box ideeën, waar fotografie een groot onderdeel van is. Hij trekt zich van niks of niemand wat aan en trapt vaak een lolletje, want het leven te serieus nemen is volgens hem nooit een goed idee.

jeanic Smits

Deze creatieve Brabander loopt al een hele tijd mee bij de Clipjesfabriek. Naast haar videoskills is ze helemaal thuis op het gebied van fotografie, grafisch design en het maken van (te) lange to-do-lijstes. Die mooie nieuwsbrieven elke maand? Ja, die komen onder andere uit de hand van Jeanic. Daarnaast gebruikt ze in het verkeer iets te vaak haar toeter en is ze een echte Netflix freak.

Sam ter Veer

Vijf jaar geleden kwam deze geboren Amsterdammer bij binnenlopen bij de Clipjesfabriek. Sam heeft zich ondertussen ontwikkeld tot echte professionele cameraman met een passie voor het vastleggen van emotie op beeld. Hij experimenteert graag met nieuwe formats en stijlen en werkt dan ook graag samen met young professionals vanwege hun verfrissende ideeën.

Martijn Veerman

Martijn is de enige van het stel die met zijn stage niet verbonden is aan een onderwijsinstelling. Hij heeft de studie Camerajournalistiek al afgerond bij OpenStudio in Amsterdam, maar wil zich graag verder specialiseren in camerawerk en snelle montages. Verhalen vertellen op beeld is namelijk wat hij wil doen. Belangrijk nog om te weten is dat Martijn een enorme voetbalfan is. Zo is hij bijna iedere zondag te vinden in het Feyenoord stadion! Niet gek ook dat je hem alleen wakker kan maken voor de samenvatting van de kampioenswedstrijd Feyenoord-Heracles.

Rochelle Hoedt

Rochelle is een echte avonturier. Ze reist het liefst met een backpack de hele wereld rond, maar doet dit nu iedere dag vanuit Muiderberg naar Almere. Ze studeert Media en Entertainment Management in Haarlem en wil bij de Clipjesfabriek zich specialiseren in filmen en geluid. Het liefst wil ze aan de slag met het maken van cinematics. Ze omschrijft zichzelf als echte foodie en experimenteert graag met eten. Wel allemaal vegetarisch natuurlijk, want dierenleed is iets waar ze een absolute hekel aan heeft.

Jasper Polderman

Jasper is afgestudeerd aan het Cibap in Zwolle. Hij werd zonder twijfel aangenomen nadat hij een YouTube-video maakte met meer dan 1 miljoen views. Die moest de Clipjesfabriek natuurlijk hebben en met zijn animatie talent is hij een echte aanwinst.

Charlotte Leliveld

Charlotte is creatief, muzikaal, perfectionistisch en sociaal. Zo volgt ze naast haar stage bij de Clipjesfabriek piano- en musicallessen! Ze studeert mediavormgeving in Zwolle en wil in haar tijd als Clipjesmaker alles leren op het gebied van animatie, montage én camera. In haar vrije tijd kijkt ze graag foute series van vroeger terug. Het Huis Anubis is hier een mooi voorbeeld van. ’s Nachts moet je haar liever niet wakker maken, maar als je het dan toch doet is het meebrengen van sushi een grote must!

Alain Paulussen

is niet weg te slaan bij de Clipjesfabriek. Hij heeft hier al meerdere keren stagegelopen, maar is nu een van onze vaste talenten op het gebied van camera. Een van zijn andere talenten is overigens bier drinken, dat is fijn voor de beruchte vrijmibo’s van de Clipjesfabriek.

Rick Roos

Rick is veelzijdig, enthousiast en leergierig! In zijn vrije tijd is hij bezig met eigen film en fotografie klussen en ook bij de Clipjesfabriek weet hij zijn plekje te vinden. De skills die hij heeft geleerd bij de opleiding Media-Broadcast Operations in Hilversum neemt ’ie mee en zet hij in om de Clipjesfabriek van dienst te zijn. Het liefst pakt hij de regie op, of focust hij zich op montages. Maar sportief is hij ook! Want Rick staat regelmatig in de sportschool en heeft voor lange tijd MMA gedaan. 

Meike van Duijkeren 

Meike is een echte allrounder! Niet alleen doet ze veel aan video en fotografie bij de Clipjesfabriek en daarbuiten, ook besteedt ze haar vrije tijd aan muziek, dans en een cursus After Effects. Iedere dag reist ze vanuit Koog aan de Zaan naar Almere voor haar stage. Bij ons wil ze zich specialiseren in drone vliegen, projectmanagement, camera, montage en presenteren op beeld. Oh, en dit jaar heeft ze voor het eerst een high budget short movie gemaakt!

Martijn Zonnenberg

Voor zijn stage bij de Clipjesfabriek heeft Martijn het mooie Nijmegen verruild voor de Nijmegenweg in Almere! Met zijn zachte ‘G’ en sarcasme weet hij goed een plek te vinden in het team. Bij de Fabriek wil hij zijn skills op het gebied van camera en montage verder ontwikkelen, maar aan de regiekant staan is hij zeker niet vies van! Buiten stage is hij vooral bezig met schrijven, gitaar spelen, voetbal en fotografie. 

Samuel Volonteri

Als voorzitter van de studentenraad, baas van een eigen bedrijf en als Clipjesmaker bij de Clipjesfabriek zit Samuel niet stil! Hij is een doorzetter en wil zich focussen op het professioneel regisseren van video’s. Hij studeert Media & Broadcast Operations aan het ROC in Hilversum, maar woont zelf in Lelystad. Samuel volgt graag cursussen om nieuwe dingen te leren en hij is heel geordend en punctueel. ’s Nachts kun je hem wakker maken voor tompoucen en stiekem vindt hij kabouter plop nog steeds fantastisch. 

Marnix van den Hoek

Voor de tweede keer is Marnix bij ons team gevoegd als Clipjesmaker! Hij wil hier écht klaargestoomd worden voor het werkleven, met de focus op camera, montage, projectmanagement en leidinggeven. Daarnaast is Marnix een echte Hazes-fan en doet in zijn vrije tijd aan skaten en vissen. Dit jaar heeft hij voor het eerst gesnowboard! En wist je dat hij zijn duim in 90 graden kan buigen?

Severn Teunissen

Een echte Almeerder in het team van de Clipjesfabriek, dat is Severn! Hij volgt de opleiding Audiovisuele vormgeving en animatie en wil zich bij ons verdiepen in montage en productie. Hij houdt enorm van koffie en is altijd in voor een avontuur of reis naar een verre locatie. In zijn vrije tijd werkt hij bij een bioscoop of fotografeert hij voor eigen klanten. Ook is hij licht assistent en camerman van een influencer. Dit jaar heeft hij zelfs voor het eerst op een echte filmset meegedraaid!

Chris Haenen

Vanuit Hengelo is Chris verhuisd naar Almere om stage te komen lopen bij de Clipjesfabriek. Ze is Creative Media and Game Technologies student en houdt zich bezig met animatie. Hier wil ze verder in groeien tijdens haar tijd als Clipjesmaker. Ook wil ze zich verdiepen in de online promotie van videoproducties. Ze is sportfanaat en doet aan voetbal en kickboksen in haar vrije tijd. Het bespelen van de ukelele is haar guilty pleasure en ze kan urenlang naar muziek luisteren.  

Pleun Wijgman

Pleun is een goed voorbeeld van een creatieve duizendpoot! Ze studeert Media, Informatie en Communicatie aan de HvA en wil bij de Fabriek beter leren interviewen, plannen, regie in handen nemen op draaidagen en creatieve ideeën op het gebied van video neerzetten. Daarnaast hockeyt ze drie keer per week, houdt ze van een goede borrel en kijkt ze graag ongestoord natuurfilms. Het liefst reist ze de wereld rond met een backpack op haar rug, maar Ajax kijken met een pizza op schoot zegt ze zeker geen nee tegen. 

Dennis Timmerman

Vanuit Wetering reist Dennis dagelijks af naar de Fabriek in Almere. Hij houdt van muziek en werkt in het weekend bij een watersportvereniging in Giethoorn. En in zijn tijd als Clipjesmaker wil hij meer leren op het gebied van camera en montage. Gelukkig kunnen wij iets langer van zijn skills genieten, want Dennis loopt maar liefst zeven maanden stage bij ons! Hij kan een goed potje darten, maar doet ook aan drummen en muziek maken in een FL studio

Tim Dijkman

Tim is creatief en wil dat uiten in zijn cameraskills! Zo wil hij graag met onze Sony FS5 aan de slag en wil hij leren werken met de gimbal om dynamische shots te maken. Hij volgt de opleiding Motion design op het Cibap in Zwolle en reist vanuit Deventer naar Almere. Hij houdt erg van fotografie en zet dan met name zijn vrienden op de foto. Als verbogen talent bewerkt hij hout en metaal, maar verft hij ook nog eens! Je kan hem wakker maken voor stamppot boerenkool en besteedt zijn vrije tijd vooral aan skaten, gamen en werken bij de supermarkt.  

Over Ons

Een energiek en creatief mediabedrijf. Dat is de Clipjesfabriek in Almere waar onze young professionals met een unieke blik en innovatieve skills video’s maken. We zijn gespecialiseerd in korte en doelgerichte clips die effectief worden verspreid via sociale media. Iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt; communiceren met bewegend beeld.

We selecteren onze young professionals zorgvuldig uit de beste mbo- en hbo-opleidingen uit het hele land. Zij gaan samen met ons aan het werk met video, animatie en audio en vormen zo een divers, dynamisch en innovatief team, uniek voor de media-industrie.

De Clipjesfabriek is thuis in digitale instructie, sociale media en trends & hypes. We maken video’s in alle soorten en lengtes: van promo tot portret, van instructie tot eventverslag, van zorgvuldig gescript tot improvisatievlog, van opnames met drones tot uitvoeringen in animatie. Snel zijn we ook: een video kan in een paar dagen klaar zijn. Sterker nog; er zijn zelfs opdrachten waarbij wij dezelfde dag de montage opleveren.

Behalve video, bieden we mediatrainingen voor als je wilt leren hoe je beter op beeld overkomt en media-instructies om meer aandacht (views) te krijgen voor je video.