Team

Jelle Koolstra

Jelle Koolstra is de opperbaas van de Clipjesfabriek, het bedrijf dat hij in 2008 startte. Met tien jaar werk in het onderwijs en twintig jaar radio en televisie-ervaring bij de NCRV, weet deze man waar hij mee bezig is. De rode draad in zijn carrière is dat hij jonge mediamakers organiseert en daarmee samenwerkt. Zo geeft hij mediatrainingen, maar altijd samen met een jonge maker. Want bij de snel ontwikkelende media, moet je de nieuwe generatie dichtbij houden. Jelle was de allereerste practor van Nederland; van 2012 tot 2015 practor Sociale Media te Amsterdam.

Josine Nijenhuis

Als projectmanager leidt Josine producties, gaat ze over de planning en houdt ze de Clipjesfamilie in toom. Ze heeft altijd overzicht over alle lopende projecten, staat in direct contact met de klanten en zorgt ervoor dat iedereen aan het werk kan. Ze houdt van spelletjes spelen en heeft groene vingers, zo houdt ze de Clipjesfabriek ook nog eens groen! Het motto van deze stagebegeleider is: 'Don't be afraid to create!'

Jelmer Westra

Jelmer is specialist op het gebied van audio en video en daarom hebben wij hem maar al te graag in het team. Iedere ochtend reist hij helemaal vanuit het Noorden van Friesland af naar de Clipjesfabriek. Hij is een creatieve duizendpoot en houdt van een portie droge humor. Jelmer kan zingen, rappen, componeren, schrijven, filmen, voice-overs inspreken en natuurlijk monteren. Met zijn videofucks maakt hij het hele kantoor aan het lachen!

Zita Moorman

Zita is onze sociale media freak en houdt van organiseren! Borrels, productiesheets, livestreams of creatieve brainstorms. Ze regelt graag, maar ook een creatieve geest ontbreekt niet. Van scripts schrijven tot presentatie en van interviews tot klantcontact, videoproductie is echt haar ding. Daarnaast voelt ze zich met een backpack op haar rug een echte avonturier en reist ze het liefst de hele wereld over.

Thijs Reiling

Vanuit het verre zuiden reist onze animatiespecialist Thijs helemaal naar Almere. En nee, dat is geen animatiewerk zoals op een camping. Naast dat we van de zachte G kunnen genieten in zijn vlogs, ligt zijn passie in het vertellen van verhalen. Dit doet hij bij de Clipjesfabriek voornamelijk door het realiseren van animaties of tijdens de werkuren op kantoor. Want Thijs houdt soms iets te veel van praten.

Cynthia Fransen

Sommige mensen zijn na hun stage te goed om te laten gaan en daar is Cynthia een goed voorbeeld van. Ze is een kei op het gebied van montage en productie en versterkt ons team als programmamaker en editor! Het liefst is zij elke dag bezig met video’s maken, daarom reist ze iedere dag vanuit Langeraar naar de Clipjesfabriek. Ze is een harde werker en brengt rust in ons team. Een niet te missen eigenschap! In haar vrije tijd kijkt ze het liefst een goede serie en brengt ze veel tijd door met haar vrienden.

Alexander de Waardt

Na tien jaar is Alex nog steeds niet weg te slaan bij ons. Eens per week komt de voormalig-projectleider met liefde meehelpen met productie, marketing en de strategie van de Clipjesfabriek. En wat zijn we daar blij mee, want die baard willen wij niet missen hier op kantoor! Het is een echt gezelligheidsmens en een aanpakker met een passie voor reizen en de wereld verbeteren. Een echte spin in het web die niet te missen is in ons team!

Chimene Bach

Deze dame probeert graag nieuwe dingen op het gebied van foto en video, want daar krijgt ze veel energie van! Ze houdt van filmen en monteren bij de fabriek, maar haar vrije tijd geniet ze ook van schaken, schrijven en lezen. Chimène kan goed improviseren en zou ontzettend graag een roadtrip met vrienden willen maken.

Damian Nikkels

Vanuit Hattem komt deze videospecialist drie keer per week naar de Clipjesfabriek. Zijn passie ligt echt in het camerawerk. Damian weet precies hoe hij dingen op een goede manier op beeld kan krijgen en shots interessant kan maken. Het is een hardwerkende jongen met een goed gevoel voor humor, maar kan in alle rust zijn werk doen.

Stefan Middel

Stefan is een gedreven gozer die helemaal thuis is in het maken van gescripte video’s. Niet gek ook dat hij bij de Clipjesfabriek wordt ingezet als videospecialist. Met zijn voorliefde voor gescripte video’s en ervaring in het regisseren van grote producties, is hij ook de perfecte man om young professionals nieuwe skills te leren. Het is voor hem de uitdaging om elke stagiaire zo snel mogelijk ‘echt’ in te kunnen zetten zodat ze samen een toffe clip kunnen neerzetten.

Jelle Kos

Vanuit Huizen komt Jelle regelmatig naar de Clipjesfabriek. Maar wij noemen hem Kos, om verwarring met de baas te voorkomen. Hij heeft zijn afstudeerstage bij de Clipjesfabriek gelopen en is nu onderdeel van het fabrieksteam. Deze creatieve cameraman kan ook goed presenteren! Zijn hobby's? Scouting, foute muziek en in het weekend is Kos op het podium te vinden want dan treedt hij namelijk op als dj/mc.

Kevin Salamat

Kevin weet vanuit het verre Enschede ons bij de Clipjesfabriek vaak te verrassen met mooie animaties. Hij houdt ervan om nieuwe dingen te proberen en heeft naast animeren een passie voor streetart! Hij is altijd druk met nieuwe projecten, maar besteedt zijn vrije tijd graag aan games, skateboarden, goede films en het aaien van zijn kat. Oh, en hij kan zelfs met een naaimachine overweg. Wie had dat gedacht?!

Jasper Polderman

Jasper is afgestudeerd aan het Cibap in Zwolle. Hij werd zonder twijfel aangenomen nadat hij een YouTube-video maakte met meer dan 1 miljoen views. Die moest de Clipjesfabriek natuurlijk hebben en met zijn animatie talent is hij een echte aanwinst. Deze loyale jongeman is voor eeuwig onderdeel van de Clipjesfamilie en is een held in iconische animaties.

Rochelle Hoedt

Nog een bekende van de fabriek is Rochelle! Haar energie, vrolijkheid en creativiteit doen het altijd goed bij ons en de opdrachtgevers. Het is een reislustig typje die al heel wat van de wereld heeft gezien. Daarnaast vindt ze het heerlijk om te koken en speelt ze tennis. Verder slaat ze een drankje en wat gezelligheid nooit over, want ze heeft graag mensen om haar heen. Een mooie toevoeging aan ons team!

Kasper Broos

Vanuit Elst maakt Kasper naast vormgeving ook iconografische- en karakter animaties. Maar als hij een excuus heeft om naar kantoor te komen zit hij zo in de trein! Hij is net begonnen aan een Bachelor of Design in Animation op de HKU en is een enorme waterrat. Zodra hij de kans krijgt zit hij 30 meter onderwater met een gasfles op z’n rug en een lach op z’n gezicht!

Pleun Wijgman

Deze nuchtere dame kan plannen, stelt scherpe vragen, neemt de regie in handen op lange draaidagen en heeft zelfs een documentaire over 5G gemaakt. We schakelen deze creatieve duizendpoot graag in op het gebied van productie en interviewen. Het liefst reist ze de wereld rond met een backpack op haar rug, maar Ajax kijken met een pizza op schoot zegt ze zeker geen nee tegen.

Romy Wisman

Romy is een echte regelegel en weet van aanpakken. Haar passie ligt bij het produceren van video's die een verhaal vertellen of emotie losmaken. Daarbij weet ze door middel van de ervaring die ze heeft opgedaan op vele filmsets als artdirector wat goed werkt op beeld. Daar schakelen we deze freelancer natuurlijk graag voor in!

Mike Rijpsma

Als videospecialist is Mike helemaal thuis in maken van mooie clips. Interviewen, monteren en concepten bedenken; video’s maken kan hij als geen ander. Toch ligt zijn passie echt bij het camerawerk. Om al die camera’s te kunnen tillen, staat Mike regelmatig in de sportschool om fit te blijven. Het is een echt gezelligheidsmens en staat daarom regelmatig dansjes te doen op festivals.

Martijn Veerman

Deze fanatieke Feyenoord Fan heeft na zijn stage helemaal zijn plek bij de Fabriek gevonden. Als cameraman weet hij goed verhalen te vertellen op beeld, en dat doet hij bij ons vooral voor de brandweer! Hij komt uit het oh zo gezellige Utrecht en is een fan van foute muziek. Het liefst luistert hij dit op een avond met vrienden, met een biertje in zijn hand en natuurlijk een goede voetbalwedstrijd op de achtergrond.

Sam ter Veer

In 2014 kwam deze geboren Amsterdammer binnenlopen bij de Clipjesfabriek. Sam heeft zich ondertussen ontwikkeld tot echte professionele cameraman met een passie voor het vastleggen van emotie op beeld. Dit doet hij ook als fotograaf. Hij experimenteert graag met nieuwe formats en stijlen en werkt dan ook graag samen met young professionals vanwege hun verfrissende ideeën.

Meike van Duijkeren 

Meike is een echte allrounder met een passie voor video! Ze kan filmen, presenteren, interviewen, drone vliegen, monteren en ook fotograferen. Ze besteedt haar vrije tijd aan muziek en dans. Ze volgt de opleiding Media & Broadcast Operations op het MBO College Hilversum en is actief in de studentenraad. Een voormalig stagiaire die we maar al te graag als freelancer inzetten.

Rick Roos

Rick is veelzijdig, enthousiast en leergierig! Een echt gezelligheidsdier die ook na zijn stage nog graag langskomt bij de Fabriek. In zijn vrije tijd is hij bezig met eigen film en fotografie klussen en bij de Fabriek is hij inzetbaar als freelancer voor montages. Maar ook voor de camera presenteren of een voice-over inspreken kan hij goed. Maar sportief is hij ook! Want Rick staat regelmatig in de sportschool en heeft voor lange tijd MMA gedaan.

Alain Paulussen

Deze man is niet weg te slaan bij de Clipjesfabriek. Hij heeft hier al meerdere keren stagegelopen, maar is nu een van onze freelancers op het gebied van camera. Een van zijn andere talenten is overigens bier drinken, dat is fijn voor de beruchte vrijmibo’s van de Clipjesfabriek.

Severn Teunissen

Een echte Almeerder in het team van de Clipjesfabriek, dat is Severn! Deze fotograaf draagt altijd zijn camera bij zich. Hij houdt enorm van koffie en is altijd in voor een avontuur of reis naar een verre locatie. In zijn vrije tijd werkt hij bij een bioscoop of fotografeert hij voor eigen klanten. Ook is hij licht assistent en camerman van een influencer.

Wanisha Balak

Deze creatieveling wil alles leren over film, fotografie en het editen van content. Met haar opleiding Mediaredactiemedewerker en haar open karakter is ze een goede aanvulling voor ons veelzijdige team! En stoer is ze ook, want dit jaar heeft ze zelfs haar eerste tatoeage laten zetten.

Jasper Haarselhorst

Jasper is het liefst altijd bezig met video. Daarom wil hij in zijn tijd bij de Clipjesfabriek nóg beter worden in het maken en editen van video’s. Hij noemt zichzelf dan ook een echte gadget freak en heeft zelfs zijn eigen drone gekocht dit jaar! Daarnaast is hij ook nog eens sportief en spreekt hij graag af met zijn vrienden.

Danan Voorn

Deze animatiefreak is het liefst altijd bezig met ontwerpen of video’s maken. Bij de Clipjesfabriek wil hij hier georganiseerder mee aan de slag gaan. Hij is daarnaast vaak onder de mensen; hij speelt graag spelletjes bij zijn tante en oom of gaat met zijn vrienden naar de film.

Esmee Griekspoor

Esmee wil zich graag ontwikkelen om een allround mediaprofessional te worden! Met haar studie Creative Business, is ze al hard op weg. Ze houdt van gezelligheid; een borrel slaat ze nooit af. Daarnaast is ze graag met haar vrienden. Haar guilty pleasure: Temptation Island kijken.

Lotte Geesing

Lotte is van alle markten thuis. Ze houdt zich bezig met animeren, schilderen, gamen en YouTube kijken! Bij de Clipjesfabriek wil ze graag haar animatie skills verbeteren door betere composities te maken. Waar ze niet van houdt: verkeerde bestandsformaten en huilende kinderen.

Kenneth Hoekman

Kenneth wil zich graag verbeteren op het gebied van camera en montage. In zijn vrije tijd is hij dan ook het liefst bezig met media; films kijken, muziek luisteren en games spelen past dan ook zijn straatje. Hij heeft gevoel voor organisatie en dit uit zich ook in zijn producties. Waar hij de rillingen van krijgt? Zwanen!

Remco Zeën

Deze Deventenaar heeft een goed gevoel voor humor. Tijdens zijn afstudeerstage wil hij zich graag verdiepen in montage en conceptontwikkeling. Naast video’s maken, houdt hij ook van longboarden in zijn vrije tijd. Saai is hij zeker niet: ook hij slaat een borrel nooit af.

Loekie Langenberg

Deze geboren organisator houdt graag het overzicht. Hierin wil ze dan ook graag beter worden bij de Clipjesfabriek. Daarnaast is ze gefascineerd door het productieproces van films. In haar vrije tijd gaat ze graag uit met haar vrienden of op stap met haar vriend. Van een beetje natuur is ze ook niet vies: een wandeling of een fietstocht doet ze graag!

Lisa Sikkens

Lisa studeert Audiovisueel aan het Mediacollege in Amsterdam! Ze hoopt dan ook veel toffe dingen te leren op creatief vlak tijdens haar stage. Ze houdt van nieuwe uitdagingen, ze is deze zomer zelfs met een kart van een berg gecrost! Toch zoekt ze af en toe ook haar rust op; YouTube filmpjes kijken is voor haar ultieme ontspanning.

Romy van Essen

Deze creatieveling bevindt zich al langer in de creatieve sector! Zo helpt ze kleine bedrijfjes met het onderhouden van social-mediakanalen. Bij de Clipjesfabriek wil ze zich hier dan ook graag in ontwikkelen, samen met conceptontwikkeling en productie. Waar ze een hekel aan heeft? Mensen die smakken!

Shanoi Jansen

Shanoi wil graag haar edit skills en filmwerk beter onder de knie krijgen tijdens haar stage. In haar vrije tijd houdt ze daarom ook van creatief bezig zijn. Dit uit zich in grafisch ontwerpen, tekenen en schilderen. Daarnaast is ze echt een echte reisjunk: ze wil nog graag de hele wereld over.

Over Ons

Een energiek en creatief mediabedrijf. Dat is de Clipjesfabriek in Almere waar onze young professionals met een unieke blik en innovatieve skills video’s maken. We zijn gespecialiseerd in korte en doelgerichte clips die effectief worden verspreid via sociale media. Iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt; communiceren met bewegend beeld.

We selecteren onze young professionals zorgvuldig uit de beste mbo- en hbo-opleidingen uit het hele land. Zij gaan samen met ons aan het werk met video, animatie en audio en vormen zo een divers, dynamisch en innovatief team, uniek voor de media-industrie.

De Clipjesfabriek is thuis in digitale instructie, sociale media en trends & hypes. We maken video’s in alle soorten en lengtes: van promo tot portret, van instructie tot eventverslag, van zorgvuldig gescript tot improvisatievlog, van opnames met drones tot uitvoeringen in animatie. Snel zijn we ook: een video kan in een paar dagen klaar zijn. Sterker nog; er zijn zelfs opdrachten waarbij wij dezelfde dag de montage opleveren.

Behalve video, bieden we mediatrainingen voor als je wilt leren hoe je beter op beeld overkomt en media-instructies om meer aandacht (views) te krijgen voor je video.