Over Ons

Een energiek en creatief mediabedrijf. Dat is de Clipjesfabriek in Almere waar onze young professionals met een unieke blik en innovatieve skills video’s maken. We zijn gespecialiseerd in korte en doelgerichte clips die effectief worden verspreid via sociale media. Iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt; communiceren met bewegend beeld.

We selecteren onze young professionals zorgvuldig uit de beste mbo- en hbo-opleidingen uit het hele land. Zij gaan samen met ons aan het werk met video, animatie en audio en vormen zo een divers, dynamisch en innovatief team, uniek voor de media-industrie.

De Clipjesfabriek is thuis in digitale instructie, sociale media en trends & hypes. We maken video’s in alle soorten en lengtes: van promo tot portret, van instructie tot eventverslag, van zorgvuldig gescript tot improvisatievlog, van opnames met drones tot uitvoeringen in animatie. Snel zijn we ook: een video kan in een paar dagen klaar zijn. Sterker nog; er zijn zelfs opdrachten waarbij wij dezelfde dag de montage opleveren.

Behalve video, bieden we mediatrainingen voor als je wilt leren hoe je beter op beeld overkomt en media-instructies om meer aandacht (views) te krijgen voor je video.

Team

Jelle Koolstra

Jelle Koolstra is de opperbaas van de Clipjesfabriek. Met tien jaar werk in het onderwijs en twintig jaar radio en televisie ervaring bij de NCRV, weet deze man waar hij mee bezig is. Hij vindt het prachtig om met zo veel creatievelingen te mogen werken. Jelle was afgelopen drie jaar practor Sociale Media te Amsterdam en geeft mediatrainingen.

Josine Nijenhuis

Als projectmanager leidt Josine producties, gaat ze over de planning en houdt ze de Clipjesfamilie in toom. Je kan haar ook wel omschrijven als een echte regeltante. Ze vindt dat iedereen creatief is en probeert er alles aan te doen om dit uit ieder persoon te halen. Josine houdt ontzettend van gezelligheid en speelt daarom het liefst bord- en kaartspellen met de mensen om haar heen. Met haar hobby van plantjes stekken houdt ze de Clipjesfabriek ook nog eens groen, want het liefst zet ze iedere tafel vol!

Stefan Middel

Stefan is een gedreven gozer die helemaal thuis is in het maken van gescripte video’s. Niet gek ook dat hij bij de Clipjesfabriek wordt ingezet als videospecialist. Met zijn voorliefde voor gescripte video’s en ervaring in het regisseren van grote producties, is hij ook de perfecte man om young professionals nieuwe skills te leren. Het is voor hem de uitdaging om elke stagiaire zo snel mogelijk ‘echt’ in te kunnen zetten zodat ze samen een toffe clip kunnen neerzetten.

Zita Moorman

Zita is een echte social media freak! Ze houdt van mooie beelden schieten en is buiten haar werk ook niet bij de camera weg te slaan. Als echte regeltante is ze altijd in te schakelen wanneer er dingen gepland of ondernomen moeten worden.. maar een creatieve geest ontbreekt zeker niet. Met een backpack op haar rug voelt ze zich een echte avonturier en reist ze het liefst de hele wereld over.

Thijs Reiling

Vanuit het verre zuiden reist onze huisvlogger Thijs helemaal naar Almere. Naast dat we van de zachte G kunnen genieten in zijn vlogs, ligt zijn passie in het vertellen van verhalen. Dit doet hij bij de Clipjesfabriek voornamelijk door het realiseren van animaties of tijdens de werkuren op kantoor. Want Thijs houdt soms iets te veel van praten.

Jelmer Westra

Jelmer is specialist op het gebied van audio en video en daarom hebben wij hem maar al te graag in het team. Iedere ochtend reist hij helemaal vanuit het Noorden van Friesland af naar de Clipjesfabriek. Hij is een creatieve duizendpoot en houdt van een portie droge humor. Jelmer kan zingen, rappen, componeren, schrijven, filmen, monteren en kibbeling eten.

Mike Rijpsma

Als videospecialist is Mike helemaal thuis in maken van mooie clips. Interviewen, monteren en concepten bedenken; video’s maken kan hij als geen ander. Toch ligt zijn passie echt bij het camerawerk. Om al die camera’s te kunnen tillen, staat Mike regelmatig in de sportschool om fit te blijven. Het is een echt gezelligheidsmens en staat daarom regelmatig dansjes te doen op festivals.

Damian Nikkels

Vanuit Hattem komt deze videospecialist drie keer per week naar de Clipjesfabriek. Zijn passie ligt echt in het camerawerk. Damian weet precies hoe hij dingen op een goede manier op beeld kan krijgen en shots interessant kan maken. Het is een hardwerkende jongen met een goed gevoel voor humor, maar kan in alle rust zijn werk doen.

Romy Wisman

Romy is een geboren en getogen Amsterdammer! Ze noemt zichzelf een echte regelegel en heeft een passie voor het produceren van goede video’s. Daarnaast kan ze ook nog eens interviewen, werken met audio en draaidagen in goede banen leiden! Op zoek naar een zelfgeschreven liedje? Dan ben je bij Romy aan het juiste adres. Daarnaast speelt ze gitaar, piano én kan ze zingen. Zo’n creatieveling willen wij zeker niet kwijt!

Sven Kraaijenbrink

Jarenlang was deze creatieveling de buurman van de Clipjesfabriek. Met zijn humor wist hij snel een plek binnen de groep te vinden. Toen hij dus zelfstandig verder ging als fotograaf moesten wij hem wel binnenslepen als professional. Sven heeft een passie voor ondernemerschap en het uitwerken van out-of-the-box ideeën, waar fotografie een groot onderdeel van is. Hij trekt zich van niks of niemand wat aan en trapt vaak een lolletje, want het leven te serieus nemen is volgens hem nooit een goed idee.

Kevin Salamat

Kevin weet vanuit het verre Enschede ons bij de Clipjesfabriek vaak te verrassen met mooie animaties. Hij houdt ervan om nieuwe dingen te proberen en heeft naast animeren een passie voor streetart! Hij is altijd druk met nieuwe projecten, maar besteedt zijn vrije tijd graag aan games, skateboarden, goede films en het aaien van zijn kat. Oh, en hij kan zelfs met een naaimachine overweg. Wie had dat gedacht?!

jeanic Smits

Deze creatieve Brabander loopt al een hele tijd mee bij de Clipjesfabriek. Naast haar videoskills is ze helemaal thuis op het gebied van fotografie, grafisch design en het maken van (te) lange to-do-lijstes. Die mooie nieuwsbrieven elke maand? Ja, die komen onder andere uit de hand van Jeanic. Daarnaast gebruikt ze in het verkeer iets te vaak haar toeter en is ze een echte Netflix freak.

Tim Dalhoeven

Is onze videomaker uit het oosten. Niet het verre oosten maar gewoon Almelo. Hij filmt graag persoonlijke verhalen en wil deze zo gedetailleerd mogelijk in beeld brengen Naast filmen kan Tim ook monteren. Negen video’s op een dag, of een same-day edit? Da kan disn keal allemoal! Verder is hij helemaal gek van Ierland, John Lennon en Luiaards

Roan Eberhardt

Zijn humor en positiviteit wil Roan graag de wereld in blazen. Dit doet hij bij de Clipjesfabriek als interviewer en presentator. Op beeld weet hij als geen ander zijn vrolijkheid over te brengen op anderen en daarom willen wij hem en zijn bos krullen voor geen goud kwijt.

Freya Verldstra

komt uit het topje van Noord-Holland om het team te versterken. Freya is een van onze vaste reporters, waaronder het gezicht voor Stoptober, SALTO en de GGD Amsterdam. Deze brutale dame heeft haar gezicht versierd met natuurlijke confetti: sproetjes.

Sam ter Veer

Vijf jaar geleden kwam deze geboren Amsterdammer bij binnenlopen bij de Clipjesfabriek. Sam heeft zich ondertussen ontwikkeld tot echte professionele cameraman met een passie voor het vastleggen van emotie op beeld. Hij experimenteert graag met nieuwe formats en stijlen en werkt dan ook graag samen met young professionals vanwege hun verfrissende ideeën.

Jasper Polderman

Jasper is afgestudeerd aan het Cibap in Zwolle. Hij werd zonder twijfel aangenomen nadat hij een YouTube-video maakte met meer dan 1 miljoen views. Die moest de Clipjesfabriek natuurlijk hebben en met zijn animatie talent is hij een echte aanwinst.

Alain Paulussen

is niet weg te slaan bij de Clipjesfabriek. Hij heeft hier al meerdere keren stagegelopen, maar is nu een van onze vaste talenten op het gebied van camera. Een van zijn andere talenten is overigens bier drinken, dat is fijn voor de beruchte vrijmibo’s van de Clipjesfabriek.

Hidde van Wieren

Vanuit Zwolle reist Hidde iedere dag naar Almere om bij de Clipjesfabriek stage te lopen. Met zijn achtergrond als student Motion Design op het Cibap wil hij bij ons niets liever dan zich specialiseren in animatie en werken met Adobe Illustrator. Creatief bezig zijn doet hij dan ook graag, het maakt hem niet uit in welke vorm. Zo heeft hij dit jaar voor het eerst een liedje geschreven! Milieubewust is hij trouwens ook, want hij probeert altijd om zijn ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden.

Charlotte Leliveld

Charlotte is creatief, muzikaal, perfectionistisch en sociaal. Zo volgt ze naast haar stage bij de Clipjesfabriek piano- en musicallessen! Ze studeert mediavormgeving in Zwolle en wil in haar tijd als Clipjesmaker alles leren op het gebied van animatie, montage én camera. In haar vrije tijd kijkt ze graag foute series van vroeger terug. Het Huis Anubis is hier een mooi voorbeeld van. ’s Nachts moet je haar liever niet wakker maken, maar als je het dan toch doet is het meebrengen van sushi een grote must!

Francien Bruil

Deze dame is geboren en getogen in Dronten. Ze houdt van films, muziek en games én noemt zichzelf een echte nerd! Zet een Harry Potter film op en ze kan iedere zin meepraten. Francien haar passie voor video komt terug in haar opleiding mediavormgeving aan het Cibap in Zwolle! Zo wil ze ook tijdens haar stage bij de Clipjesfabriek meer leren over montage, filmen, regie en hoe ze moet werken met licht en geluid. Een durfal is ze ook, want dit jaar heeft ze haar eerste tatoeage laten zetten!

Jessy de Ridder

Jessy heeft dit jaar haar eigen videobedrijf opgezet en wil zich daarom tijdens haar stage focussen op goed camerawerk. Ze woont in Noordwijk en is daarom vaak te vinden op het strand of in het hotel waar ze werkt! Ze houdt van toneel en repeteert iedere maandag met haar theaterschool. Haar acteerwerk hoopt ze ook mee te nemen naar de Clipjesfabriek, want het liefst wil ze hier ook stemactrice worden.

Joey Peters

Mensen vermaken, dat is dat Joey het liefst doet. Hij is creatief en gebruikt graag zijn fantasie om mooie dingen te creëren. Daarom wil hij bij de Clipjesfabriek zich specialiseren in animatie en stem-acteren. In zijn vrije tijd houdt hij ervan om zich te verdiepen in diepzinnige onderwerpen zoals psychologie of het universum en werk hij veel als tostikoning.

Maylynn Houtman

Maylynn staat te popelen om zich te specialiseren in animatie! Ze studeert mediavormgeving aan het Cibap en Zwolle en is daar al vaker in aanraking gekomen met het maken van video’s. In haar vrije tijd tekent ze veel en bezoekt ze graag nieuwe plekken. Zo is ze laatst voor het eerst in Londen geweest! Zingen doet Maylynn het liefst in de auto of onder de douche, want daar vindt ze haar stem het beste klinken.

Mei-Lin Cazemier

Mei-Lin is al langer bekend met video! Zo heeft ze al regelmatig gefigureerd in films en studeert ze AV-specialist aan het Landstede in Zwolle. Ze wil zich tijdens haar stage graag specialiseren in camera, social media en productie en haar creativiteit uiten in de ontwikkeling van video-scripts. In haar vrije tijd bezoekt Mei-Lin graag festivals en ze heeft een passie voor reizen. Zo zou je haar ook echt alleen wakker kunnen maken voor een vliegticket naar de New York.

Martijn Veerman

Martijn is de enige van het stel die met zijn stage niet verbonden is aan een onderwijsinstelling. Hij heeft de studie Camerajournalistiek al afgerond bij OpenStudio in Amsterdam, maar wil zich graag verder specialiseren in camerawerk en snelle montages. Verhalen vertellen op beeld is namelijk wat hij wil doen. Belangrijk nog om te weten is dat Martijn een enorme voetbalfan is. Zo is hij bijna iedere zondag te vinden in het Feyenoord stadion! Niet gek ook dat je hem alleen wakker kan maken voor de samenvatting van de kampioenswedstrijd Feyenoord-Heracles.

Rochelle Hoedt

Rochelle is een echte avonturier. Ze reist het liefst met een backpack de hele wereld rond, maar doet dit nu iedere dag vanuit Muiderberg naar Almere. Ze studeert Media en Entertainment Management in Haarlem en wil bij de Clipjesfabriek zich specialiseren in filmen en geluid. Het liefst wil ze aan de slag met het maken van cinematics. Ze omschrijft zichzelf als echte foodie en experimenteert graag met eten. Wel allemaal vegetarisch natuurlijk, want dierenleed is iets waar ze een absolute hekel aan heeft.