Over Ons

Een energiek en creatief mediabedrijf. Dat is de Clipjesfabriek in Almere waar onze young professionals met een unieke blik en innovatieve skills video’s maken. We zijn gespecialiseerd in korte en doelgerichte clips die effectief worden verspreid via sociale media. Iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt; communiceren met bewegend beeld.
 
We selecteren onze young professionals zorgvuldig uit de beste mbo- en hbo-opleidingen uit het hele land. Zij gaan samen met ons aan het werk met video, animatie en audio en vormen zo een divers, dynamisch en innovatief team, uniek voor de media-industrie.
 
De Clipjesfabriek is thuis in digitale instructie, sociale media en trends & hypes. We maken video’s in alle soorten en lengtes: van promo tot portret, van instructie tot eventverslag, van zorgvuldig gescript tot improvisatievlog, van opnames met drones tot uitvoeringen in animatie. Snel zijn we ook: een video kan in een paar dagen klaar zijn. Sterker nog; er zijn zelfs opdrachten waarbij wij dezelfde dag de montage opleveren.
 
Behalve video, bieden we mediatrainingen voor als je wilt leren hoe je beter op beeld overkomt en media-instructies om meer aandacht (views) te krijgen voor je video.

Team

Jelle Koolstra

Jelle Koolstra is de opperbaas van de Clipjesfabriek. Met tien jaar werk in het onderwijs en twintig jaar radio en televisie ervaring bij de NCRV, weet deze man waar hij mee bezig is. Hij vindt het prachtig om met zo veel creatievelingen te mogen werken. Jelle was afgelopen drie jaar practor Sociale Media te Amsterdam en geeft mediatrainingen.

Alexander de Waardt

Alexander de Waardt is de papafiguur van de jonge talenten bij de Clipjesfabriek en begeleidt ze met plezier. Hij studeerde in 2010 af van de opleiding Media en Informatie Management in Amsterdam en heeft zelf dus ook nog een jonge geest. Alex weet alle ins en outs van het vak en past daarom perfect bij de Clipjesfabriek.

jeanic Smits

(zjaniek) is terug bij de Clipjesfabriek, en dit keer als projectcoördinator! Deze creatieveling is Brabander in hart en nieren. Naast haar video en montageskills is ze ook nog enorm goed in fotografie, grafisch ontwerp en het maken van (te) lange to-do lijstjes. Jeanic gebruikt in het verkeer haar toeter iets te vaak en is een echte Netflix freak.

Stefan Middel

Stefan Middel is een gedreven gozer die al een tijd werkzaam is bij de Clipjesfabriek. Met zijn liefde voor gescripte video’s laat hij een indruk achter bij de medewerkers. Hij voelt zich een adelaar binnen de groep: hij heeft overzicht en krijgt ontzettend veel mee.

Thijs Reiling

Thijs Reiling komt uit het verre zuiden helemaal naar Almere. Dit doet hij om de talenten te helpen en zelf ook nieuwe dingen te leren. Het realiseren van animaties vindt hij het leukste en is daarom niet meer weg te slaan bij de Clipjesfabriek.

Rejan Okkema

Rejan loopt al een tijdje mee bij de Clipjesfabriek. Na twee stageperiodes werd ze als freelancer ingehuurd en inmiddels heeft ze vier vaste dagen. Ze pakt altijd de juiste sfeer mee tijdens de opnames en ook monteren ligt haar goed. Het liefst was ze cowboy geweest, maar met filmen schiet ze ook raak.

Jelmer Westra

wil het zover mogelijk schoppen op het gebied van audio en film. Dit multitalent uit Fryslân staat elke ochtend om 5:50 op om de trein naar de Clipjesfabriek te halen. Daar hebben wij respect voor. Jelmer kan zingen, rappen, componeren, schrijven, filmen, monteren en kibbeling eten.

Mike Rijpsma

is een Amstelveense boy en doet regelmatig een dansje op een festival. Hij volgt de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Zijn passie ligt bij het editen van films en het toevoegen van visuals aan video’s

Freya Verldstra

komt uit het topje van Noord-Holland om het team te versterken. Freya is een van onze vaste reporters, waaronder het gezicht voor Stoptober, SALTO en de GGD Amsterdam. Deze brutale dame heeft haar gezicht versierd met natuurlijke confetti: sproetjes.

Roan Eberhardt

Roan Eberhardt wil graag zijn vrolijkheid en humor over de hele wereld verspreiden. Gelukkig is hem dat bij de Clipjesfabriek al meer dan gelukt. Deze gezellige tostikoning staat regelmatig voor onze camera’s als presentator, maar ook achter de schermen werkt hij aan vele producties

Alain Paulussen

is niet weg te slaan bij de Clipjesfabriek. Hij heeft hier al meerdere keren stagegelopen, maar is nu een van onze vaste talenten op het gebied van camera. Een van zijn andere talenten is overigens bier drinken, dat is fijn voor de beruchte vrijmibo’s van de Clipjesfabriek.

Sam ter Veer

Een enthousiaste pinda. Dat is Sam. Sam versterkt het team met zijn passie voor camerawerk. Hij streeft altijd naar het perfecte beeld. Experimenteren met nieuwe formats en stijlen, daar wordt hij alleen maar blij van. Naast film, is hij groot fan van koken en ziet zichzelf later filmen voor verschillende food programma’s!

Jasper Polderman

Jasper is afgestudeerd aan het Cibap in Zwolle. Hij werd zonder twijfel aangenomen nadat hij een YouTube-video maakte met meer dan 1 miljoen views. Die moest de Clipjesfabriek natuurlijk hebben en met zijn animatie talent is hij een echte aanwinst. 

Tim Dalhoeven

heeft een oude ziel in een “jong” lichaam. Hij is gek van luiaards, John Lennon en Ierland. Hij werkt al bijna 8 jaar bij de bioscoop in Almelo en wilt later het liefst documentairemaker worden. Hij doet aan theatersport en probeert altijd zo creatief mogelijk te zijn.

Nola Zeegers

is een leuke, behulpzame en muzikale Amsterdammer. Met haar grote glimlach maakt ze iedereen aan het lachen. Voornamelijk editen en het interviewen ziet ze wel zitten, want daar kan ze haar talent in kwijt. Ook Nola is student Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en ze wil hierna maar al te graag naar de filmacademie. Voor nu kunnen wij nog even van haar spontaniteit in het vak genieten!

Anna Bloemendal

houdt niet van smoesjes! Ze kijkt liever eerst de kat uit de boom, maar als ze eenmaal is gewend dan houdt ze ook wel van een grapje op z’n tijd. Ze pakt snel dingen op een probeert uit iets negatiefs altijd iets positiefs te halen. Als student Media, Informatie & Communicatie is ze hier om zich verder te ontwikkelen in haar film- en monteertalent. Ze staat liever achter de camera dan ervoor, al bevalt de afwisseling in het werk haar maar al te goed.

Romy Wisman

leeft als spontane muzikale Amsterdammer het echte stadsleventje. Na een cursus Productiedesign aan de Nederlandse Filmacademie studeert ze nu Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Romy wil maar al te graag leren over filmen en monteren, laat ze daarvoor nou op de juiste plek zitten! Als perfectionist heeft ze een goed oog voor detail, wat hier zeker van pas zal komen.

Damian Nikkels

is wellicht rustig, maar heeft een goed gevoel voor humor. Hij wil graag weten hoe hij onder grote werkdruk toch mooie producties op tijd en met kwaliteit afleveren. Damian doet de opleiding Audiovisueel Specialist aan het Deltion Zwolle. Hij is flexibel en zelfstandig en kan in alle rust zijn werk doen. Maar hij werkt het liefst niet al te lang aan hetzelfde ding, want verlies van concentratie ligt om de hoek

May Therat

is een kokkin die een hekel heeft aan kruimels maar dol is op augurken. Ze studeert de opleiding Mediavormgeving met uitloop Animatie op het Cibap. Daar kan ze zeker haar ei kwijt met haar animeerkunsten! Voor vragen over animatie kan je altijd bij May terecht, ze is leergierig naar nieuwe technieken en je kunt haar al blij maken met de kleinste dingen!

nore-linn Movig

Maar noem haar maar ‘Noor’. Met haar journalistieke achtergrond wil ze verhalen vertellen die niet verteld worden. Deze Amsterdamse journalistiek studente houdt van avontuur en Netflix.

Thirza van der Linde

Haar haarkleur verandert sneller als het weer in Nederland. Je kan haar blij maken met een goed boek en een Indonesische rijsttafel. Ze wil haar creativiteit inzetten bij het bedenken en maken van producties bij de Clipjesfabriek.

Marnix Darwinkel

Deze vrolijke Brabantse animatie boy studeert AVA aan het Sint Lucas. Hij komt helemaal vanuit Sint-Michielsgestel om te gekke animaties te maken voor de Clipjesfabriek. In het weekend zit hij vastgekleefd aan zijn pc of is hij te vinden bij de scouting.

Marnix van den Hoek

Volgt de opleiding Mediavormgever op het Cibap in Zwolle, waar hij het liefst bezig is met film. Deze skater legt zijn reizen graag vast met zijn camera. Bij de Clipjesfabriek wil hij zijn skills verbreden.

Michèle Wilbrink

Ze lijkt rustig, maar begint te stralen als de camera aan gaat. Ze studeert Media en Redactie aan het ROC Amsterdam Noord. In de toekomst wil ze bij de radio of televisie werken. Michèle gaat graag naar een festival of lekker shoppen, maar houdt ook van een rustig avondje op de bank met een film.

Sophie van der Hoeven

Studeert Media, Informatie en Communicatie in Amsterdam. Bij de Clipjesfabriek wil ze veel voor de camera staan en haar edit-skills te verbeteren. De enthousiaste Sophie is niet gek van een feestje en dol op humor.

Daan Steensma

Deze vrolijke geest studeert AV-specialist aan het Cibap in Zwolle. Daan is de beat box koning van de redactie en deze duizendpoot wil bij de Clipjesfabriek overal mee aan de slag.

Marlijn van Rossum

Is speciaal voor haar stage bij de Clipjesfabriek verhuist naar Almere. Ze studeert Audiovisueel aan het Mediacollege in Amsterdam en staat liever achter de camera dan voor de camera. Deze Netflix-addict doet graag een drankje met vrienden.

Bastian Cazemier

Als je Bastian kwijt bent is hij waarschijnlijk aan het feesten of op een festival. Deze perfectionistische student AV-Specialist uit Emmeloord staat bekend om zijn filmtalent en kan goed editten. Geef hem een camera dan maakt Bastian de mooiste beelden!

Ilse Mannessen

Radio- en podcast liefhebber Ilse, wil na haar studie naar Engeland verhuizen. Deze journalistiek studente is dol op voice-overs inspreken en interviewen. Ze wil haar creativiteit gebruiken bij brainstormsessies en filmen.