Over Ons

Een energiek en creatief mediabedrijf. Dat is de Clipjesfabriek in Almere waar onze young professionals met een unieke blik en innovatieve skills video’s maken. We zijn gespecialiseerd in korte en doelgerichte clips die effectief worden verspreid via sociale media. Iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt; communiceren met bewegend beeld.

We selecteren onze young professionals zorgvuldig uit de beste mbo- en hbo-opleidingen uit het hele land. Zij gaan samen met ons aan het werk met video, animatie en audio en vormen zo een divers, dynamisch en innovatief team, uniek voor de media-industrie.

De Clipjesfabriek is thuis in digitale instructie, sociale media en trends & hypes. We maken video’s in alle soorten en lengtes: van promo tot portret, van instructie tot eventverslag, van zorgvuldig gescript tot improvisatievlog, van opnames met drones tot uitvoeringen in animatie. Snel zijn we ook: een video kan in een paar dagen klaar zijn. Sterker nog; er zijn zelfs opdrachten waarbij wij dezelfde dag de montage opleveren.

Behalve video, bieden we mediatrainingen voor als je wilt leren hoe je beter op beeld overkomt en media-instructies om meer aandacht (views) te krijgen voor je video.

Team

Jelle Koolstra

Jelle Koolstra is de opperbaas van de Clipjesfabriek. Met tien jaar werk in het onderwijs en twintig jaar radio en televisie ervaring bij de NCRV, weet deze man waar hij mee bezig is. Hij vindt het prachtig om met zo veel creatievelingen te mogen werken. Jelle was afgelopen drie jaar practor Sociale Media te Amsterdam en geeft mediatrainingen.

Josine Nijenhuis

Als projectmanager leidt Josine producties, gaat ze over de planning en houdt ze de Clipjesfamilie in toom. Je kan haar ook wel omschrijven als een echte regeltante. Ze vindt dat iedereen creatief is en probeert er alles aan te doen om dit uit ieder persoon te halen. Josine houdt ontzettend van gezelligheid en speelt daarom het liefst bord- en kaartspellen met de mensen om haar heen. Met haar hobby van plantjes stekken houdt ze de Clipjesfabriek ook nog eens groen, want het liefst zet ze iedere tafel vol!

Stefan Middel

Stefan is een gedreven gozer die helemaal thuis is in het maken van gescripte video’s. Niet gek ook dat hij bij de Clipjesfabriek wordt ingezet als videospecialist. Met zijn voorliefde voor gescripte video’s en ervaring in het regisseren van grote producties, is hij ook de perfecte man om young professionals nieuwe skills te leren. Het is voor hem de uitdaging om elke stagiaire zo snel mogelijk ‘echt’ in te kunnen zetten zodat ze samen een toffe clip kunnen neerzetten.

Zita Moorman

Zita is een echte social media freak! Ze houdt van mooie beelden schieten en is buiten haar werk ook niet bij de camera weg te slaan. Als echte regeltante is ze altijd in te schakelen wanneer er dingen gepland of ondernomen moeten worden.. maar een creatieve geest ontbreekt zeker niet. Met een backpack op haar rug voelt ze zich een echte avonturier en reist ze het liefst de hele wereld over.

Thijs Reiling

Vanuit het verre zuiden reist onze huisvlogger Thijs helemaal naar Almere. Naast dat we van de zachte G kunnen genieten in zijn vlogs, ligt zijn passie in het vertellen van verhalen. Dit doet hij bij de Clipjesfabriek voornamelijk door het realiseren van animaties of tijdens de werkuren op kantoor. Want Thijs houdt soms iets te veel van praten.

Jelmer Westra

Jelmer is specialist op het gebied van audio en video en daarom hebben wij hem maar al te graag in het team. Iedere ochtend reist hij helemaal vanuit het Noorden van Friesland af naar de Clipjesfabriek. Hij is een creatieve duizendpoot en houdt van een portie droge humor. Jelmer kan zingen, rappen, componeren, schrijven, filmen, monteren en kibbeling eten.

Mike Rijpsma

Als videospecialist is Mike helemaal thuis in maken van mooie clips. Interviewen, monteren en concepten bedenken; video’s maken kan hij als geen ander. Toch ligt zijn passie echt bij het camerawerk. Om al die camera’s te kunnen tillen, staat Mike regelmatig in de sportschool om fit te blijven. Het is een echt gezelligheidsmens en staat daarom regelmatig dansjes te doen op festivals.

Damian Nikkels

Vanuit Hattem komt deze videospecialist drie keer per week naar de Clipjesfabriek. Zijn passie ligt echt in het camerawerk. Damian weet precies hoe hij dingen op een goede manier op beeld kan krijgen en shots interessant kan maken. Het is een hardwerkende jongen met een goed gevoel voor humor, maar kan in alle rust zijn werk doen.

jeanic Smits

Deze creatieve Brabander loopt al een hele tijd mee bij de Clipjesfabriek. Naast haar videoskills is ze helemaal thuis op het gebied van fotografie, grafisch design en het maken van (te) lange to-do-lijstes. Die mooie nieuwsbrieven elke maand? Ja, die komen onder andere uit de hand van Jeanic. Daarnaast gebruikt ze in het verkeer iets te vaak haar toeter en is ze een echte Netflix freak.

Tim Dalhoeven

Is onze videomaker uit het oosten. Niet het verre oosten maar gewoon Almelo. Hij filmt graag persoonlijke verhalen en wil deze zo gedetailleerd mogelijk in beeld brengen Naast filmen kan Tim ook monteren. Negen video’s op een dag, of een same-day edit? Da kan disn keal allemoal! Verder is hij helemaal gek van Ierland, John Lennon en Luiaards

Roan Eberhardt

Zijn humor en positiviteit wil Roan graag de wereld in blazen. Dit doet hij bij de Clipjesfabriek als interviewer en presentator. Op beeld weet hij als geen ander zijn vrolijkheid over te brengen op anderen en daarom willen wij hem en zijn bos krullen voor geen goud kwijt.

Rejan Okkema

Rejan loopt al een tijdje mee bij de Clipjesfabriek. Na twee stageperiodes werd ze als freelancer ingehuurd en inmiddels heeft ze vier vaste dagen. Ze pakt altijd de juiste sfeer mee tijdens de opnames en ook monteren ligt haar goed. Het liefst was ze cowboy geweest, maar met filmen schiet ze ook raak.

Freya Verldstra

komt uit het topje van Noord-Holland om het team te versterken. Freya is een van onze vaste reporters, waaronder het gezicht voor Stoptober, SALTO en de GGD Amsterdam. Deze brutale dame heeft haar gezicht versierd met natuurlijke confetti: sproetjes.

Nola Zeegers

Nola is een echte gezellige Amsterdammer. Ze is altijd vrolijk en luistert het liefst op ieder moment van de dag naar muziek. Ze ziet voornamelijk editen en interviewen wel zitten, want daar kan ze haar talent in kwijt. Niet gek ook dat ze zich nog meer in deze talenten verdiept tijdens haar opleiding aan de filmacademie!

Sam ter Veer

Vijf jaar geleden kwam deze geboren Amsterdammer bij binnenlopen bij de Clipjesfabriek. Sam heeft zich ondertussen ontwikkeld tot echte professionele cameraman met een passie voor het vastleggen van emotie op beeld. Hij experimenteert graag met nieuwe formats en stijlen en werkt dan ook graag samen met young professionals vanwege hun verfrissende ideeën.

Jasper Polderman

Jasper is afgestudeerd aan het Cibap in Zwolle. Hij werd zonder twijfel aangenomen nadat hij een YouTube-video maakte met meer dan 1 miljoen views. Die moest de Clipjesfabriek natuurlijk hebben en met zijn animatie talent is hij een echte aanwinst.

Alain Paulussen

is niet weg te slaan bij de Clipjesfabriek. Hij heeft hier al meerdere keren stagegelopen, maar is nu een van onze vaste talenten op het gebied van camera. Een van zijn andere talenten is overigens bier drinken, dat is fijn voor de beruchte vrijmibo’s van de Clipjesfabriek.

Puck Teunissen

Vanuit haar kamertje op de studentencampus Uilenstede (Amstelveen) heeft ze haar eerste video’s in elkaar gezet. Puck studeert Media, Informatie en Communicatie in Amsterdam, maar komt uit Velp. Ze kan zich helemaal verliezen in Premiere Pro, en wil bij de Clipjesfabriek de camera door en door leren kennen. Ze kan niet wachten tot het festivalseizoen weer begint om in het zonnetje van alle techno-deuntjes te genieten.

Emily Boone

Iedere ochtend verlaat Emily haar studentenflat in Utrecht om aan de slag te gaan bij de Clipjesfabriek. Ze is derdejaars student Communicatie & Multimedia Design en wil zich graag verdiepen in montage, animatie en camera. Het liefst combineert ze deze skills later met haar verre reizen. Ze is erg ambitieus, maar houdt in haar vrije tijd vooral van Netflix, lezen en slapen.

Sander Jasper

Sander staat te popelen om zich helemaal te verdiepen in de wereld van video. Hij studeert AV-specialist op het Landstede in Zwolle en is daar al bekend geraakt met verschillende filmtechnieken. Hier wil hij graag verder mee gaan bij de Clipjesfabriek, naast het leren over Adobe After Effects. In zijn vrije tijd houdt hij enorm van voetballen, maar je kunt hem pas echt ’s nachts wakker maken voor een warme kippenpoot.

Nerissa Folkers

Deze jongedame zit vol energie! Naast dat ze zeilt, schildert, van gamen houdt en Japans leert, wil ze bij de Clipjesfabriek leren om te animeren en monteren. Iedere dag komt deze creatieveling met de trein vanuit Dronten. Nerissa volgt de opleiding Mediavormgeving aan het Cibap in Zwolle. Ze is opgegroeid op een schip en kan muziek spelen zonder noten te lezen. Ze houdt van kletsen en wordt het liefst wakker gemaakt voor brownies.

Sennem Abrahamse

Leren om mooie cinematics te maken, dat is dé grote passie van Sennem. Bij de Clipjesfabriek wil hij zich ook vol focussen op het leren van mooie filmtechnieken. In zijn vrije tijd is hij al bezig met film en fotografie, waarbij hij zowel voor als achter de camera staat. Hij studeert Mediavormgeving aan het ROC midden Nederland. Sennem kan ook nog eens beatboxen, rappen en heeft als verborgen talent de flexibiliteit van een slangenmens.

Sienne van Heerden

Siënne doet de opleiding AV-specialist aan Landstede, maar komt zelf uit het mooie Oldebroek. Ze is ontzettend creatief en laat dit het liefst zien in het maken van video’s. Ze wil zich graag verder ontwikkelen op het gebied van montage en animatie en voelt zich daarom helemaal thuis bij de Clipjesfabriek. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door met familie en vrienden tijdens weekendjes weg. Zo is ze dit jaar voor het eerst gaan kamperen!

Chris van Ballegoij

Chris is een creatieve gozer die de opleiding Motion Design volgt aan het Cibap in Zwolle. Hij houdt enorm van reizen en muziek, maar heeft dit jaar voor het eerst een camera gekocht. Het liefst wil hij bij de Clipjesfabriek zo veel mogelijk leren over het gebruik van de camera en regie op draaidagen. Leiding geven op scouting is hoe hij zijn weekend opvult, want Chris is echt een gezelligheidsmens.

Lisa Poort

Speciaal voor de Clipjesfabriek is Lisa vanuit het oosten van ons land verhuisd naar Deventer om haar reistijd te minderen. Ze studeert Creative Business aan het Saxion in Enschede en kan zich helemaal verliezen in Adobe Illustrator en Photoshop. Daarbij wil ze graag beter worden in camera, montage en social media. Je kunt haar wakker maken voor de album release van haar favoriete band en geeft het liefst haar geld uit aan langspeelplaten.

Rik Berger

Deze enthousiaste jongen wil zich specialiseren in camerawerk. Hiervoor reist hij elke dag vanuit Utrecht naar de Clipjesfabriek. Rik studeert Audiovisuele vormgeving aan het Grafisch Lyceum en wil tijdens zijn periode als Clipjesmaker leren om een echte teamplayer te zijn. Hij houdt van reizen en is dit jaar voor het eerst alleen weg geweest naar Ecuador! In zijn vrije tijd maakt hij zijn eigen muziek of trapt hij een balletje op het voetbalveld.

Cynthia Fransen

Deze ambitieuze meid is naast Clipjesmaker ook nog eens Nederlands kampioen twirlen! Ze streeft graag naar het hoogst haalbare en wil daarom tijdens haar periode bij de Clipjesfabriek leren om zelfstandig video’s te maken van topkwaliteit. Daarnaast is ze druk met het behalen van haar motorrijbewijs en is ze helemaal fan van Disney. Cynthia studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en wil zich graag specialiseren in filmen en monteren!

Lily Schalkwijk

Lily is een creatieve duizendpoot. Ze is ontzettend nieuwsgierig en wil het liefst alles leren over het maken van video’s. Bij de Clipjesfabriek gaat ze zich dan ook focussen op montage en productie. Met haar opleiding Media, Informatie en Communicatie en haar talent voor planning weet ze als geen ander haar draai te vinden binnen het team. In haar vrije tijd houdt Lily van Netflixen, wandelt ze regelmatig met haar hond en fietst ze graag overal heen.