Over Ons

Een energiek en creatief mediabedrijf. Dat is de Clipjesfabriek in Almere waar onze young professionals met een unieke blik en innovatieve skills video’s maken. We zijn gespecialiseerd in korte en doelgerichte clips die effectief worden verspreid via sociale media. Iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt; communiceren met bewegend beeld.

We selecteren onze young professionals zorgvuldig uit de beste mbo- en hbo-opleidingen uit het hele land. Zij gaan samen met ons aan het werk met video, animatie en audio en vormen zo een divers, dynamisch en innovatief team, uniek voor de media-industrie.

De Clipjesfabriek is thuis in digitale instructie, sociale media en trends & hypes. We maken video’s in alle soorten en lengtes: van promo tot portret, van instructie tot eventverslag, van zorgvuldig gescript tot improvisatievlog, van opnames met drones tot uitvoeringen in animatie. Snel zijn we ook: een video kan in een paar dagen klaar zijn. Sterker nog; er zijn zelfs opdrachten waarbij wij dezelfde dag de montage opleveren.

Behalve video, bieden we mediatrainingen voor als je wilt leren hoe je beter op beeld overkomt en media-instructies om meer aandacht (views) te krijgen voor je video.

Team

Jelle Koolstra

Jelle Koolstra is de opperbaas van de Clipjesfabriek. Met tien jaar werk in het onderwijs en twintig jaar radio en televisie ervaring bij de NCRV, weet deze man waar hij mee bezig is. Hij vindt het prachtig om met zo veel creatievelingen te mogen werken. Jelle was afgelopen drie jaar practor Sociale Media te Amsterdam en geeft mediatrainingen.

Alexander de Waardt

Alexander de Waardt is de papafiguur van de jonge talenten bij de Clipjesfabriek en begeleidt ze met plezier. Hij studeerde in 2010 af van de opleiding Media en Informatie Management in Amsterdam en heeft zelf dus ook nog een jonge geest. Alex weet alle ins en outs van het vak en past daarom perfect bij de Clipjesfabriek.

jeanic Smits

(zjaniek) is terug bij de Clipjesfabriek, en dit keer als projectcoördinator! Deze creatieveling is Brabander in hart en nieren. Naast haar video en montageskills is ze ook nog enorm goed in fotografie, grafisch ontwerp en het maken van (te) lange to-do lijstjes. Jeanic gebruikt in het verkeer haar toeter iets te vaak en is een echte Netflix freak.

Stefan Middel

Stefan Middel is een gedreven gozer die al een tijd werkzaam is bij de Clipjesfabriek. Met zijn liefde voor gescripte video’s laat hij een indruk achter bij de medewerkers. Hij voelt zich een adelaar binnen de groep: hij heeft overzicht en krijgt ontzettend veel mee.

Thijs Reiling

Thijs Reiling komt uit het verre zuiden helemaal naar Almere. Dit doet hij om de talenten te helpen en zelf ook nieuwe dingen te leren. Het realiseren van animaties vindt hij het leukste en is daarom niet meer weg te slaan bij de Clipjesfabriek.

Zita Moorman

Zita is een echte social media freak! Ze houdt van mooie beelden schieten en is buiten haar werk ook niet bij de camera weg te slaan. Als echte regeltante is ze altijd in te schakelen wanneer er dingen gepland of ondernomen moeten worden.. maar een creatieve geest ontbreekt zeker niet. Met een backpack op haar rug voelt ze zich een echte avonturier en reist ze het liefst de hele wereld over.

Rejan Okkema

Rejan loopt al een tijdje mee bij de Clipjesfabriek. Na twee stageperiodes werd ze als freelancer ingehuurd en inmiddels heeft ze vier vaste dagen. Ze pakt altijd de juiste sfeer mee tijdens de opnames en ook monteren ligt haar goed. Het liefst was ze cowboy geweest, maar met filmen schiet ze ook raak.

Jelmer Westra

wil het zover mogelijk schoppen op het gebied van audio en film. Dit multitalent uit Fryslân staat elke ochtend om 5:50 op om de trein naar de Clipjesfabriek te halen. Daar hebben wij respect voor. Jelmer kan zingen, rappen, componeren, schrijven, filmen, monteren en kibbeling eten.

Mike Rijpsma

is een Amstelveense boy en doet regelmatig een dansje op een festival. Hij volgt de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Zijn passie ligt bij het editen van films en het toevoegen van visuals aan video’s

Freya Verldstra

komt uit het topje van Noord-Holland om het team te versterken. Freya is een van onze vaste reporters, waaronder het gezicht voor Stoptober, SALTO en de GGD Amsterdam. Deze brutale dame heeft haar gezicht versierd met natuurlijke confetti: sproetjes.

Roan Eberhardt

Roan Eberhardt wil graag zijn vrolijkheid en humor over de hele wereld verspreiden. Gelukkig is hem dat bij de Clipjesfabriek al meer dan gelukt. Deze gezellige tostikoning staat regelmatig voor onze camera’s als presentator, maar ook achter de schermen werkt hij aan vele producties

Alain Paulussen

is niet weg te slaan bij de Clipjesfabriek. Hij heeft hier al meerdere keren stagegelopen, maar is nu een van onze vaste talenten op het gebied van camera. Een van zijn andere talenten is overigens bier drinken, dat is fijn voor de beruchte vrijmibo’s van de Clipjesfabriek.

Sam ter Veer

Een enthousiaste pinda. Dat is Sam. Sam versterkt het team met zijn passie voor camerawerk. Hij streeft altijd naar het perfecte beeld. Experimenteren met nieuwe formats en stijlen, daar wordt hij alleen maar blij van. Naast film, is hij groot fan van koken en ziet zichzelf later filmen voor verschillende food programma’s!

Jasper Polderman

Jasper is afgestudeerd aan het Cibap in Zwolle. Hij werd zonder twijfel aangenomen nadat hij een YouTube-video maakte met meer dan 1 miljoen views. Die moest de Clipjesfabriek natuurlijk hebben en met zijn animatie talent is hij een echte aanwinst. 

Tim Dalhoeven

heeft een oude ziel in een “jong” lichaam. Hij is gek van luiaards, John Lennon en Ierland. Hij werkt al bijna 8 jaar bij de bioscoop in Almelo en wilt later het liefst documentairemaker worden. Hij doet aan theatersport en probeert altijd zo creatief mogelijk te zijn.

Nola Zeegers

is een leuke, behulpzame en muzikale Amsterdammer. Met haar grote glimlach maakt ze iedereen aan het lachen. Voornamelijk editen en het interviewen ziet ze wel zitten, want daar kan ze haar talent in kwijt. Ook Nola is student Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en ze wil hierna maar al te graag naar de filmacademie. Voor nu kunnen wij nog even van haar spontaniteit in het vak genieten!

Anna Bloemendal

houdt niet van smoesjes! Ze kijkt liever eerst de kat uit de boom, maar als ze eenmaal is gewend dan houdt ze ook wel van een grapje op z’n tijd. Ze pakt snel dingen op een probeert uit iets negatiefs altijd iets positiefs te halen. Als student Media, Informatie & Communicatie is ze hier om zich verder te ontwikkelen in haar film- en monteertalent. Ze staat liever achter de camera dan ervoor, al bevalt de afwisseling in het werk haar maar al te goed.

Romy Wisman

leeft als spontane muzikale Amsterdammer het echte stadsleventje. Na een cursus Productiedesign aan de Nederlandse Filmacademie studeert ze nu Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Romy wil maar al te graag leren over filmen en monteren, laat ze daarvoor nou op de juiste plek zitten! Als perfectionist heeft ze een goed oog voor detail, wat hier zeker van pas zal komen.

Damian Nikkels

is wellicht rustig, maar heeft een goed gevoel voor humor. Hij wil graag weten hoe hij onder grote werkdruk toch mooie producties op tijd en met kwaliteit afleveren. Damian doet de opleiding Audiovisueel Specialist aan het Deltion Zwolle. Hij is flexibel en zelfstandig en kan in alle rust zijn werk doen. Maar hij werkt het liefst niet al te lang aan hetzelfde ding, want verlies van concentratie ligt om de hoek

Marnix van den Hoek

Volgt de opleiding Mediavormgever op het Cibap in Zwolle, waar hij het liefst bezig is met film. Deze skater legt zijn reizen graag vast met zijn camera. Bij de Clipjesfabriek wil hij zijn skills verbreden.

Joëlle

Joëlle is een vrolijke Zaandamse meid en studeert Media en Redactie in Amsterdam. Ze wil bij de Clipjesfabriek veel presenteren, want ze straalt voor de camera en heeft altijd een lach op haar gezicht. Ook wil ze haar editskills verbeteren. Naast de Clipjesfabriek is ze graag bij haar familie en samen met hen aan het koken. Ze houdt van lekker eten, maakt de allerlekkerste bami en krijgt de rillingen van ananas op een pizza.

Aron

Deze nuchtere gozer uit Cuijk wil zich verder ontwikkelen in de film, en dan vooral in After Effect. Om dit te leren reist hij elke ochtend ruim twee uur uit dit Brabantse dorpje naar de Clipjesfabriek. Aron is al regelmatig bezig met video en fotografie in zijn vrije tijd en houdt ervan om zichzelf elke keer weer opnieuw uit te dagen. Voor een lekker koud despo’tje (desperados) kun je hem wel wakker maken. Het allerliefst zit hij op een boot met een despo’tje in zijn hand op de Kraaij, een plas bij hem in de buurt.

Marije

Marije is speciaal voor de Clipjesfabriek in Almere komen wonen, maar eigenlijk komt ze uit Hengelo. Zij doet alles met video: van op bed liggen en video’s kijken, tot zelf de camera pakken en een video maken. Deze gedreven dame kan wel eens lomp uit de hoek komen, maar ze bedoelt het niet zo hoor. Ze houdt niet van mensen die liegen, en is gek op Harry Potter. Daarnaast weet zij alles over films! Ze is altijd op zoek naar nieuwe camera- of edittechnieken om zichzelf mee uit te dagen. Ook heeft ze dit jaar voor het eerst solo gereisd, naar Krakau!

Puck

Vanuit haar kamertje op de studentencampus Uilenstede (Amstelveen) heeft ze haar eerste video’s in elkaar gezet. Puck studeert Media, Informatie en Communicatie in Amsterdam, maar komt uit Velp. Ze kan zich helemaal verliezen in Premiere Pro, en wil bij de Clipjesfabriek de camera door en door leren kennen. Ze kan niet wachten tot het festivalseizoen weer begint om in het zonnetje van alle techno-deuntjes te genieten.

Roel

Roel reist iedere dag vijf uur heen en weer, van zijn huis in Angerlo naar de Clipjesfabriek toe. Toch staat hij er elke dag, en gaat hij ‘s avonds ook nog regelmatig sporten. Hij studeert Broadcast Operations in Hilversum, en wil als Clipjesmaker zijn editskills laten zien en leren om met After Effects te werken. In het weekend is hij aan het chillen op de boerderij waar hij woont met zijn familie en twee honden, de kat, en 150 koeien. Roel kan de perfecte Instagram foto maken en houdt absoluut niet van spinnen.

Jan Douwe

Heeft talent in het maken van animatie. Hij studeert Communicatie en Multimedia Design in Arnhem, waar hij ook woont. Jan-Douwe haalt zijn rust door met zijn verrekijker vanuit zijn kamer op de 16e verdieping naar beneden te kijken. Hij wil zijn animatieskills laten gelden en meer leren over structuur. In het weekend leest hij graag, of is hij bezig met schrijven van korte teksten.

Daan

Daan hoefde niet heel ver te reizen om bij de Clipjesfabriek te komen, hij komt namelijk uit Almere. Hij studeert (in tegenstelling tot de rest) bedrijfskunde en wil meer leren over onderzoek doen. Het liefst is Daan continu met de camera bezig, en hij heeft zelfs al zijn eigen mediaproductiebedrijf opgericht. Hij wil zijn camerawerk graag professionaliseren en leren met stress om te gaan. Voor een verre reis mag je hem zeker wakker maken, afgelopen jaar heeft hij voor het eerst een eigen vakantie geboekt.

Sanne

Deze jongedame zit boordevol energie en werkt keihard door. Ook zij komt elke dag met de trein naar de Clipjesfabriek, vanuit Staverden. Ze ligt graag in bed met een zak chips Netflix te kijken, maar het allerliefst eet ze Italiaans. Daar mag je haar altijd voor wakker maken! Als Clipjesmaker wil zij graag haar vakvaardigheden verbeteren. Sanne heeft er altijd zin in!

Chimène

Ze woont in Alphen aan de Rijn, ‘maar ik zeg niet welk adres hoor, straks heb ik al deze grappenmakers op de stoep staan!’ Chimène studeert Media en Vormgeving, Audiovisueel. Haar verborgen talent is tekenen, de eerste week heeft ze iedereen verbaasd met haar prachtige schetsboek! Daarnaast houdt ze van een broodje kip-pesto, en wil ze zichzelf dit jaar leren gitaar spelen. Bij de Clipjesfabriek gaat ze zich richten op het leren van nieuwe cameratechnieken.

Twan

Twan komt uit Huizen en studeert Animatie. Deze clipjesmaker wil zich graag focussen op storytelling en montage. In zijn weekenden is hij vaak bij de scouting te vinden, want Twan is een echt gezelligheidsdier. Voor een avond chillen met gezellige mensen mag je hem altijd wakker maken. Hij kan snel een ruwe edit maken, maar hij heeft dan weer totaal geen geduld.

Antonio

Ook hij komt iedere dag met de trein, alleen dan uit Weesp (Wezep? Nee, Weesp!). Met zijn Italiaanse roots is hij goed in talen: hij spreekt er wel vijf! Als hij thuis is gaat hij graag voetballen of gamen, of hij sleutelt aan zijn Tomos. Bij de Clipjesfabriek wil hij leren professionele content te maken, en beter om te gaan met camera’s. Hij heeft een hekel aan mensen die langdradige verhalen vertellen, en heeft afgelopen jaar voor het eerst in een hele dure Mercedes gereden.